StartsidenTips og rådKunnskap

Slik får du en «pustende» bolig

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Denne isolasjonen bidrar til et naturlig og behagelig inneklima, gir god lyddemping og er behagelig å jobbe med. Her er alt du trenger å vite om trefiberisolasjon.

Norge er et land med store klimaforskjeller. Vintrene kan bli riktig så kalde, mens den norske sommeren plutselig kan by på tropevarme. Ved så store temperatursvingninger gjennom året kan det fort oppstå kondens i et bygg. Trefiberisolasjon har med sine såkalt «hygroskopiske» egenskaper evnen til å transportere fukt ut av konstruksjonen og dermed redusere faren for kondensskader.

En av de som har bestemt seg for å prøve ut trefiberisolasjon er Lars Frode Mathisen fra Smarte Boliger AS, og resultatene så langt har vist seg å være oppløftende:

— Dette er jo det vi kaller for «pustende isolasjon».  Det betyr at luftfuktigheten holder et langt høyere nivå enn andre typer isolasjon. Målinger vi har gjort viser at trefiber skaper et sunt og stabilt inneklima hele året, forteller Mathisen.

PUSTENDE ISOLASJON: Lars Frode Mathisen fra Smarte Boliger AS er godt fornøyd med å ha byttet til trefiber.

«Jeg vil ikke bo i en hermetikkboks selv, og det ønsker jeg heller for kundene mine.

Vi bygger pustende konstruksjoner som gir et sunt og godt inneklima» — Lars Frode Mathisen, Smarte Boliger AS

Lunt og støyfritt

Trefiber har noen helt unike egenskaper i isolasjon, knyttet til støydemping og varmelagring.

På grunn av fibrenes høye tetthet, har produktet gode egenskaper som lyddempende materiale. Trefiberisolasjon har også en unik evne til å lagre varmen i et bygg. Treets termiske masse gjør at isolasjonen fungerer som et varmebatteri og bidrar til lun og stabil innetemperatur

— Vi får også tilbakemeldinger om at trefiberisolasjon er svært behagelig å jobbe med. Det verken klør eller er ubehagelig for luftveiene, forteller Anette Strømberg i Hunton Fiber.

Kortreist og bra for miljøet

Hunton Fiber er Norges ledende produsent av trefiberisolasjon. Ved den nye fabrikken deres på Gjøvik produserer de isolasjon av granflis for hele det nordiske markedet.

— Restkapp fra sagbrukene på Innlandet er vår råvare, og hos oss blir flisen om til trefiber. Slik bidrar vi til at hele tømmerstokken utnyttes på en bærekraftig måte, forklarer Strømberg.

Alt trevirke som medgår i produksjonen er fra PEFC-sertifisert skogdrift. Det betyr at skogen drives etter strenge regler med gjenplantingsprogrammer. På denne måten videreføres også naturens kretsløp.

– Å utnytte råstoff fra skogen i Innlandet i produksjonen etterlater et relativt lite fotavtrykk. Denne isolasjonen lagrer vesentlig mer karbon enn den mengde COsom slippes ut i forbindelse med produksjonen. I sum blir det dermed lagring fremfor utslipp, noe som gir en positiv CO2-effekt. Vi tror vi har en vinnerformel på sikt, med gevinster for både inneklima og miljø, sier Strømberg.

NATIVO FRA NORGE: Her ser du trefiberisolasjonen til Hunton Fiber.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Årets gulvtrender Byggmakker

Årets gulvtrender

04.02.2021

Vi har entret et nytt år, og som alltid er det mange nye trender som påvirker hvordan vi innreder hjemmet. Dette er våre beste tips til deg som skal legge nytt gulv.

Byggebransjen tar miljøansvar  Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp Byggmakker

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp

14.12.2020

Å pusse opp miljøvennlig er bra for mer enn kloden – det kan gjøre at du sparer penger også. Her er fem smarte, bærekraftige tips.