StartsidenTips og rådKunnskap

Gode grunner til å velge trefiber-isolasjon

I dag har mange boligeiere god peiling på valg av byggematerialer. Men vet vi nok om hva som beskytter boligen vår mot vær og vind?

– Dagens huseiere kan mer om byggematerialer enn noensinne, men det er minst like viktig med kunnskap om materialene som ikke er synlige, sier Thomas Løkken, teknisk sjef i Hunton Fiber.

Trefiberisolasjon er et produkt som i all hovedsak er basert på en fornybar råvare, som bidrar til å redusere støy og gir stabile innetemperaturer, noe som alltid bør være i fokus ved renovering eller nybygging. Produktene til Hunton Fiber har gode isolerende egenskaper og er et naturbasert alternativ for deg som skal isolere eller etterisolere boligen. 

Trefiberisolasjon binder karbon gjennom hele livssyklusen og lagrer derfor karbon så lenge det er i bruk. Ved å etterisolere boligen din vil du heve energiklassen og spare deg for utgifter til fyring.

– Å isolere med trefiber er et ansvarlig valg. Og dette er kun én av fordelene, sier Løkken.

Gode grunner til å velge trefiberisolasjon:

 1. Gode fukthåndterende egenskaper
  Trefiberisolasjon har hygroskopiske egenskaper, som gjør at den kan bidra
  til å håndtere kondens og redusere fuktskader i boligen. Trefiber har evnen til å ta opp, transportere og avgi fukt i takt med variasjoner i luftfuktighet i omgivelsene.

 2. Svalt om sommeren, lunt om vinteren
  Trefiberens termiske masse gir en unik evne til å lagre og avgi varme over tid. Dette gir stabile innetemperaturer selv ved svingninger i natt- og dagtemperaturer på utsiden av boligen.

 3. Lyddempende
  Isolasjonen har gode lyddempende egenskaper. Trefiberisolasjon er produsert av granflis, som har myke fibre og består av mer masse (kg) per kubikkmeter enn andre isolasjonstyper. Dette gjør at trefiberisolasjon absorberer og demper lyd svært godt både mellom rom og bjelkelag.

GOD LYDDEMPER: Trefiberisolasjon er både miljøvennlig, en god lyddemper og enkelt å installere. Foto: Hunton Fiber.

 1. Reduserer klimafotavtrykk
  Skogen binder CO₂ gjennom fotosyntesen, og trærne bidrar dermed til å ta CO₂ ut av atmosfæren og lagre karbondelen som biomasse. Trefiberisolasjon bidrar derfor til et redusert klimafotavtrykk ettersom den lagrer karbonet i hele produktets levetid. Velger du å bruke Nativo Trefiberisolasjon kan du føle deg sikker på at du benytter en fornybar naturressurs, i tillegg til at produktet binder karbon hele levetiden.

 2. Formstabil og synker ikke
  Trefiberisolasjon er formstabil og synker ikke sammen, grunnet høy densitet. Trefiberens naturlige evne til å redusere luftbevegelser i isolasjonen gir god tetting i kriker og kroker, som rundt vinduer og stenderverk. Færre kuldebroer gir lavere oppvarmingsbehov og bidrar til et sunnere inneklima.

 3. Produsert med fornybar energi
  Huntons trefiberisolasjonproduseres på Gjøvik av granflis, levert av lokale og miljøsertifiserte sagbruk. Der fremstilles den av moderne maskiner med et lavt forbruk av fossil energi, og med en høy andel fornybar energi som gir lavere klimagassutslipp i produksjonen.

 4. Raskt og kostnadseffektivt
  Trefiberisolering kan spare verdifull arbeidstid. For eksempel kan man på et åpent loft blåseisolere opp til 1000 kvadratmeter på èn dag med Nativo® Trefiberisolasjon Innblåst. Dette er dobbelt så raskt som isolering gjort for hånd.

NATIVO FRA NORGE: Denne trefiberisolasjonen er kortreist av PEFC™-sertifisert skog. Foto: Hunton Fiber.

 1. Et fremtidsrettet valg
  For hvert tre som hugges ned, plantes et nytt for å videreføre naturens kretsløp. Når du velger byggematerialer av tre, tar du et bevisst, grønt valg om å verne miljøet og støtte opp om norsk industri.

Trenger du hjelp til å isolere boligen din?

Vil du lære mer om isolasjon?

Oppussing: Derfor isolerte de med steinull Byggmakker

Oppussing: Derfor isolerte de med steinull

22.10.2020

Brannsikkerhet og god lydisolering sto høyt på listen da det nye familiehjemmet til familien Falao skulle restitueres. Valget falt på naturlig steinull.

Ny ytterdør: Disse holder huset ekstra varmt  Byggmakker

Ny ytterdør: Disse holder huset ekstra varmt

25.08.2020

Med en «ECO ytterdør» slipper du å fyre for kråkene. Les videre og finn ut hvilke dører ekspertene våre ville lagt i handlekurven.

Platefeber fra Rockwool Byggmakker

Platefeber fra Rockwool

11.05.2020

Med sine unike innebygde egenskaper er Rockwool sine ulike isolasjonsplater egnet for alt du måtte trenge for dine isolasjonsjobber. Her er en noen av dem!

Slik får du en «pustende» bolig Byggmakker

Slik får du en «pustende» bolig

26.03.2020

Denne isolasjonen bidrar til et naturlig og behagelig inneklima, gir god lyddemping og er behagelig å jobbe med. Her er alt du trenger å vite om trefiberisolasjon.