StartsidenTips og rådKunnskap

Invester i tegltakstein på taket

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Mennesker har benyttet tegltakstein i tusenvis av år. Tegltaksteinen er laget av brent leire og blir bare vakrere med årene. Det er noe av det mest holdbare du kan velge til huset ditt. En smart investering som hever husets verdi umiddelbart.

Tegl er et rent naturmateriale – brent leire – som får en nydelig patina med årene som kun naturen kan lage.

– Det finnes flere hundre år gammel tegltakstein som er fullt brukbar i dag, forteller Anne-Cathrine Stene, markedsansvarlig i Monier.

– Faktisk har vi kunder som etterspør gammel teglstein nettopp fordi de elsker det flotte, rustikke utseendet som dannes gjennom årenes løp, legger hun til.

Ønsker du takstein som ikke forandrer utseende, holder mosen borte og ser like flott ut om 75 år, kan du velge glasert tegltakstein.

– Glasuren legges på den innfarvede taksteinen før brenning og forsegler fargen slik at den holder seg i generasjoner, sier Stene.

Takstein har mange fordeler i følge Stene. Den tåler normal gange, den isolerer mot støy, den gjør at huset setter seg og har som nevnt meget lang holdbarhet. I tillegg er den utviklet for å tåle utfordrende værforhold i Norge. 

– Vi tester alle våre produkter grundig ved vårt utviklingssenter i Tyskland. Her utsettes de for UV-stråling, frost, erosjon og raske temperaturforandringer. De meste spektakulære testene skjer kanskje i vår vindtunnel der været raskt kan gå fra heftig storm til slagregn, forteller Stene.

Monier er sammen med Icopal en del av BMI Group, Europas største takleverandør. De har Norges bredeste sortiment i takløsninger for alle typer tak. Ta en tur innom din lokale Byggmakkerforhandler eller sjekk ut vårt sortiment her.

Glossy. Se hvor lekkert det er med en sortglasert takstein! Her ser vi KDN Glasert Sølvsvart fra Monier.

Populært med matt. Engobert tegl lages ved at det legges en farget leirblanding på oversiden før brenning. Dette gir en matt overflate i et bredt fargeutvalg. Flere av de engoberte overflatene er tofarget og simulerer naturlig elde av teglsteinen. Her ser du KDN Engobert Mørt Flammet fra Monier.

Majestetisk og naturlig. Noen hus krever teglstein. Nortegl Naturell fra Monier løfter helt klart dette flotte huset. 

 

Gratis taksjekk!

Husk at den kan bli kostbart å ikke vedlikeholde taket. Hvis taket ditt ikke er tett går det ikke lang tid før huset ditt får soppskader. Det er ikke engang sikkert at du merker det før det er for sent. Vann har nemlig en lei tendens til å finne usynlige veier gjennom veggene. Er du i den minste tvil om tilstanden på taket ditt, bestill gratis taksjekk i dag

Guide: Slik utfører du en taksjekk på egenhånd  Byggmakker

Guide: Slik utfører du en taksjekk på egenhånd

26.05.2020

Hvert år regner det 470 000 liter vann på et hustak. Når var sist du sjekket taket ditt? Det bør gjøres oftere enn du tror.

Planlegger du oppussing?  Dette kan du få gjort hjemme nå Byggmakker

Planlegger du oppussing? Dette kan du få gjort hjemme nå

03.04.2020

Våren er tid for oppussing, hagearbeid og uteprosjekter. Men hvilke oppgaver bør du prioritere akkurat nå – og hvilke forholdsregler bør du ta hjemme hos deg?

Bytte tak: Dette må du vite  Byggmakker

Bytte tak: Dette må du vite

18.03.2020

Er du usikker på om taket ditt holder en vinter eller regnvåt sommer til, anbefaler vi deg å lese videre. Vanlig boligforsikring dekker nemlig ikke vannlekkasjer utenfra.

Det naturlige valget: Betong eller tegl på ditt nye tak? Byggmakker

Det naturlige valget: Betong eller tegl på ditt nye tak?

30.08.2019

Betongtakstein og tegltakstein har stort sett samme vekt/m2 og kan legges på takvinkler ned til 14 grader. Når du skal velge hva som passer best på ditt tak bør du ta hensyn til klima, topografi, hustype, nabolag og selvfølgelig din personlige smak.