StartsidenTips og rådKunnskap

Gode grunner til å velge trefiber-isolasjon

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

I dag har mange boligeiere god peiling på valg av byggematerialer. Men vet vi nok om hva som beskytter boligen vår mot vær og vind?

– Dagens huseiere kan mer om byggematerialer enn noensinne, men det er minst like viktig med kunnskap om materialene som ikke er synlige, sier Thomas Løkken, teknisk sjef i Hunton Fiber.

Trefiberisolasjon er et produkt som i all hovedsak er basert på en fornybar råvare, som bidrar til å redusere støy og gir stabile innetemperaturer, noe som alltid bør være i fokus ved renovering eller nybygging. Produktene til Hunton Fiber har gode isolerende egenskaper og er et naturbasert alternativ for deg som skal isolere eller etterisolere boligen. 

Trefiberisolasjon binder karbon gjennom hele livssyklusen og lagrer derfor karbon så lenge det er i bruk. Ved å etterisolere boligen din vil du heve energiklassen og spare deg for utgifter til fyring.

– Å isolere med trefiber er et ansvarlig valg. Og dette er kun én av fordelene, sier Løkken.

Gode grunner til å velge trefiberisolasjon:

 1. Gode fukthåndterende egenskaper
  Trefiberisolasjon har hygroskopiske egenskaper, som gjør at den kan bidra
  til å håndtere kondens og redusere fuktskader i boligen. Trefiber har evnen til å ta opp, transportere og avgi fukt i takt med variasjoner i luftfuktighet i omgivelsene.

 2. Svalt om sommeren, lunt om vinteren
  Trefiberens termiske masse gir en unik evne til å lagre og avgi varme over tid. Dette gir stabile innetemperaturer selv ved svingninger i natt- og dagtemperaturer på utsiden av boligen.

 3. Lyddempende
  Isolasjonen har gode lyddempende egenskaper. Trefiberisolasjon er produsert av granflis, som har myke fibre og består av mer masse (kg) per kubikkmeter enn andre isolasjonstyper. Dette gjør at trefiberisolasjon absorberer og demper lyd svært godt både mellom rom og bjelkelag.

GOD LYDDEMPER: Trefiberisolasjon er både miljøvennlig, en god lyddemper og enkelt å installere. Foto: Hunton Fiber.

 1. Reduserer klimafotavtrykk
  Skogen binder CO₂ gjennom fotosyntesen, og trærne bidrar dermed til å ta CO₂ ut av atmosfæren og lagre karbondelen som biomasse. Trefiberisolasjon bidrar derfor til et redusert klimafotavtrykk ettersom den lagrer karbonet i hele produktets levetid. Velger du å bruke Nativo Trefiberisolasjon kan du føle deg sikker på at du benytter en fornybar naturressurs, i tillegg til at produktet binder karbon hele levetiden.

 2. Formstabil og synker ikke
  Trefiberisolasjon er formstabil og synker ikke sammen, grunnet høy densitet. Trefiberens naturlige evne til å redusere luftbevegelser i isolasjonen gir god tetting i kriker og kroker, som rundt vinduer og stenderverk. Færre kuldebroer gir lavere oppvarmingsbehov og bidrar til et sunnere inneklima.

 3. Produsert med fornybar energi
  Huntons trefiberisolasjonproduseres på Gjøvik av granflis, levert av lokale og miljøsertifiserte sagbruk. Der fremstilles den av moderne maskiner med et lavt forbruk av fossil energi, og med en høy andel fornybar energi som gir lavere klimagassutslipp i produksjonen.

 4. Raskt og kostnadseffektivt
  Trefiberisolering kan spare verdifull arbeidstid. For eksempel kan man på et åpent loft blåseisolere opp til 1000 kvadratmeter på èn dag med Nativo® Trefiberisolasjon Innblåst. Dette er dobbelt så raskt som isolering gjort for hånd.

NATIVO FRA NORGE: Denne trefiberisolasjonen er kortreist av PEFC™-sertifisert skog. Foto: Hunton Fiber.

 1. Et fremtidsrettet valg
  For hvert tre som hugges ned, plantes et nytt for å videreføre naturens kretsløp. Når du velger byggematerialer av tre, tar du et bevisst, grønt valg om å verne miljøet og støtte opp om norsk industri.

Trenger du hjelp til å isolere boligen din?

Vil du lære mer om isolasjon?

Isolasjon – gode tips og råd før du setter i gang Byggmakker

Isolasjon – gode tips og råd før du setter i gang

20.08.2021

Å montere isolasjon er enkelt, rimelig og miljøvennlig. Med et varmere hus blir også strømregningen lavere, så dette er oppussing du kan tjene penger på over tid. Men hvilke typer isolasjon finnes, og når skal du bruke dem? Og hva kan du gjøre selv?

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Årets gulvtrender Byggmakker

Årets gulvtrender

04.02.2021

Vi har entret et nytt år, og som alltid er det mange nye trender som påvirker hvordan vi innreder hjemmet. Dette er våre beste tips til deg som skal legge nytt gulv.

Byggebransjen tar miljøansvar Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.