StartsidenTips og rådKunnskap

God isolasjon krever god ventilasjon!


 

Klar for vinteren?. Vi har snøskuffer. Se utvalget her!


 

Nordmenn flest oppholder seg innendørs nesten hele dagen. For å unngå å utvikle luftveissykdommer og andre relaterte helseplager, er det svært viktig at inneklimaet er tipp topp.

Et sunt og godt inneklima er rett og slett nødvendig for at vi skal fungere optimalt i en moderne hverdag. Dersom inneklimaet er dårlig, risikerer vi å utvikle farlige luftveissykdommer og andre helseplager som vil redusere livskvaliteten vår. Ifølge Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) har så mange som 1,4 millioner nordmenn luftveisrelaterte sykdommer. Svært mange av sykdomstilfellene eller plagene blir forsterket av et dårlig inneklima – og inneklimaet kan også være en direkte årsak til at folk blir syke.

Nye hus som bygges i dag må være tette og godt isolerte etter gjeldende krav. Fordelene med dette er at det sparer energi og forhindrer varmetap fra boligen. Samtidig stiller heldigvis byggeforskriftene også krav til god ventilasjon av boligen:

For å sikre et godt inneklima, er det helt avgjørende med energieffektive ventilasjonsløsninger som tilfører ren og frisk luft til boligen – og som samtidig fjerner gammel luft og gjenvinner varme.

Derfor har den norske utvikleren og produsenten Flexit utviklet en rekke ventilasjonsløsninger som sørger for ren og frisk luft i hele hjemmet, og et sunt innemiljø.

 

Balansert ventilasjon. Et komplett balansert ventilasjonsanlegg består av et ventilasjonsaggregat med styring, kanalsystem med isolasjon og lyddempere, tilluftventiler, avtrekksventiler, luftinntak og luftavkast. I tillegg finnes tilbehør som kan automatisere styringen av ventilasjonen. Selve ventilasjonsaggregatet består av to vifter, høyeffektiv roterende varmegjenvinner, rotormotor, to filter og styring.

MER BALANSERT VENTILASJON
Løsningene til Flexit sørger for at du får balansert ventilasjon i alle rom. Forurenset inneluft, fukt og lukt fjernes effektivt, samtidig som boligen kontinuerlig tilføres ren luft. Resultatet blir et inneklima som er sunt for små og store.

Balansert ventilasjon motvirker også fuktskader i form av mugg, sopp, heksesot og kondens på vinduene. Det bidrar også til å motvirke radon. I byområder med høy forurensing, vil dessuten et filter i ventilasjonsanlegget stoppe svevestøv og sikre at kun den friske luften kommer inn i boligen.

Ikke minst regnes balansert ventilasjon er som et energibesparende tiltak; Opptil 85 prosent av varmen i ventilasjonsluften gjenvinnes.

Det innebærer også at Enova gir deg inntil 20 000 kroner i støtte dersom du velger å ettermontere et balansert ventilasjonsanlegg.

Nysgjerrig på hvordan du kan få et balansert ventilasjonssystem i boligen din?
Ta kontakt med din nærmeste Byggmakkerforhandler for å høre mer om Flexit »

 

Inneklima. Nye lovkrav om energieffektive og tette bygg, stiller større krav til ventilasjon. Flexit har utviklet gode og effektive ventilasjonsløsninger for hele hjemmet.

10 TEGN PÅ DÅRLIG INNEKLIMA:

  1. Irritasjon i øyne og hals
  2. Tørr hud og tørre slimhinner
  3. Rødlig hud og utslett
  4. Trøtthet, hodepine og slapphet
  5. Luftveisinfeksjoner og hoste
  6. Sårhet og nysing
  7. Kvalme og svimmelhet
  8. Overfølsomme og allergiske reaksjoner
  9. Dugg på speil og kondens innvendig på vinduer
  10. Vond og ubehagelig luft
Hold kulda ute Byggmakker

Hold kulda ute

11.10.2019

Om hjemmet ditt er dårlig isolert, merker du raskt når kulda kommer. Heldigvis finnes det enkle grep du kan gjøre helt selv.

Synes du inneklimaet er for dårlig der du bor? Byggmakker

Synes du inneklimaet er for dårlig der du bor?

04.07.2019

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder oppussing av bolig, men mange glemmer å ta hensyn til ventilasjon. Her er løsningen som kan gi deg friskere luft og et friskere liv.

DNTs nye turisthytte på Norefjell er isolert for norske forhold Byggmakker

DNTs nye turisthytte på Norefjell er isolert for norske forhold

15.02.2018

Som den nest høyeste toppen på Norefjellplatået i Buskerud er Høgevarde et værutsatt sted. Bitende vintervind river i veggene på Turistforeningens nye turisthytte, mens det på innsiden er lunt og varmt for fjellfolk.

- Gi kunden realistiske forvetninger Byggmakker

- Gi kunden realistiske forvetninger

15.02.2018

Byggmester Stian Hulback har gjort seg mange erfaringer med energioppgradering av eldre hus de siste året. Hans råd til andre håndverkere er: Gi kunden realistiske forventninger, både til pris og hva de kan forvente for den prisen. – Det er svært mange fallgruver å gå i, både for boligeieren selv og for deg som byggmester, forteller han.