StartsidenTips og rådKunnskap

God isolasjon krever god ventilasjon!

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Nordmenn flest oppholder seg innendørs nesten hele dagen. For å unngå å utvikle luftveissykdommer og andre relaterte helseplager, er det svært viktig at inneklimaet er tipp topp.

Et sunt og godt inneklima er rett og slett nødvendig for at vi skal fungere optimalt i en moderne hverdag. Dersom inneklimaet er dårlig, risikerer vi å utvikle farlige luftveissykdommer og andre helseplager som vil redusere livskvaliteten vår. Ifølge Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) har så mange som 1,4 millioner nordmenn luftveisrelaterte sykdommer. Svært mange av sykdomstilfellene eller plagene blir forsterket av et dårlig inneklima – og inneklimaet kan også være en direkte årsak til at folk blir syke.

Nye hus som bygges i dag må være tette og godt isolerte etter gjeldende krav. Fordelene med dette er at det sparer energi og forhindrer varmetap fra boligen. Samtidig stiller heldigvis byggeforskriftene også krav til god ventilasjon av boligen:

For å sikre et godt inneklima, er det helt avgjørende med energieffektive ventilasjonsløsninger som tilfører ren og frisk luft til boligen – og som samtidig fjerner gammel luft og gjenvinner varme.

Derfor har den norske utvikleren og produsenten Flexit utviklet en rekke ventilasjonsløsninger som sørger for ren og frisk luft i hele hjemmet, og et sunt innemiljø.

 

Balansert ventilasjon. Et komplett balansert ventilasjonsanlegg består av et ventilasjonsaggregat med styring, kanalsystem med isolasjon og lyddempere, tilluftventiler, avtrekksventiler, luftinntak og luftavkast. I tillegg finnes tilbehør som kan automatisere styringen av ventilasjonen. Selve ventilasjonsaggregatet består av to vifter, høyeffektiv roterende varmegjenvinner, rotormotor, to filter og styring.

MER BALANSERT VENTILASJON
Løsningene til Flexit sørger for at du får balansert ventilasjon i alle rom. Forurenset inneluft, fukt og lukt fjernes effektivt, samtidig som boligen kontinuerlig tilføres ren luft. Resultatet blir et inneklima som er sunt for små og store.

Balansert ventilasjon motvirker også fuktskader i form av mugg, sopp, heksesot og kondens på vinduene. Det bidrar også til å motvirke radon. I byområder med høy forurensing, vil dessuten et filter i ventilasjonsanlegget stoppe svevestøv og sikre at kun den friske luften kommer inn i boligen.

Ikke minst regnes balansert ventilasjon er som et energibesparende tiltak; Opptil 85 prosent av varmen i ventilasjonsluften gjenvinnes.

Det innebærer også at Enova gir deg inntil 20 000 kroner i støtte dersom du velger å ettermontere et balansert ventilasjonsanlegg.

Nysgjerrig på hvordan du kan få et balansert ventilasjonssystem i boligen din?
Ta kontakt med din nærmeste Byggmakkerforhandler for å høre mer om Flexit »

 

Inneklima. Nye lovkrav om energieffektive og tette bygg, stiller større krav til ventilasjon. Flexit har utviklet gode og effektive ventilasjonsløsninger for hele hjemmet.

10 TEGN PÅ DÅRLIG INNEKLIMA:

  1. Irritasjon i øyne og hals
  2. Tørr hud og tørre slimhinner
  3. Rødlig hud og utslett
  4. Trøtthet, hodepine og slapphet
  5. Luftveisinfeksjoner og hoste
  6. Sårhet og nysing
  7. Kvalme og svimmelhet
  8. Overfølsomme og allergiske reaksjoner
  9. Dugg på speil og kondens innvendig på vinduer
  10. Vond og ubehagelig luft
Platefeber fra Rockwool Byggmakker

Platefeber fra Rockwool

11.05.2020

Med sine unike innebygde egenskaper er Rockwool sine ulike isolasjonsplater egnet for alt du måtte trenge for dine isolasjonsjobber. Her er en noen av dem!

Slik får du en «pustende» bolig Byggmakker

Slik får du en «pustende» bolig

26.03.2020

Denne isolasjonen bidrar til et naturlig og behagelig inneklima, gir god lyddemping og er behagelig å jobbe med. Her er alt du trenger å vite om trefiberisolasjon.

Ventilasjon: Derfor bør du prioritere kjøkkenet Byggmakker

Ventilasjon: Derfor bør du prioritere kjøkkenet

11.02.2020

God ventilasjon på kjøkkenet er avgjørende for et sunt inneklima. Det finnes flere løsninger, men en av dem skiller seg tydelig fra de andre.

Slipp vinteren inn! Byggmakker

Slipp vinteren inn!

27.11.2019

Åpne vinduer er ikke det første du ønsker en kald vintersdag. Samtidig kan mangel på ventilasjon være faretruende for helse og trivsel dersom det ikke tas på alvor.