StartsidenTips og rådKunnskap

Slik holder du terrassen din fri for fukt

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Ny revolusjonerende produktserier gjør at du helt kan unngå fuktskader på ditt uteområde eller din terrasse. Her kommer tipsene som sikrer en vanntett, pustende og varig terrasse.

VANNTETT UTEOMRÅDE: Uten et vanntett fundament vil uteområdet ditt kunne preges av salt- og kalkutslag, og frostsprenging.

For terrasser bygget i tre er det viktig å bruke impregnerte materialer, slik at vær og vind ikke skal ødelegge materialene. For terrasser bygget i mur og flis eller steinlagt gjelder de samme prinsippene, men det blir ofte glemt i prosessen. Det og ikke legge til rette for en vannfast konstruksjon vil til slutt gjøre at terrassen og muren slår sprekker, og konstruksjonen blir ødelagt. Drenering og reparasjoner av vannskader koster mye penger, og kan oppleves frustrerende og unødvendig. Nå ser Hey’di ut til å ha funnet løsningen.

Som nominert til innovasjonspris ved Bygg Reis Deg 2017, kan Hey’di stolt presentere produkter med egenskapen Waterseal, som gjør terrassen og muren din vanntett, pustende og varig.

– Waterseal er en egenutviklet egenskap som vi tilsetter egnede sement- og kalkbaserte produkter. Vi er veldig stolte av å kunne presentere produkter som vi på sett og vis vet vil endre hele bransjen. Tilbakemeldingene vi har fått har blant annet vært at dette oppleves som revolusjonerende og nyskapende. Kundene vi har hatt direkte kontakt med uttrykker de selvsagt velger slike produkter fremfor noe annet bare vi får informasjon om at det finnes. sier Kenneth Antonsen, salg- og markedsdirektør i Hey’di.

SLÅR SPREKKER: Etter hvert som vannet slipper inn i materialet, vil muren begynne å slå sprekker.

Vannet slipper ut, men ikke inn

Forutsetningen for en vellykket og tett terrasse og mur er grunnarbeidet. Man kjøper gjerne dyre fliser, men glemmer at fundamentet må ligge til rette for skiftene vær, og ofte kalde temperaturer om vinteren. Temperaturforskjellene i Norge kan være så store som opptil 40 grader celsius, noe man ofte glemmer ved innkjøp av materialene, som ofte er på våren.

Med Waterseal egenskapen vil man unngå sprekker i muren, kalk- og saltutslag eller frostsprenging på terrassen. At konstruksjonen din blir vanntett betyr at flytende vann ikke slipper inn. Derimot vil vann fra underliggende konstruksjoner fordampe ut, uten at noe slipper inn. Produktet er miljøvennlig og ufarlig, og egenskapene er basert på fysiske prinsipper, uten tilsetningsstoffer.

FROSTSPRENGNING: Ved kaldere temperaturer, vil frostsprengning kunne ødelegge flisene dine.

 

– Alle vil ha et vakkert uteområde. Vi har utviklet produktet som gjør at du kan bygge en uteplass med lang levetid. Vi har alle produktene som trengs for en vanntett og ryddig prosess, sier Antonsen, og fortsetter:

– Gjør man dette skikkelig, vil terrassen leve i lang tid, pustende og vanntett, sier Antonsen.

Sliter du med fuktskader?

Les mer om Waterseal

Unngå dobbel jobb og bruk av feil materiale

Dersom man bygger en mur i uteområdet som enten skjerming eller pynt, legger man gjerne på ett pussmateriale for en fin overflate på muren. Denne må videre herde og tørke før man påfører en farget overflatebehandling. Denne jobben kan også gjøres med et av Hey’dis produkter. Også dette produktet inneholder egenskapen Waterseal, som gjør det både vanntett og pustende.

– Velger man å pusse muren med Hey'di Fiber Hvit behøver man ikke å male, den er ferdig farget hvit og skal ikke males. Dette gjør at du slipper å gjøre dobbelt arbeid, avslutter Antonsen.

Slik gjør du terrassen din vanntett

Se relevante produkter

Enkelt å fikse et ødelagt garasjegulv Byggmakker

Enkelt å fikse et ødelagt garasjegulv

03.10.2019

Sprekkdannelser, fukt og slitasje kan få garasjegulvet til å gå rask i oppløsning. Heldigvis er det enklere enn du tror å legge et nytt, fint gulv som tåler litt mer og holder litt lenger.

Unngå mugg og råte: Slik redder du kjelleren fra fukt Byggmakker

Unngå mugg og råte: Slik redder du kjelleren fra fukt

01.07.2019

Nærmere tre av ti nordmenn har vesentlige avvik når det kommer til fukt i kjelleren. Nå kommer det revolusjonerende produkter som kan redde kjelleren din fra å bli ødelagt.

Unngå fuktskader med vanntett nyhet fra Hey’di Byggmakker

Unngå fuktskader med vanntett nyhet fra Hey’di

28.09.2018

Et nytt og revolusjonerende produkt gir sement- og kalkbaserte produkter unike vanntettende egenskaper. Dette betyr at du nå lett kan unngå alle problemer forbundet med fukt som er stengt inne i konstruksjonen.

Slik får du perfekte gulv Byggmakker

Slik får du perfekte gulv

13.04.2018

Er du i gang med å legge nytt gulv eller planlegger det i nærmeste fremtid? Da bør du vurdere å avrette gulvet først. For når gulvet er rett, blir arbeidet lett – og resultatet enda bedre.