StartsidenTips og rådKunnskap

Gips som demper støy

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Norgips tror mange boligkjøpere ville valgt en slik løsning hvis de fikk vite mer om fordelene med god boligakustikk.

De fleste av oss har kjent på å være i et rom hvor det rett og slett er slitsomt å oppholde seg på grunn av høy lyd, bakgrunnsstøy eller irriterende gjenklang i veggene. Noen tror kanskje at møbler, tepper og gardiner skal dempe ulydene som forstyrrer husfreden? Uansett kan det være en god idé å tenke igjennom på forhånd hva slags akustikk du ønsker at de ulike rommene skal ha. Dette vil heve både lydkvaliteten og boligkomforten for de som skal bo i huset.

– Akustikk handler om hvor lang tid lyden bruker på å miste sin energi. De materialene som hus er bygd i, er alle materialer hvor lyden lever lenge. Derfor bør man tilføre lydabsorberende materialer, opplyser produktsjef Thomas Mila i Norgips.

– I dag er det veldig få boligkjøpere og boligeiere som blir opplyst om boligakustikk, fordi det finnes ingen krav. Den gode – eller dårlige – opplevelsen kommer først når boligen er ferdig, sier han videre. 

Gips er ikke bare gips. Gipsplater kan sikre både nattesøvnen og nabofreden. Eller hindre at brannen sprer seg. Hos Norgips får du hjelp av veggvelgeren til å velge riktig.

Trenger du å oppgradere boligen din?

Når man allerede har flyttet inn i bolig kan det være vanskelig å vite om det er behov for akustisk regulering med gipsplater. Ifølge Mila bør du tilføre lydabsorberende materialer hvis du opplever følgende:

  • Det er anstrengende å føre en samtale
  • Barn som leker føles som støy
  • Lydanlegget ikke spiller optimalt på grunn av mye romklang
     

– Dette er vanligste årsakene til at folk ønsker hjelp fra oss. Samtidig vil behovet alltid variere ut i fra størrelse på rom og materialer som er brukt i vegger og tak. For å oppnå best mulig demping av romklangen, anbefaler vi at hele takflaten dekkes med perforerte gipsplater. Er det snakk om veldig høye rom, bør det være akustikkregulering også på veggene, utdyper Mila. 

En ukjent gipsverden der ute

De aller fleste tenker kun på den vanlige standardplaten når man snakker om gipsplater. Den er anvendelig og kan brukes på alle typer vegger og tak, men det finnes en verden av gipsplater med helt spesifikke egenskaper som er verdt å utforske.

– Hos Norgips produserer vi i overkant av tolv forskjellige gipsplater. Alt fra robuste overflater egnet for kjeller og bod til våtromsplater, lyddemping og mer skruevennlige eller ekstra brannsikre plater. Her er det noe for alle behov, avslutter Mila.

Røff og robust gipsplate Byggmakker

Røff og robust gipsplate

29.06.2020

Ultraboard gir deg brannsikrede og lyddempede vegger, i tillegg til en solid og skruefast overflate. Les mer om den robuste gipsplaten fra Norgips.

Demper støy med perforerte gipsplater Byggmakker

Demper støy med perforerte gipsplater

21.01.2019

Norgips tror mange boligkjøpere ville valgt en slik løsning hvis de fikk vite mer om fordelene med god boligakustikk.

Tre nye sparkelprodukter fra Norgips Byggmakker

Tre nye sparkelprodukter fra Norgips

21.02.2018

Norgips har i 50 år vært en ledende leverandør av gipsplater og veggsystem på det norske og svenske markedet. Nå styrker Norgips sin posisjon som komplett leverandør av veggkonstruksjoner med en helt ny produktserie.

Det enkleste er pistol! Byggmakker

Det enkleste er pistol!

15.02.2018

Nå lanserer Norgips et revolusjonerende system for rask montering av ytterveggsprofiler med spiker i stedet for skruer.