StartsidenTips og rådKunnskap

Male huset? Ikke glem grunnmuren


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


Dette er ekspertenes beste tips for maling og vedlikehold av husets fundament.

– Mange glemmer grunnmuren og tenker ikke over hvor viktig den er for totalinntrykket. En pen grunnmur underbygger husets fremtoning og skaper en helhet. Har du derimot en mur full av sprekker, skader, flass, sopp eller mosevekster hjelper det ikke at huset er vakkert og nymalt, sier Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk fargesjef i Jotun.

De lanserte nylig siste utgave av sitt mest populære eksteriørfargekart Varig vakre farger – en samling av Jotuns beste eksteriørprodukter kombinert med Norges mest populære utendørsfarger. Her er også årets nye murfarger representert.

Styr unna hvit grunnmur

Mange maler muren hvit, som ofte kan bli veldig hardt mot grønn plen eller mørk stein. For å gjøre det enkelt å ta det riktige valget har Jotun utviklet nye grunnmursfarger som gir et løft til de mest populære eksteriørfargene.

I årets fargekart presenterer Jotun 16 vakre nyanser, blant disse flere grå og beige farger, som ofte fungerer bedre en hvitt.

GÅ FOR GRÅ. Grunnmuren trenger ikke å være hvít. Bare se på disse lekre gråtonene fra JOTUN. FOTO: JOTUN.

 

JOTUN DryTech Mur er en komplett serie av produkter for mur, og består av JOTUN DryTech Murprimer, JOTUN DryTech Murfiller og JOTUN DryTech Murmaling.

 

 

EN STERK TRIO. JOTUN DryTech Mur har mange fordeler. FOTO: Jotun.

– Dette er vår beste anbefaling til alle typer mur, grunnmur og betong. JOTUN DryTech Mur har unik membranteknologi som både er diffusjonsåpen, vannavvisende og skittavvisende. Det gir en varig pen mur, uten flass og sprekker, opplyser Mørkve.

MØRK MUR TIL MØRKT HUS

Hus malt i fargen Jotun 1434 Labrador, staffasje: 1001 Egghvit, grunnmur Jotun 1500 Grafittgrå.

Link

Slik maler du muren

JOTUN DryTech Murmaling kan påføres både malte og umalte underlag.

MUR FRA GRUNN TIL TAK. Murfargen Lingrå 1898 er en rødlig gråtone. FOTO: JOTUN.

Forarbeid:

 • Sørg for at underlaget er fast, rent og tørt.

 • Påfør deretter JOTUN 2-i-1 Kraftvask og soppfjerner, skrubb med kost og skyll godt. Kraftvasken fjerner fett og forurensning, og gjør underlaget klart for behandling.

 • Skrap bort løst materiale.

Grunning:

 • Fjern ubehandlet eller bar puss og grunn med JOTUN DryTech Murprimer, bruk pensel, rull eller sprøyte. Grunningen binder løse artikler og utjevner suget i underlaget.

Mellomstrøk:

 • Påfør et strøk med JOTUN DryTech Murfiller ved villstryking med pensel. Murfilleren kan rulles på muren, men da skal den villstrykes etterpå. Murfilleren dekker små sprekker og riss, bygger over ujevnheter, og øker filmtykkelsen og beskyttelsen.

Toppstrøk:

 • Påfør et strøk med JOTUN DryTech Murmaling ved rull, pensel eller sprøyte. Dersom du ikke har brukt Murfiller må du påføre to toppstrøk. Toppstrøket er diffusjonsåpent, vannavvisende og skittavvisende.

 

Jotun utemaling

Tre grunnleggende tips

 1. Grunnmuren bør vaskes årlig sammen med resten av huset.

 2. All vegetasjon som vokser tett inntil grunnmuren bør fjernes.

 3. Mal grunnmuren like ofte som du maler huset ditt.

Skal du male grunnmuren – men trenger hjelp til å få det gjort gjort?

Ta kontakt med oss.

Link
To snarveier til «ny» fasade Byggmakker

To snarveier til «ny» fasade

21.04.2020

Det er ikke bare innsiden som teller. En ren og velholdt fasade forlenger levetiden på ytterpanelet, hindrer soppangrep og gjør deg til en litt stoltere eier. Les videre og finn ut hvordan du kan fornye huset før sommeren.

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?

Dette er fargetrendene i 2020 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2020

13.09.2019

Vi er ganske sikre på at du finner en favoritt blant de tolv nye interiørfargene til Jotun! Fargekartet for 2020 byr også på en matt og vakker bonusnyhet.

Slik gjør du rommene større, uten å rive en eneste vegg Byggmakker

Slik gjør du rommene større, uten å rive en eneste vegg

10.09.2019

Drømmer du om et hjem med store rom, masse lys og god takhøyde? Du kan jukse deg til romfølelse med noen veldig enkle grep.