StartsidenTips og rådKunnskap

Her bør du bruke trefiberisolasjon

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Isolasjon laget av trefiber egner seg både til nybygg, så vel som til rehabilitering av vegg, gulv, etasjeskiller og tak. Nativo Trefiberisolasjon er den eneste plateisolasjonen på det norske markedet som er teknisk godkjent av SINTEF Byggforsk.

Nativo Trefiberisolasjon er laget av treflis, som er et overskuddsmateriale fra blant annet trelastproduksjonen. Det er den ytre delen av tømmerstokken som brukes, kombinert med sagflis. Produksjonen av trefiberisolasjon konkurrer altså ikke om den delen av tømmerstokken som går til konstruksjonsvirke og andre produkter av heltre. Tre er en fornybar naturressurs og det eneste fornybare byggematerialet som finnes.

Les mer om hvilke prosjekter som passer perfekt til et bærekraftig valg av isolasjon nedenfor.

Småhus og rekkehus inntil tre etasjer

Alle byggematerialer må tilfredsstille bestemte branntekniske ytelsesnivåer. Nativo Trefiberisolasjon er impregnert med naturlig brannhemmer kan derfor fint brukes i brannklasse 1 og bygg inntil 3 etasjer i henhold til Teknisk Godkjenning 20440.

Perfekt for hytter

Mange hytter står kalde eller med senket innetemperatur når de ikke er i bruk. Når varmen slås på og det fyres i peisen vil det kunne oppstå fukt som igjen kan skape kondens i bygget. Trefiberisolasjonens hygroskopiske egenskaper gjør at den oppfører seg som en fuktbuffer som tar opp, transporterer og avgir fukten ut av konstruksjonen.

Når du foretrekker høy bokomfort med stabile innetemperaturer

Trefiberens termiske masse gir en unik evne til å lagre varme, og deretter avgi varmen over tid. Dette gir stabile innetemperaturer selv ved svingninger i natt- og dagtemperaturer på utsiden. Effekten kan sammenlignes med det man opplever i tømmerhytter – svalt om sommeren og lunt om vinteren.

I bygg hvor det er ønskelig med god lydisolering

Trefiberisolasjon har myke fibre og består av mer masse (kg) per m3 enn andre isolasjonstyper. Dette gjør at trefiberisolasjon absorberer og demper lyd veldig godt.

Dersom du ønsker godt inneklima

Nativo Trefiberisolasjon verken klør, irriterer eller gir ubehag på hud eller i luftveier under montering eller i ettertid for beboerne.

Når du er opptatt av karbonlagrende og resirkulerbare materialer

Ved produksjon av alle former for isolasjonsprodukter går det med råvarer og energi som gir ulike mengder CO2-utslipp. Samlet sett lagrer trefiberisolasjon mer karbon enn det som slippes ut ved produksjonen av produktet, og gir dermed en positiv CO2-effekt.

Trefiberisolasjon kan brukes, ombrukes og gjenvinnes til nye produkter. Karbonet vil være bundet og lagret hele trevirkets levetid.


Lett å jobbe med. Platene kan lett tilpasses på mange ulike måter. Bruk gjerne en Hunton håndsag/kniv, eller en gjerdesag eller bajonettsag.

Åtte gode grunner til å bruke Hunton Nativo Trefiberisolasjon

  1. Gir stabile innetemperaturer

  2. Reduserer kondens

  3.  Lyddempende

  4. Resirkulerbar

  5. Isolering uten kløe og ubehag

  6. Brannhemmende

  7.  Fornybar råvare

  8. Dimensjonsstabil

 

Se hvor enkelt det kan gjøres her:

 

Gode grunner til å velge trefiber-isolasjon Byggmakker

Gode grunner til å velge trefiber-isolasjon

22.09.2020

I dag har mange boligeiere god peiling på valg av byggematerialer. Men vet vi nok om hva som beskytter boligen vår mot vær og vind?

Slik får du en «pustende» bolig Byggmakker

Slik får du en «pustende» bolig

26.03.2020

Denne isolasjonen bidrar til et naturlig og behagelig inneklima, gir god lyddemping og er behagelig å jobbe med. Her er alt du trenger å vite om trefiberisolasjon.

Trefiberisolasjon som «puster» kan bidra til å skape et godt inneklima i nybygg Byggmakker

Trefiberisolasjon som «puster» kan bidra til å skape et godt inneklima i nybygg

14.02.2018

Sparte både penger og miljøet ved å legge naturlig isolasjon på sitt gamle loft Byggmakker

Sparte både penger og miljøet ved å legge naturlig isolasjon på sitt gamle loft

21.04.2017

– Vi hadde aldri hørt om trefiber som et alternativ til «vanlig» isolasjon, sier familien fra Asker. Da Ole Andreas Myhre Olsen og Olga Ødegård kjøpte et mer enn 50 år gammelt hus i Asker, lå det i planene at de skulle renovere og pusse opp.