StartsidenTips og rådKunnskap

God isolasjon krever god ventilasjon!

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Nordmenn flest oppholder seg innendørs nesten hele dagen. For å unngå å utvikle luftveissykdommer og andre relaterte helseplager, er det svært viktig at inneklimaet er tipp topp.

Et sunt og godt inneklima er rett og slett nødvendig for at vi skal fungere optimalt i en moderne hverdag. Dersom inneklimaet er dårlig, risikerer vi å utvikle farlige luftveissykdommer og andre helseplager som vil redusere livskvaliteten vår. Ifølge Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) har så mange som 1,4 millioner nordmenn luftveisrelaterte sykdommer. Svært mange av sykdomstilfellene eller plagene blir forsterket av et dårlig inneklima – og inneklimaet kan også være en direkte årsak til at folk blir syke.

Nye hus som bygges i dag må være tette og godt isolerte etter gjeldende krav. Fordelene med dette er at det sparer energi og forhindrer varmetap fra boligen. Samtidig stiller heldigvis byggeforskriftene også krav til god ventilasjon av boligen:

For å sikre et godt inneklima, er det helt avgjørende med energieffektive ventilasjonsløsninger som tilfører ren og frisk luft til boligen – og som samtidig fjerner gammel luft og gjenvinner varme.

Derfor har den norske utvikleren og produsenten Flexit utviklet en rekke ventilasjonsløsninger som sørger for ren og frisk luft i hele hjemmet, og et sunt innemiljø.

 

Balansert ventilasjon. Et komplett balansert ventilasjonsanlegg består av et ventilasjonsaggregat med styring, kanalsystem med isolasjon og lyddempere, tilluftventiler, avtrekksventiler, luftinntak og luftavkast. I tillegg finnes tilbehør som kan automatisere styringen av ventilasjonen. Selve ventilasjonsaggregatet består av to vifter, høyeffektiv roterende varmegjenvinner, rotormotor, to filter og styring.

MER BALANSERT VENTILASJON
Løsningene til Flexit sørger for at du får balansert ventilasjon i alle rom. Forurenset inneluft, fukt og lukt fjernes effektivt, samtidig som boligen kontinuerlig tilføres ren luft. Resultatet blir et inneklima som er sunt for små og store.

Balansert ventilasjon motvirker også fuktskader i form av mugg, sopp, heksesot og kondens på vinduene. Det bidrar også til å motvirke radon. I byområder med høy forurensing, vil dessuten et filter i ventilasjonsanlegget stoppe svevestøv og sikre at kun den friske luften kommer inn i boligen.

Ikke minst regnes balansert ventilasjon er som et energibesparende tiltak; Opptil 85 prosent av varmen i ventilasjonsluften gjenvinnes.

Det innebærer også at Enova gir deg inntil 20 000 kroner i støtte dersom du velger å ettermontere et balansert ventilasjonsanlegg.

Nysgjerrig på hvordan du kan få et balansert ventilasjonssystem i boligen din?
Ta kontakt med din nærmeste Byggmakkerforhandler for å høre mer om Flexit »

 

Inneklima. Nye lovkrav om energieffektive og tette bygg, stiller større krav til ventilasjon. Flexit har utviklet gode og effektive ventilasjonsløsninger for hele hjemmet.

10 TEGN PÅ DÅRLIG INNEKLIMA:

  1. Irritasjon i øyne og hals
  2. Tørr hud og tørre slimhinner
  3. Rødlig hud og utslett
  4. Trøtthet, hodepine og slapphet
  5. Luftveisinfeksjoner og hoste
  6. Sårhet og nysing
  7. Kvalme og svimmelhet
  8. Overfølsomme og allergiske reaksjoner
  9. Dugg på speil og kondens innvendig på vinduer
  10. Vond og ubehagelig luft
Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Oppussing: Derfor isolerte de med steinull Byggmakker

Oppussing: Derfor isolerte de med steinull

22.10.2020

Brannsikkerhet og god lydisolering sto høyt på listen da det nye familiehjemmet til familien Falao skulle restitueres. Valget falt på naturlig steinull.

Gode grunner til å velge trefiber-isolasjon Byggmakker

Gode grunner til å velge trefiber-isolasjon

22.09.2020

I dag har mange boligeiere god peiling på valg av byggematerialer. Men vet vi nok om hva som beskytter boligen vår mot vær og vind?

Platefeber fra Rockwool Byggmakker

Platefeber fra Rockwool

11.05.2020

Med sine unike innebygde egenskaper er Rockwool sine ulike isolasjonsplater egnet for alt du måtte trenge for dine isolasjonsjobber. Her er en noen av dem!