StartsidenTips og rådKunnskap

Invester i tegltakstein på taket

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Mennesker har benyttet tegltakstein i tusenvis av år. Tegltaksteinen er laget av brent leire og blir bare vakrere med årene. Det er noe av det mest holdbare du kan velge til huset ditt. En smart investering som hever husets verdi umiddelbart.

Tegl er et rent naturmateriale – brent leire – som får en nydelig patina med årene som kun naturen kan lage.

– Det finnes flere hundre år gammel tegltakstein som er fullt brukbar i dag, forteller Anne-Cathrine Stene, markedsansvarlig i Monier.

– Faktisk har vi kunder som etterspør gammel teglstein nettopp fordi de elsker det flotte, rustikke utseendet som dannes gjennom årenes løp, legger hun til.

Ønsker du takstein som ikke forandrer utseende, holder mosen borte og ser like flott ut om 75 år, kan du velge glasert tegltakstein.

– Glasuren legges på den innfarvede taksteinen før brenning og forsegler fargen slik at den holder seg i generasjoner, sier Stene.

Takstein har mange fordeler i følge Stene. Den tåler normal gange, den isolerer mot støy, den gjør at huset setter seg og har som nevnt meget lang holdbarhet. I tillegg er den utviklet for å tåle utfordrende værforhold i Norge. 

– Vi tester alle våre produkter grundig ved vårt utviklingssenter i Tyskland. Her utsettes de for UV-stråling, frost, erosjon og raske temperaturforandringer. De meste spektakulære testene skjer kanskje i vår vindtunnel der været raskt kan gå fra heftig storm til slagregn, forteller Stene.

Monier er sammen med Icopal en del av BMI Group, Europas største takleverandør. De har Norges bredeste sortiment i takløsninger for alle typer tak. Ta en tur innom din lokale Byggmakkerforhandler eller sjekk ut vårt sortiment her.

Glossy. Se hvor lekkert det er med en sortglasert takstein! Her ser vi KDN Glasert Sølvsvart fra Monier.

Populært med matt. Engobert tegl lages ved at det legges en farget leirblanding på oversiden før brenning. Dette gir en matt overflate i et bredt fargeutvalg. Flere av de engoberte overflatene er tofarget og simulerer naturlig elde av teglsteinen. Her ser du KDN Engobert Mørt Flammet fra Monier.

Majestetisk og naturlig. Noen hus krever teglstein. Nortegl Naturell fra Monier løfter helt klart dette flotte huset. 

 

Gratis taksjekk!

Husk at den kan bli kostbart å ikke vedlikeholde taket. Hvis taket ditt ikke er tett går det ikke lang tid før huset ditt får soppskader. Det er ikke engang sikkert at du merker det før det er for sent. Vann har nemlig en lei tendens til å finne usynlige veier gjennom veggene. Er du i den minste tvil om tilstanden på taket ditt, bestill gratis taksjekk i dag

Kampanjedager tak! Byggmakker

Kampanjedager tak!

27.04.2021

20% på takstein, takplater og takbelegg* Gjelder i perioden 2. - 20. juni

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Inspirasjon: Bli en superproff på tak Byggmakker

Inspirasjon: Bli en superproff på tak

29.10.2020

Riktig valg av taktekking gir bærekraftige fasader som holder i mange tiår. Les videre og finn ut hvordan du avanserer fra utførende håndverker til inspirerende rådgiver.

Slik får du slett tak uten å slipe og sparkle Byggmakker

Slik får du slett tak uten å slipe og sparkle

29.10.2020

Taket er vanskelig å nå. Disse ferdigtapetserte takplatene har en innovativ funksjon som sparer deg for den tyngste jobben.