StartsidenTips og rådKunnskap

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Mange bekymrer seg for at trykket blir for sterkt og at husmalingen slites bort – men bruker du riktig utstyr har du ingen grunn til bekymring.

Husvegg og terrasse er to av de mest populære bruksområdene for høytrykkspyler. Samtidig er mange bekymret for at trykket blir for sterkt, at beis og maling flasser av og at kledning og terrassebord fliser – men bruker du riktig utstyr til riktig jobb har du ingen grunn til bekymring.

Høytrykkspyleren er mer miljøvennlig og er kraftigere enn en hageslange. Med høyere trykk får du flyttet mer møkk, men du bruker også mindre vann. Tenk på det som en utendørs sparedusj, sier Lars Nyhaugen i Kärcher.

Dette er hans beste tips ved bruk av høytrykkspyler på fasade og terrasse:

Prioriter kvalitet

Først som sist: Skaff deg en høytrykkspyler av høy kvalitet som lever opp til dagens standard. Står det en gammel traver med falmet farge og sprekker i plastikken i garasjen – er det er det på tide med en oppgradering.

— Dersom du skal kjøpe en ny høytrykkspyler er det flere ting du bør tenke på. Du trenger en spyler som gir optimal vanntilførsel og med trykk som kan justeres etter oppgaven. I tillegg bør du aller helst handle alt ekstrautstyr fra samme leverandør, slik at tilbehør enkelt kan festes av og på, tipser Nyhaugen.

Byggmakker_Karcher_hoytrykkspyler_miljo.jpg

ALT I ETT: Du får alt i ett med Kärchers K5 Premium Full Control Flex. Foto: Juan Antonio Jaime.

 

Hvis du kjøper en høytrykkspyler med ledning som ikke slår krøll har du et ekstra godt utgangspunkt for vask av både terrasse, husvegg og tak.  

 

 Byggmakker_karcher-hoytrykkspyler-anti-twist.jpgFASADEVASK UTEN KRØLL: Denne høytrykkspyleren gjør fasadevasken enkel og effektiv. Modellen heter K5 Premium FC Flex Anti Twist og leveres av Kärcher. Foto: Kärcher.

Terrasse: kombiner høytrykkspyler og terrassevasker

Ved rengjøring av terrasse er det viktig med et jevnt og pent resultat. Nyhaugen anbefaler en kombinasjon av høytrykkspyler og terrassevasker.

— Hvis du utelukkende bruker den vanlige spyleren vil trykket variere i forhold til avstanden til treverket. På store flater blir det nesten garantert skjolder og ujevnheter.

Skal du vaske terrassen?

Med en terrassevasker får du et jevnt resultat.

Start terrassevasken i et område som er litt skjult, slik at du kan justere trykket på terrassevaskeren i forhold til materialene.

Husk at en slitt og værbitt terrasse kan tåle mindre enn en splitter ny eller godt vedlikeholdt terrasse. — Husk at hardt trykk kan flise opp terrassen. Begynn derfor med et lavere trykk og juster deretter, tipser Nyhaugen.

VÅRRENGJØRING:

Start sommersesongen med en ren og pen terrasse

Byggmakker_Karcher_terrassevask_miljo.jpgFoto: Juan Antonio Jaime.

Fasadevask: Spør malingsleverandøren om råd

Skal du vaske husveggen med høytrykkspyler?

Hvis du kjører full guffe på høytrykkspyleren med kort avstand til bordene vil det fylle treverket med vann. Vurder hva slags maling du har på husveggen din og følg produsentens anbefalinger.

Byggmakker_Karcher_fasadevask_miljo.jpg

 HØYT TRYKK – HØYT OPP: Med en teleskoplanse kommer du til, helt oppunder takmøne. Foto: Juan Antonio Jaime.

Treverk skal helst ikke være i direkte sollys ved rengjøring

– fordi såpen kan tørke inn i treverket. Ta fasade- og terrassevasken på en overskyet dag. Fremgangsmåten er den samme for terrasse og for vegg: Såpe først, spyl av og gå over med en børste med lavt trykk etterpå. Skyll av såperestene til slutt.

Hvordan lage plantehylle selv Byggmakker

Hvordan lage plantehylle selv

01.04.2020

La deg inspirere — skap en grønn oase ute. Enten du har en stor terrasse eller liten balkong - elsker å dyrke urter eller er glad i fargerike blomster er dette kanskje helgens DIY-prosjekt for deg?

Kickstart vårrengjøringen med en vindusvask Byggmakker

Kickstart vårrengjøringen med en vindusvask

26.03.2020

Våren er her, og det synes på rutene. Gi vinduene en omgang med såpe, vann og rengjøringsteknologi.

Terrasseinspirasjon: Barbeint sommer, uten en flis   Byggmakker

Terrasseinspirasjon: Barbeint sommer, uten en flis

24.03.2020

Da Kine og Tom bygget drømmeterrassen hadde de ett krav: Barna skulle få boltre seg fritt – uten sko på beina. Løsningen ble 8000 usynlige skruer.

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger Byggmakker

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger

02.03.2020

Skriker terrassen og hagemøblene dine etter oppgradering og kjærlighet? Finn favorittfargene dine og sett i gang.