StartsidenTips og rådKunnskap

Espalier og portal

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Et espalier har form som et gjerde, der plantene spiller førstefiolin. Et espalier myker opp en kjedelig vegg, men kan også stå alene, som et frodig, blomstrende gjerde.

Espalieret er som oftest et enkelt rammeverk av spiler som festes til veggen eller står som en frittstående konstruksjon. Monter gjerne lektene på diagonalen eller i vifteform. Du kan også lage et espalier av armeringsnett som festes til stolper på hver side, eller tynne loddrette jernrør eller wire som festes til lekter i topp og bunn.

Bryt gjerne opp leveggen med felter av espalier for å bryte opp en ellers kjedelig flate, bygg en inngangsportal eller lysthus av espalier, eller legg det oppå pergolaen for å lage et frodig tak – bare fantasien setter grenser.

Det kan være vanskelig å male huset bak espalieret. En løsning er å henge det opp på vinkler eller hengsle det til veggen slik at det kan vippes ut når huset skal vedlikeholdes.'

Spilevegg: Slik bygger du den selv  Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.

Terrasseidyll på 1-2-3 Byggmakker

Terrasseidyll på 1-2-3

24.08.2018

Levegger i vinyl er godnyheten for deg som ønsker en oppgradering av terrassen din – uten for mye for- eller etterarbeid. Gjør deg klar for en bekymringsfri hagenyhet fra Arnøy Engros.

Gjerde og levegg Byggmakker

Gjerde og levegg

25.01.2018

Når du skal sette opp et gjerde rundt tomta, er det viktig å ta hensyn til omgivelsene, men også husets stil. Skal gjerdet skille to eiendommer, er det viktig at du også blir enig med naboen om hvordan det skal se ut, hvem som skal bære kostnadene og hvem som skal vedlikeholde gjerdet.

Gjør det lunere og koseligere på terrassen Byggmakker

Gjør det lunere og koseligere på terrassen

25.04.2016

Levegger eller terrasserekkverk kan gjøre underverker for stemningen.