StartsidenTips og rådKunnskap

Slik stiller du forberedt når snøen kommer

Det første store snøfallet kommer alltid brått på. Med riktig utstyr er du godt forberedt, og kan få gjort mye med noen få enkle grep.

Selv om det er starten på en kald og fin tid, blir mange av oss overrasket når Kong Vinter plutselig står på trammen og banker på. Heldigvis finnes det grep du kan ta for å stille forberedt. Byggmakker stiller med hjelpen du trenger for å gå en trygg, varm og effektiv vinter i møte.

– Det er lite uteprosjekter på vinteren i de norske hjem, men samtidig er det enkelte ting man bare må løse, selv om det er kaldt og guffent ute. Derfor har vi disse produktene i porteføljen vår, sier kategoriansvarlig i Byggmakker, Thomas Johnsen.

Det han sikter til, er vinterproduktene som gir deg silkeføre i hverdagen, selv om det skulle komme metervis med snøfiller og fyller oppkjørselen eller biltaket ditt.

Ikke lov. Det stilles strenge krav til skraping av bil om vinteren.

Slik håndterer du snøen

Det kan neppe kalles en perfekt start på dagen når du går til bilen tidlig om morgenen, og blir møtt av en nedfryst frontrute og tung snø på taket.

Det eneste som duger da er en solid skrape og en passe stor kost som du raskt får tatt unna det verste med.

Skal du rydde gårdsplassen eller bilen fri for snø? Da kan disse gode hanskene varme fingrene dine. Hanskene kommer vinterfôret og med praktisk borrelås, og leveres i flere størrelser.

En liten snøskuffe kan være praktisk å  ha bak i bilen – eller til og med i ryggsekken hvis du skal på tur for å bygge en rasteplass i snøen. Denne lille, hendige og solide skuffen er et must!

Store snømengder er det best å få unna så raskt som mulig, og denne snørydderen fra Fiskars passer perfekt. Med denne flytter du snøen bort på en svært effektiv måte, og snørydderen er både utstyrt med et belegg som gjør at våt snø lett slippet taket og sikret med et sparkestag i bakkant. Skulle det derimot lave ned så mye at det er vanskelig å holde tritt, bør du muligens investere i en kvalitetssnøfreser av denne typen i stedet.

Lett som en lek: Snøskuffing kan være gøy også.

Slik håndterer du holka

Det hjelper ikke å snakke om været for å «bryte isen», når det faktisk handler om å sikre seg mot isete holke i gårdsplassen.

Den norske vinteren er ustabil, og når snøen smelter, og det fryser på igjen, er det smart å ha en ishakke liggende.

Sist, men ikke minst: For å kunne spasere trygt fra bilen og frem til inngangsdøra, kan det være veldig lurt å ha noe du kan strø med. Leca Safe er et miljøvennlig strømiddel som brukes av strøbiler for å redusere risikoen for ulykker på veien.  Det samme middelet fungerer utmerket i gårdsplassen.

Tar i et tak: Nordmenn er vant med å skuffe snø mange ganger i løpet av vinteren.

Stort utvalg til gode priser:

Lei av snømåking? Skaff deg en snøfreser Byggmakker

Lei av snømåking? Skaff deg en snøfreser

08.01.2019

Etter mange snørike vintre har vi nordmenn begynt å få øynene opp for hvor genialt det er med en snøfreser i garasjen. Ingen flere vonde rygger eller stressende måke-morgener for å få ut bilen.

Unngå kink i ryggen når du måker snø Byggmakker

Unngå kink i ryggen når du måker snø

14.03.2018

Snøen laver ned og blir liggende på bakken som fin, tørr eller kram snø – eller slaps. Det er den tiden på året igjen hvor mange oss blir pent nødt til å finne frem snøskuffa. Med riktig teknikk og utstyr slipper du å oppsøke kiropraktor i vinter.

Redskapene som holder Kong Vinter unna bilen- og gårdsplassen din Byggmakker

Redskapene som holder Kong Vinter unna bilen- og gårdsplassen din

11.01.2016

Snøen gjør seg vel aller best i skiløypa?

Bruk Snøfreseren med god samvittighet Byggmakker

Bruk Snøfreseren med god samvittighet

20.11.2015

Når du betjener en snøfreser eller andre småmaskiner, kommer du og omgivelsene dine i direkte kontakt med damp og avgasser. Men nå kan du med god samvittighet erstatte den tradisjonelle snøskuffa med en snøfreser dersom du fyller alkylatbensin på tanken.