StartsidenTips og rådKunnskap

Bestiller du uspesifisert badegulv?

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Ditt nye bad kan bli ekstra dyrt hvis du glemmer å be håndverkeren bruke kvalitetsprodukter der det synes minst, men teller mest.

Å få vannlekkasje i vegger og gulv er nok den virkelig store skrekken for de fleste når det gjelder oppussing av bad. Likevel bruker de fleste av oss mer tid på å velge baderomsmøbler, dusjhjørne og armatur enn de viktige produktene som skjuler seg bak flisene.

Oppussing av baderom skal gjennomføres av fagpersoner, og det stilles krav til at dokumentasjon skal kunne fremlegges på at alt er riktig utført. Derimot er det ingenting i veien for at du som kunde kan gjøre litt research på egenhånd — og legge noen føringer på arbeidet.

– Ingen ønsker seg fuktskader på badet. Det viktigste du kan gjøre er å sørge for at håndverkerne bruker en type membran som både er testet av SINTEF Byggforsk og anbefalt av Fagrådet for våtrom. Få det inn i kontrakten dere skriver på forhånd at det skal brukes et slikt produkt, anbefaler produktsjef Thomas Gjessing i Isola.

– Å bestille en uspesifisert sydentur kan naturligvis gå helt fint, men jeg ville nok ikke tatt samme risiko når det gjelder valg av membran til det nye badegulvet mitt, legger han til.

Skal du pusse opp et lite bad?

Slik får du maksimal utnyttelse av minimal plass »

Link

Isola med selvklebende membran

Ett av produktene han sikter til er den nye membranen Isola Membra. Her er både SINTEF Byggforsk-test med Teknisk Godkjenning (TG 20611) og anbefaling fra Fagrådet for våtrom (FFV) på plass.

Dette våtromsystemet sikrer at membranen er vanntett og at ikke damp trenger inn i konstruksjonen. Isola Membra kan dessuten monteres på de fleste underlag, som betong, våtromplater, gipsplater, gamle fliser og trefiberplater som er godkjent for våtrom.

I tillegg er membranduken selvklebende, noe som sikrer at membrantykkelsen blir lik over alt. Membra vil også gjøre at håndverkeren sparer tid og kan legge både membran og flis uten å måtte vente på at det skal tørke.

– Isola Membra er en aldri så liten revolusjon innen membranprodukter, som sikrer garantert riktig tykkelse på en veldig enkelt måte, sier Gjessing.

Selv om flesteparten av håndverkerbedriftene er klar over at de bør bruke godkjente membranprodukter, tror han ikke at det er noen ulempe at du som kunde viser at du følger litt med.

– Ved å be spesifikt om å bruke akkurat denne Isola-membranen, tror jeg for én gangs skyld at håndverkeren bare setter pris på at du «blander deg» litt. Det kan også være starten på en god dialog om hvordan du vil at jobben skal utføres, avslutter Gjessing.

Guide: Slik utfører du en taksjekk på egenhånd  Byggmakker

Guide: Slik utfører du en taksjekk på egenhånd

26.05.2020

Hvert år regner det 470 000 liter vann på et hustak. Når var sist du sjekket taket ditt? Det bør gjøres oftere enn du tror.

Enkel, smart og effektiv tilbehørspakke for radonsperre Byggmakker

Enkel, smart og effektiv tilbehørspakke for radonsperre

27.04.2020

Radonsperre 400 er Isolas bestselger for radonsikring av bygg. Med Radon Komplett får du en smart tilbehørspakke til denne som er tilpasset en bolig med grunnflate på rundt 100 m2.

Tape til forsegling mot betong Byggmakker

Tape til forsegling mot betong

19.03.2020

Isola sin tape er egnet for alle typer betong- og sementbaserte overflater. Les mer om produktet og se video av hvordan tapen benyttes til overgangen mellom ringmur og vegg.

Med torvtak går hytta i ett med naturen Byggmakker

Med torvtak går hytta i ett med naturen

05.08.2019

Rundt 90 prosent av alle nye hytter anlegges med torvtak.