StartsidenTips og rådKunnskap

Planlegger du oppussing? Dette kan du få gjort hjemme nå

 

 

Våren er tid for oppussing, hagearbeid og uteprosjekter. Men hvilke oppgaver bør du prioritere akkurat nå – og hvilke forholdsregler bør du ta hjemme hos deg?

Hver fjerde nordmann planlegger å pusse opp i 2020 viser ferske tall fra Byggmakkers årlige oppussingsindeks – og våren er høysesong. 

Planlegger du ditt neste prosjekt? Nå kan du velge om du vil handle i butikk, klikke og hente, eller få varene levert rett på døra.

Mange er også usikre på om det er trygt å bruke håndverkere akkurat nå. Regjeringens svar er et klart ja.

Faktisk kan dette være et godt tidspunkt for å få gjort reparasjoner og vedlikehold i hjemmet, ifølge justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

I likhet med alt annet, handler det om å ta forholdsregler. Har du mulighet til å pusse opp eller gjøre utbedringer i hjemmet, bidrar du faktisk til å holde de økonomiske hjulene i samfunnet i gang.

FÅ UTENDØRSJOBBEN GJORT: Særlig jobber utendørs er lette å få gjort uten å utsette noen for unødvendig smitterisiko.  

Slik gjør du det trygt for deg og håndverker:

 • Bestill gjerne varer som blir levert direkte enn å hente selv.
 • Dialog er viktig: Vær åpen om noen har vært smittet eller er syke. Avtal oppdrag gjennom telefon og mail, slik at mest mulig er avklart på forhånd.
 • Sørg for å holde to meter avstand ved gjennomgang av oppgaven.
 • Håndverkeren kan jobbe ute og inne, så lenge det går an å ta forholdsregler om hygiene. Det er allikevel best å jobbe mest mulig utendørs, om mulig.
 • Dersom håndverkeren har oppholdt seg i et område definert som høyrisikoområde av nasjonale helsemyndigheter, eller har symptomer på forkjølelse/influensa, bør ikke ikke jobben utføres.
 • Unngå unødvendig kroppskontakt, som håndhilsning.
 • Vær nøye med antibac, renhold og eventuelt bruk av hansker.
 • Hold avstand: Opphold dere i ulike rom eller etasjer.

Gode forholdsregler er halve jobben

Tømrer Ole Morten Pettersen i R1 Bygg AS sier god dialog med kunden i forkant er et vært viktig tiltak for å hindre smitte. 

— Jeg forsikrer meg alltid om at kunden ikke er i karantene og at vedkommende er frisk og symptomfri. Ellers så er vi selvsagt svært nøye på håndvask og bestiller varer som blir levert direkte enn å hente selv.

Dersom forholdene ligger til rette kan de fleste oppgaver gjennomføres både ute og inne av håndverker. Med våren på innmarsj er det selvfølgelig mange som ønsker å gjøre klar for utesesongen – og det er det enkleste, sier Pettersen.

– Nå som det er mildere i været, er det mange som ønsker å få unna arbeid på utsiden av huset. Vi kan helt trygt bytte panel, tak og vinduer. I tillegg anbefaler vi at folk med en drøm om en terrasse eller uteområdet nå slår til, sier han.

Her er noen forslag til prosjekter du trygt kan få hjelp til:

 • Utvendig generelt vedlikehold som terrasse, takjobber, pipe, veggpanel og tilbygg
 • Hytterestaurering
 • Småjobber: Skifte ytterdør eller vindu, tilpasse for hjemmekontoret eller takrenner
 • Takrenner, blekk og pipe
 • Bytte gulv og lister inne

HOLDER ÅPENT: Tømrer R1 Bygg AS på Romerike bygger klubbhus for Rælingen Skiklubb.

Fortsatt mye som kan gjøres

Selv er Pettersen i gang med et nytt klubbhus for Rælingen Skiklubb, som skal stå klart til neste sesong.

– Vi kan gjøre det meste, så lenge vi tar forholdsregler om avstand og mindre fysisk kontakt med kundene. I mange tilfeller kan vi også være i ulike rom og for eksempel legge gulv, bytte lister eller skift vinduer. Vi kan også bytte dører, legge panel og skifte kledning.

Byggmakker har tilrettelagt for at du skal føle deg trygg når du handler – enten du benytter Klikk&Hent, eller hjemlevering av varer.

– Unngå unødvendig kontakt. Når vi i tillegg benytter oss av digitale bestillings- og leveringstilbud, kan vi få til mye, selv i en tid som dette, sier Pettersen.

Gjør det selv!

Har du planlagt et prosjekt eller trenger du noe å fylle dagene med?

Vi har lageret fullt av varer i alle våre butikker og holde dørene åpne både fysisk og med online chat for deg som trenger hjelp med små og store hjemmeprosjekter.

Mange tar skikkelige opprydninger, andre vil kanskje bare friske opp med maling på slitne dørkarmer. Nettopp fordi vi alle må holde oss hjemme denne sesongen, er det en god grunn til å gjøre en oppgradering!– Hvem kjenner seg ikke igjen i å skulle hatt et påbygg, utendørs pizzaovn, en ryddig snekkerbod, dukkestue eller noe annet? Nå som du allikevel ikke besøker hytta er det jo en god mulighet til å gjøre det ekstra trivelig hjemme, sier Pettersen.

Heia den som begynner!  

Planlegger du oppussing?

Stort eller smått – vi kan hjelpe deg med å få jobben gjort!

Link
Byggebransjen tar miljøansvar Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.

Vi kjører alt du trenger til oppussingen hjem til deg Byggmakker

Vi kjører alt du trenger til oppussingen hjem til deg

18.12.2020

Skal du i gang med et stort eller lite oppussingsprosjekt? Nå kan du få hjemlevering av varene dine.

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp Byggmakker

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp

14.12.2020

Å pusse opp miljøvennlig er bra for mer enn kloden – det kan gjøre at du sparer penger også. Her er fem smarte, bærekraftige tips.

Kundeanmeldelse: Min opplevelse med Fiks Ferdig Byggmakker

Kundeanmeldelse: Min opplevelse med Fiks Ferdig

01.12.2020

Planlegger du å pusse opp, men lurer på hvor du skal begynne? For familien Bue startet prosessen med et Googlesøk – og et lykketreff.