StartsidenTips og rådKunnskap

Er huset ditt forberedt på kulda som kommer?

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Nå kommer kuldeperioden og behovet for oppvarming øker. Med god isolasjon sparer du energi og gjør huset bedre å bo i.

– Uansett hvilke energikilder du bruker til oppvarming, er den energien du ikke bruker den billigste. Vi tror derfor flere kommer til å bli mer bevisste de gevinstene energioppgradering byr på, både for strømregning og komfort, sier Jon Karlsen, administrerende direktør i GLAVA®.

Det aller beste for å styre strømforbruket og få ned regningen er en varig reduksjon av energibehovet. 

Vær smart. Skal du pusse opp inne, er dette et ideelt tidspunkt å energioppgradere huset ditt med bedre isolasjon.

 

Du kan spare mange tusenlapper årlig

I 2017 kostet hver kWh i snitt 96,50 øre, medregnet avgifter og nettleie. Har du 150 kvadratmeter og halverer energibruken, vil en halvering av strømregningen fort utgjøre opp mot 15 000 kroner i året.

– I Norge er det mer enn 700.000 hus fra 70-, 80- og 90-tallet som lekker energi. I snitt bruker de 200 kWh per kvadratmeter, mens nybygg til sammenligning bruker rundt 70. Med relativt enkle tiltak som etterisolering og nye vinduer, kan disse boligeierne halvere energibruken til 100 kWh per kvadratmeter, sier Karlsen.

Spesielt tilpasset etterisolering

Vurderer du å energioppgradere huset ditt, er GLAVA Veggplate 31 et system spesielt tilpasset for etterisolering. Fordelen er at veggplatene isolerer godt og er raske å montere samtidig som de bygger lite ut fra veggen. Det kan spare deg for kostnader knyttet til endringer på blant annet takutstikk. Entreprenørfirmaet Henbu AS dro store fordeler av nettopp dette på sitt etterisoleringsprosjekt. Les mer om det her

 

Passer for de fleste type vegger

GLAVA® Pluss System er egnet godt for både rehabilitering og nybygg. Du kan montere systemet enten huset ditt har bærende yttervegg av tegl, pore-/gassbetong eller stenderverk av tre og massivtre. Systemet er spesialbygget med stive tre-stendere utenpå glassull for å minimere kuldebroer.

– En annen fordel er at du kan skjule elektrisk anlegg og ventilasjonsanlegg i veggen. Her står du også svært fritt til å velge ulike kledninger til huset ditt, forteller Karlsen.

Enda bedre enn før. GLAVAs hovedprodukt Proff 34 Rull isolerer mot temperatur-, lyd- og brann i vegger, gulv og tak. Egner seg i både nye og eldre hus.   

 

Spar penger på strøm

­– På grunn av kapasitetsutfordringer i strømnettet vil det bli dyrere å bruke strøm når det totale forbruket er høyest. Til gjengjeld premieres du om du heller bruker strømmen når andre ikke gjør det. Men i kuldeperioder er dette sjeldent et alternativ, påpeker Jon Karlsen.

Med et godt isolert hjem for norske forhold kan du gå vinteren i møte med lavere strømregning og bedre samvittighet.

Fortsatt i tvil?

Sjekk hvordan du isolerer yttervegg med GLAVAs fasadesystember i denne videoen:

Sjekk våre Fiks Ferdig tjenester her

Hold kulda ute Byggmakker

Hold kulda ute

11.10.2019

Om hjemmet ditt er dårlig isolert, merker du raskt når kulda kommer. Heldigvis finnes det enkle grep du kan gjøre helt selv.

Slik unngår du varmetap i boligen din Byggmakker

Slik unngår du varmetap i boligen din

30.08.2019

Etterisolering er ett av flere viktige grep du kan gjøre for å få en mer energieffektiv bolig. Selve isoleringsjobben kan du i mange tilfeller klare helt selv.

Proff 34 – Et LETT valg Byggmakker

Proff 34 – Et LETT valg

22.02.2018

Hvis du vil gjøre jobben så effektiv og smidig som mulig, så er valget LETT! Glava Proff 34 er nemlig utviklet for å være lettest mulig å jobbe med.

Hvis huset først skal dreneres, bør du samtidig anbefale etterisolering Byggmakker

Hvis huset først skal dreneres, bør du samtidig anbefale etterisolering

21.02.2018

Det mange huseiere ikke er klar over, er at det går an å isolere bort fukt fra kjellervegger utenfra. Har du først fått i oppdrag å drenere rundt et hus, kan det derfor være lurt å minne huseier på at det kan være en god idé å etterisolere i samme slengen.