StartsidenTips og rådKunnskap

Sett spikeren i kista for hammeren

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Skal du legge ny terrasse eller snekre noe nytt til uteplassen før sommeren? Her er tre smarte verktøy som gjør jobben hundre ganger enklere.

Uansett hva du skal bygge, kan vi nesten garantere at det kommer til å gå med mye spiker. Nå velger mange å erstatte hammeren med en spikerpistol for å gjøre det enklere og raskere. Dette er verktøy som er drevet av trykkluft, elektrisitet eller gass.

Spikerpistolen har vært et av snekkerens viktigste verktøy i en årrekke. I dag har de blitt såpass rimelige at også hobbysnekkerne har begynt å kjøpe seg spikerpistol, forteller Thomas Johnsen, kategorisjef for verktøy i Byggmakker.

Dersom du ikke er vant til å bruke hammer og plutselig gyver løs på store oppgaver, kan det være fort gjort å få belastningsskader i armen eller skuldrene. Denne faren minimeres ved bruk av spikerpistol. I tillegg går arbeidet ekstremt mye raskere, samtidig som du får et penere resultat.

RYOBI DYKKERTPISTOL R18N18G: Med denne modellen fra RYOBI trenger du ikke kompressorer, slanger og dyre gasspatroner. Denne går på batteri og kan slå dykkert fra 15 til 50mm. Kapasitet opp til 60 dykkert pr. minutt og 700 pr. 1,5Ah opplading. AirStrike teknologien sørger for intern luftkomprimering, noe som resulterer i en ultrakompakt dykkertpistol, som er vedlikeholdelsesfri og uten driftsomkostninger. En dykkertpistol er snekkerens beste venn når man skal få fine lister.

Start med det viktigste:

– En god Bor-/skrumaskin på batteri er noe alle bør ha hjemme. Dersom du ikke har dette fra før, eller trenger en oppgradering, kan vi anbefale å kjøpe en enkel startpakke som inkluderer Bor-/skrumaskin, batterier og lader, sier Johnsen.

Det smarte håndverkersettet fra RYOBI består av en kraftig, batteridrevet 18 volts bor-/skrumaskin. I pakken får du også to Lithium+-Ion-batterier med 2,5 Ah (Ampere), en hurtiglader og veske. Denne er en del av det omfattende ONE+ systemet til Ryobi, hvor samme batteri passer til over 50 forskjellige elverktøy og hagemaskiner.

 

RYOBI BOR-/SKRUTREKKER R18DD3-22S: Du kommer langt med en drill. Gå for en komplett pakke med maskin, batteri og lader dersom du først skal kjøpe en ny.

Og dersom du trenger en kompressor.....

... bør du velge en oljefri variant, for eksempel denne modellen fra LUNA. Dette er en oljefri kompressor med 2.0 HK, komplett med dykkertpistol, som egner seg ypperlig for spikring av listverk, dør- og vindusrammer, samt en kraftig spikerpistol for større jobber som spikring av stendere, panel og reisverk. Kompressoren kommer med en PVC-slange på 10 meter.

 

LUNA KOMPRESSOR/SPIKERPISTOLPAKKE: En kompakt modell med mye kraft – perfekt for deg som vurderer å investere i en kompressor til hjemmet.

Slik forbereder du hagen på vinter  Byggmakker

Slik forbereder du hagen på vinter

24.09.2020

Ingen vet hvordan vinteren blir, men hagen din bør være forberedt på alt. Vi har sjekket ut de nye, batteridrevne hagemaskinene til Ryobi.

Sjekk ut høstens hobbyverktøy  Byggmakker

Sjekk ut høstens hobbyverktøy

24.09.2020

Når høsten herjer utenfor er det hyggelig å være kreativ innendørs. Vi har rotet i verktøykassen til Ryobi og funnet seks hobbymaskiner for små og store gjør-det-selv-prosjekter.

Guide: Slik skifter du dekk på bilen Byggmakker

Guide: Slik skifter du dekk på bilen

09.03.2020

Med riktig utstyr er det raskt og enkelt å legge om til sommerdekk – og langt billigere enn et opphold på dekkhotell.

Fyll gavesekken med harde, batteridrevne kraftpakker   Byggmakker

Fyll gavesekken med harde, batteridrevne kraftpakker

17.12.2019

Vi har plukket ut batteridrevne elektroverktøy fra tre leverandører som garantert kommer til å falle i smak hos familiens handyman — eller kvinne.