StartsidenTips og rådKunnskap

Lettvint-hagen

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Synes du at fritid betyr fri fra luking og plenklipping, beising og maling, graving og spavending? Du er ikke alene. Landskapsarkitekter kan fortelle: Nå vil folk ha det lettvint.

Liker du ikke plantestell? Like greit å ta konsekvensen av det. Kjenn etter hva slags hagearbeid du hater og hva som føles OK. Er det greit å beise hvis du slipper å klippe plenen? Sats på treplatting pluss grønne busker. Er det greit med litt anleggsjobbing hvis du slipper å luke? Legg en helleplass og dekk jorden mellom plantene slik at det forhatte ugraset ikke får fotfeste.

En måte å gjøre utelivet enkelt på, er å la det som trives i hagen din få vokse omtrent slik det selv vil. Da trenger du evne til å se sjarmen ved et litt anarkistisk villnis. Du vil få det frodig og fargerikt rundt deg. Ulempen er at ugraset som regel er sterkest og vil ta over etter hvert. Og du må kanskje stålsette deg mot sure blikk fra naboer som blir invadert av ugrasfrø.

Med denne metoden er det smart å satse på blomstereng i stedet for plen, frittvoksende buskas i stedet for klippet hekk og bunndekkplanter i stedet for åpen jord mellom stauder og busker. Velg gjerne sentvoksende trær og busker som du slipper å stusse og klippe.

Bar jord blir fort invadert av ugras med frø og rotutløpere. I stedet for å planlegge en tradisjonell hage, kan du tenke stikk motsatt: Innred hele uteplassen som et fast gulv. Frodigheten kan få plass i utsparinger i det faste materialet. Slik blir bedene lette å holde i orden når de først er anlagt.

Også i mer konvensjonelle bed kan dekk det til-metoden spare deg for mye arbeid. Dekk jorda med duk som stanser ugras. I duken skjæres det kryss der busker og stauder skal plantes. Siden bruker du bark, flis eller grus og dekorstein til å dekke duken.

 

Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.