StartsidenTips og rådKunnskap

Den skjermede hagen

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Ingen vil sitte på utstilling i uterommet sitt. Her vil vi skjerme oss, både mot nysgjerrige blikk og mot sur vind. Med rett type avskjerming gjør vi utelivet lunere og deilig usjenert.

Skjermingen vi velger, kan være lett og luftig eller tett og robust. Solid treverk eller levende vekster? Glass, mur eller levende hekk? Espalier i trespiler eller metall? Både materialer, konstruksjoner og plassering bør velges i stil med hus og miljø for øvrig. Da vil en avskjerming også bli til berikelse for utemiljøet. Men først må vi vite hvilken funksjon den skal fylle: Mot vind eller mot innsyn?

Sommerbris føles friskt og herlig. Men i hagen blir det fort for mye av det gode. Så snart vi sitter stille utendørs, skal det ikke store vinddraget til for å jage oss innomhus igjen. Vi vet alle hvor stor forskjell det kan være på mikroklimaet på solsiden og skyggesiden av huset. Men vi er mindre oppmerksomme på utslagene som et vinddrag kan gjøre. Legg merke til fremherskende vindretning på tomten, og planlegg levegger og beplantning i forhold til den.

Utsikt er noe vi elsker. Innsyn er noe helt annet. Men det er ikke så hyggelig å stenge hele hagen inne bak høye vegger heller. En liten skjerm på rett plass kan gi oss det privatlivet vi lengter etter.

En skjermet uteplass kan skape en fin overgang mellom hus og hage, mellom det konstruerte og det levende. Da er det viktig å legge vekt på en god sammenheng mellom huskroppen og avskjermingen av uterommet. Skal vi skape en harmonisk helhet, er det viktig å finne en fellesnevner: Valg av materialbruk, valg av farge og valg av detaljer bør skje i samspill med hus og helhet.

Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.