StartsidenTips og rådInspirasjon

Vinyl er i vinden på norske terrasser i sommer

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Disse leveggene krever minimalt med vedlikehold, tåler alle temperaturer, og kan monteres enklere enn du tror.

Det er få ting som kan måle seg med den norske sommeren når godværet virkelig setter inn for fullt. Da er det terrasselivet som gjelder, med soling, slumring og lesing på dagen, og aller helst grillmat til middag hele uka. Noe av det som kan sette en demper for terrasseidyllen er likevel irriterende vindkast, samt skuelystne naboer og forbipasserende.

Ved å sette opp en levegg på terrassen din, kan du heldigvis både skjerme for plagsom vind og forhindre innsyn. De siste årene har levegger av vinyl blitt mer og mer populære her til lands. Dette henger sammen med at mange ønsker seg så lite vedlikehold på terrassen som mulig, men også at forbedret kvalitet på vinyl-leveggene gjør dem til et attraktivt alternativ til tre.

– Levegger i vinyl er kommet for å bli. Mange er nok lei av å bruke masse tid på skraping og maling for å få en gammel og slitt levegg fin igjen. Fordelen med levegger i vinyl er at de er gjennomfarget, og at de hverken flasser, falmer eller sprekker. I tillegg tåler de både høye- og lave temperaturer – fra minus 40- til pluss 40 grader, sier Hans Martin Hansen fra Arnøy Engros AS, som leverer vinyl-levegger til Byggmakker.

– Du trenger heller ikke å være snekker for å montere disse leveggene selv. Og du kan enkelt tilpasse lengden slik at det passer akkurat til din terrasse, opplyser han.

 

LED-lys setter stemningen

Leveggene i vinyl fra Arnøy kan i tillegg pyntes med ulike stolpehatter, og en av nyhetene for 2019 er at de også tilbyr en stolpehatt med LED-lys. Lysene er koblet på en skumringssensor som gjør at lyset slås automatisk på når det blir mørkt.

– LED-lysene er prikken over i-en for deg som vil skape en ekstra lun og koselig stemning utover sommernatten, sier kategorisjef Martin Fjeller i Byggmakker, som blant annet har ansvar for hage og fritid.

 

Stolpehattene med lys sikrer sene sommerkvelder.

 

Fjeller forteller videre at stadig flere ser ut til å velge gjerder og levegger laget av vinyl. Er du lei av å beise eller male rekkverk og gjerder, er det godt å slippe unna med å bare spyle- og tørke av vinylen.

– Løsninger som er vedlikeholdsfrie eller trenger lite vedlikehold blir stadig mer populære, både inne og ute. Levegger, terrasserekkverk og gjerder i vinyl er fleksible og gode alternativer for alle som ønsker å bruke noe annet enn trevirke i hagen sin, sier han.

 

 

 

 

Du trenger ikke sende inn byggesøknad til kommunen, dersom leveggen er under 1,8 meter høy og inntil 10 meter lang.  

Unngå byggesøknad til kommunen

Én ting det er kjekt å være obs på, er at du har lov til å sette opp en levegg som er inntil 1,8 meter høy- og inntil 10 meter lang uten å fylle ut byggesøknad til kommunen. Avstanden til nabotomten må i tillegg være minimum én meter.

Ifølge Huseiernes Landsforbund kan du faktisk sette opp en levegg helt på grensen til naboen din også, så lenge lengden ikke overstiger fem meter, og at høyden ikke på noe punkt er høyere enn 1,8 meter fra terrenget.

Standardhøyden på vinyl-leveggene til Arnøy er 1,55 meter. Det vil si at leveggen også kan monteres oppå terrassen din, så fremt den ikke bygger mer enn 25 centimeter opp fra bakkenivå. I tillegg får du hele 10 års garanti på dette Arnøy-produktet.

 

Fiks Ferdig Småjobber fra Byggmakker:

Trenger du hjelp til å sette opp den nye leveggen?

Link
Terrasseidyll på 1-2-3 Byggmakker

Terrasseidyll på 1-2-3

24.08.2018

Levegger i vinyl er godnyheten for deg som ønsker en oppgradering av terrassen din – uten for mye for- eller etterarbeid. Gjør deg klar for en bekymringsfri hagenyhet fra Arnøy Engros.

Ja til monteringsvennlige rekkverk Byggmakker

Ja til monteringsvennlige rekkverk

29.05.2018

Det er vedlikeholdsfritt, lett å montere og trendy. Nå kan du få rekkverk på terrassen i frostet glass eller vinyl. Utvalget er stort og valget er ditt.

Nå har glassrekkverk blitt rimeligere – og enklere å montere selv Byggmakker

Nå har glassrekkverk blitt rimeligere – og enklere å montere selv

11.07.2017

Et rekkverk i glass kan gi deg spektakulær utsikt fra terrassen, samtidig som du får god beskyttelse mot vinden. Her er fire lekre løsninger for deg som vurderer en utvendig forandring.

Gjør det lunere og koseligere på terrassen Byggmakker

Gjør det lunere og koseligere på terrassen

25.04.2016

Levegger eller terrasserekkverk kan gjøre underverker for stemningen.