StartsidenTips og rådKunnskap

Slik får du et varme- og lydisolert hjem

Rockwools populære isolasjonsløsning, Red Air Flex, gjør arbeidet med etterisolering enklere, mer effektivt og i henhold til byggeforskriftene. – Her kan man spare mye penger, sier ekspert.

Isolasjonsfirmaet Rockwool har med sin Red Air Flex-løsning bidratt til en ny verden for folk som ønsker en effektiv etterisolering og rehabilitering av ytterkledningen på huset. Med riktig type isolasjon vil man forhindre energitap ved å redusere kuldebroer i veggen, samtidig som et kontinuerlig sjikt gjør at man tar av mye lyd og støy utenfra.

– Etterisolering skjer i all hovedsak fordi man ønsker et varmere hus og en redusering av energikostnadene. Når man med vår løsning i tillegg oppnår en bedre lydisolasjon er det et veldig godt alternativ til de som ønsker å bytte ut kledningen på huset sitt. Red Air-platen er i tillegg brannsikker og vil ligge som en frakk rundt huset, sier Torkel Wæringsaasen i Rockwool.

 

Vurderer du å etterisolere vegger eller tak? Les vår guide

 

Isolasjonen holder vekten av kledningen

Når man har fjernet den gamle kledningen, er prosessen enkel. Er det et trehus, monteres det opp en 18mm OSB-plate (oriented strand board) før isolasjonsplatene stables opp og lekter og kledning monteres. Er det Leca-, tegl- eller murhus kan platene monteres direkte på veggen. Ved å legge isolasjonen på utsiden av veggen, vil den bidra til at alt innenfor ligger trygt, tørt og godt på innsiden i en varm sone. Det reduserer faren for at det skal oppstå kondens og fuktproblemer i veggen.


Se vårt utvalg av isolasjonsprodukter

 

– Red Air Flex kan festes på alle typer underlag, være seg betong, trevirke, tegl eller kryssfiner. Oppsettet er enkelt å bruke, og gjør isolasjonen din bunnsolid. Faktisk er isolasjonen så solid at den nye kledningen festes direkte i isolasjonen. Det er denne teknologien som gjør det mulig å redusere kuldebroer, og som samtidig sparer oss for bruk av ekstra skruer og annet festemateriell.

 

For nye og gamle hus. Kundene har forstått at det er mye penger å spare på god og riktig isolasjon.


Truffet en nerve i bransjen

– Vi ønsker hele tiden å møte kundens behov, samtidig som vi forholder oss til byggeforskriftene. Med Red Air Flex har vi truffet en nerve i bransjen, og ser at det nå bygges mange nye bygg med denne teknologien. Kunden har forstått at det er mye penger å spare på god og riktig isolasjon, avslutter han.

Red Air Flex har vært på markedet i flere år, og er anerkjent av både kunder og arkitekter fra flere hold. Mer om Rockwools produkter kan du lese her.

 

Trenger du hjelp til isolasjonsjobben? Les mer på våre Fiks Ferdig-sider

Isolasjon – gode tips og råd før du setter i gang Byggmakker

Isolasjon – gode tips og råd før du setter i gang

20.08.2021

Å montere isolasjon er enkelt, rimelig og miljøvennlig. Med et varmere hus blir også strømregningen lavere, så dette er oppussing du kan tjene penger på over tid. Men hvilke typer isolasjon finnes, og når skal du bruke dem? Og hva kan du gjøre selv?

Oppussing: Derfor isolerte de med steinull Byggmakker

Oppussing: Derfor isolerte de med steinull

22.10.2020

Brannsikkerhet og god lydisolering sto høyt på listen da det nye familiehjemmet til familien Falao skulle restitueres. Valget falt på naturlig steinull.

Platefeber fra Rockwool Byggmakker

Platefeber fra Rockwool

11.05.2020

Med sine unike innebygde egenskaper er Rockwool sine ulike isolasjonsplater egnet for alt du måtte trenge for dine isolasjonsjobber. Her er en noen av dem!

Derfor bør du etterisolere boligen din Byggmakker

Derfor bør du etterisolere boligen din

13.11.2018

Bokomfort, reduserte strømutgifter og forbedret brannsikkerhet er tre gode grunner til å sjekke om du trenger å etterisolere huset ditt.