StartsidenTips og rådKunnskap

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Mange bekymrer seg for at trykket blir for sterkt og at husmalingen slites bort – men bruker du riktig utstyr har du ingen grunn til bekymring.

Husvegg og terrasse er to av de mest populære bruksområdene for høytrykkspyler. Samtidig er mange bekymret for at trykket blir for sterkt, at beis og maling flasser av og at kledning og terrassebord fliser – men bruker du riktig utstyr til riktig jobb har du ingen grunn til bekymring.

Høytrykkspyleren er mer miljøvennlig og er kraftigere enn en hageslange. Med høyere trykk får du flyttet mer møkk, men du bruker også mindre vann. Tenk på det som en utendørs sparedusj, sier Lars Nyhaugen i Kärcher. Dette er hans beste tips ved bruk av høytrykkspyler på fasade og terrasse:

1. Prioriter kvalitet

Først som sist: Skaff deg en høytrykkspyler av høy kvalitet som lever opp til dagens standard. Står det en gammel traver med falmet farge og sprekker i plastikken i garasjen – er det er det på tide med en oppgradering.

— Dersom du skal kjøpe en ny høytrykkspyler er det flere ting du bør tenke på. Du trenger en spyler som gir optimal vanntilførsel og med trykk som kan justeres etter oppgaven. I tillegg bør du aller helst handle alt ekstrautstyr fra samme leverandør, slik at tilbehør enkelt kan festes av og på, tipser Nyhaugen.

ALT I ETT: Du får alt i ett med høytrykkspyleren K5 Compact At Fl H. Denne pakken inkluderer en T5 terrassevasker, 1 liter såpe, 8m flex høytrykkslange, antitwist i maskinen i tillegg til variolanse og turbolanse. Foto: Kärcher.

Hvis du kjøper en høytrykkspyler med ledning som ikke slår krøll har du et ekstra godt utgangspunkt for vask av både terrasse, husvegg og tak.

2. Terrasse: kombiner høytrykkspyler og terrassevasker

Ved rengjøring av terrasse er det viktig med et jevnt og pent resultat. Nyhaugen anbefaler en kombinasjon av høytrykkspyler og terrassevasker.

— Hvis du utelukkende bruker den vanlige spyleren vil trykket variere i forhold til avstanden til treverket. På store flater blir det nesten garantert skjolder og ujevnheter.

Start terrassevasken i et område som er litt skjult, slik at du kan justere trykket på terrassevaskeren i forhold til materialene. En slitt og værbitt terrasse kan tåle mindre enn en splitter ny eller godt vedlikeholdt terrasse.

 — Husk at hardt trykk kan flise opp terrassen. Begynn derfor med et lavere trykk og juster deretter, tipser Nyhaugen.

Farger for helhet og harmoni på terrassen

Våren er endelig her, og det er tid for å nyte det gode liv utendørs. Med nøytrale terrassefarger har du en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

Link

3. Vårrengjøring: Start sommersesongen med en ren og pen terrasse

Planlegger du vårrengjøring? Du finner flere tips og råd om vask av hus og terrasse her.

Foto: Juan Antonio Jaime.

4. Fasadevask: Spør malingsleverandøren om råd

Skal du vaske husveggen med høytrykkspyler?

Hvis du kjører full guffe på høytrykkspyleren med kort avstand til bordene vil det fylle treverket med vann. Vurder hva slags maling du har på husveggen din og følg produsentens anbefalinger.

Treverk skal helst ikke være i direkte sollys ved rengjøring fordi såpen kan tørke inn i treverket.

Ta fasade- og terrassevasken på en overskyet dag. Fremgangsmåten er den samme for terrasse og for vegg:

  • Såpe først
  • Spyl av
  • Gå over med en børste med lavt trykk etterpå
  • Skyll av såperestene til slutt

HØYT TRYKK – HØYT OPP: Med en teleskoplanse kommer du til, helt oppunder takmøne. Foto: Juan Antonio Jaime.

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte.

Link
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?