StartsidenTips og rådKunnskap

Male huset? Ikke glem grunnmuren

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Dette er ekspertenes beste tips for maling og vedlikehold av husets fundament.

– Mange glemmer grunnmuren og tenker ikke over hvor viktig den er for totalinntrykket. En pen grunnmur underbygger husets fremtoning og skaper en helhet. Har du derimot en mur full av sprekker, skader, flass, sopp eller mosevekster hjelper det ikke at huset er vakkert og nymalt, sier Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk fargesjef i Jotun.

De lanserte nylig siste utgave av sitt mest populære eksteriørfargekart Varig vakre farger – en samling av Jotuns beste eksteriørprodukter kombinert med Norges mest populære utendørsfarger. Her er også årets nye murfarger representert.

Styr unna hvit grunnmur

Mange maler muren hvit, som ofte kan bli veldig hardt mot grønn plen eller mørk stein. For å gjøre det enkelt å ta det riktige valget har Jotun utviklet nye grunnmursfarger som gir et løft til de mest populære eksteriørfargene.

I årets fargekart presenterer Jotun 16 vakre nyanser, blant disse flere grå og beige farger, som ofte fungerer bedre en hvitt.

GÅ FOR GRÅ. Grunnmuren trenger ikke å være hvít. Bare se på disse lekre gråtonene fra JOTUN. FOTO: JOTUN.

 

JOTUN DryTech Mur er en komplett serie av produkter for mur, og består av JOTUN DryTech Murprimer, JOTUN DryTech Murfiller og JOTUN DryTech Murmaling.

 

 

EN STERK TRIO. JOTUN DryTech Mur har mange fordeler. FOTO: Jotun.

– Dette er vår beste anbefaling til alle typer mur, grunnmur og betong. JOTUN DryTech Mur har unik membranteknologi som både er diffusjonsåpen, vannavvisende og skittavvisende. Det gir en varig pen mur, uten flass og sprekker, opplyser Mørkve.

MØRK MUR TIL MØRKT HUS

Hus malt i fargen Jotun 1434 Labrador, staffasje: 1001 Egghvit, grunnmur Jotun 1500 Grafittgrå.

Link

Slik maler du muren

JOTUN DryTech Murmaling kan påføres både malte og umalte underlag.

MUR FRA GRUNN TIL TAK. Murfargen Lingrå 1898 er en rødlig gråtone. FOTO: JOTUN.

Forarbeid:

  • Sørg for at underlaget er fast, rent og tørt.

  • Påfør deretter JOTUN 2-i-1 Kraftvask og soppfjerner, skrubb med kost og skyll godt. Kraftvasken fjerner fett og forurensning, og gjør underlaget klart for behandling.

  • Skrap bort løst materiale.

Grunning:

  • Fjern ubehandlet eller bar puss og grunn med JOTUN DryTech Murprimer, bruk pensel, rull eller sprøyte. Grunningen binder løse artikler og utjevner suget i underlaget.

Mellomstrøk:

  • Påfør et strøk med JOTUN DryTech Murfiller ved villstryking med pensel. Murfilleren kan rulles på muren, men da skal den villstrykes etterpå. Murfilleren dekker små sprekker og riss, bygger over ujevnheter, og øker filmtykkelsen og beskyttelsen.

Toppstrøk:

  • Påfør et strøk med JOTUN DryTech Murmaling ved rull, pensel eller sprøyte. Dersom du ikke har brukt Murfiller må du påføre to toppstrøk. Toppstrøket er diffusjonsåpent, vannavvisende og skittavvisende.

 

Tre grunnleggende tips

  1. Grunnmuren bør vaskes årlig sammen med resten av huset.

  2. All vegetasjon som vokser tett inntil grunnmuren bør fjernes.

  3. Mal grunnmuren like ofte som du maler huset ditt.

Skal du male grunnmuren – men trenger hjelp til å få det gjort gjort?

Ta kontakt med oss.

Link
Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Terrassebeis – årets farger og trender Byggmakker

Terrassebeis – årets farger og trender

14.05.2021

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.