StartsidenTips og rådKunnskap

«Smarte duppedingser» for hjem og hytte

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Sommeren er på hell, og det begynner å bli på tide å trekke inn i varmen. Det er ikke lenger sommerblomster og fargerike hageputer som er rammen rundt hyggestundene våre. Vi må skape hyggen inne, og det krever en liten innsats – også på sikkerhetsfronten.

En grundig gjennomgang hjemme og på hytta kan sørge for færre problemer når vinteren kommer. Her er sjekklisten du bør klippe ut og henge på «to-do»-tavlen før du kan ønsker vinteren velkommen.

- Det er mye som bør sjekkes og sikres både på hytta og i boligen før vinteren kommer. For eksempel øker ofte radonnivåene når kulden kommer. Vinteren er også høytid for brann, så her er det veldig viktig å ha en røykvarsler som fungerer optimalt. En gassalarm kan være en god idé for hytta, og for å opprettholde et sunt inneklima hjemme kan man bruke et hygrometer, sier Gunn Larsgård, produktutvikler i Byggmakker.

1. Oppgrader røykvarsleren din

Desember er årets mest brannfarlige måned og røykvarsleren er det viktigste livreddende tiltaket du bør ha i boligen din. Mellom jul og nyttår er det tre ganger så mange branner enn i en gjennomsnittlig uke ellers i året. Derfor er det viktig med en røykvarsler som du vet fungerer optimalt. Velg gjerne en optisk røykvarsler som kan seriekobles – da er du ekstra godt sikret i alle rom.

Røykvarsler: Kan kobles sammen med inntil 12 enheter!

 

Gjør hjemmet ditt litt tryggere:
Røykvarsler med 10 års batteritid!

 

2. Mål radonnivået helt selv – enkelt og nøyaktig

Radongass har liten evne til å binde seg til andre kjemiske stoffer og kan derfor lett trenge inn i bygningene sammen med jordluft, gjennom sprekker i grunnmur. Nivåene av radon i huset øker gjerne på vinteren, fordi vi lukker alle vinduer og dører. Målingene bør derfor skje i vinterhalvåret over en periode på minst to måneder.

Nå kan du enkelt måle radonnivået på hytta og hjemme selv med Byggmakker sine elektroniske radonmålere. Radonmålere er nøyaktige, enkle å ta i bruk og hjelper deg med å ha kontroll over radonnivåene helt på egenhånd.

Radonmåler: Mål helt selv!

Gjør det trygt og enkelt:
Bestill en radonmåler fra Byggmakker

 

3. Oppretthold et sunt inneklima med hygrometer

Har du det tørt, fuktig, varmt eller kaldt hjemme? I Norge har vi stort sett for høy luftfuktighet i hjemmene våre. Det er skadelig for både mennesker, dyr, interiør og selve boligen.

Hygrometeret fra Byggmakker hjelper deg å holde hjemmet friskt og sunt. Hygrometeret et utstyrt med toppmoderne teknologi, måler luftfuktighet og temperatur, og passer harmonisk inn i ethvert boligmiljø.

Hygrometer: Både praktisk og stilrent.

Oppretthold et sunt inneklima
Kjøp hygrometer fra Byggmakker her!

 

4. Sikre hjemmet ditt mot gasslekkasje 

Gasslekkasjer kan være dødelige, og en gassvarsler kan potensielt redde liv. Det gjelder som oftest hytter, som fortsatt bruker gass til både matlaging og komfort – men mange bruker også gass hjemme. Gass er midlertidig ekstremt brannfarlig og kan i ytterste konsekvens ende fatalt. Med enkle tiltak kan man redde både liv og materielle verdier.

Den batteridrevne gassalarmen fra Byggmakker varsler om propan, butan, narkosegasser, karbondioksid, røyk og kullos (CO). Den gir sikkerhet ved bruk av peis, kokeapparat, varmeapparat, eksos og åpen varme.

 

Gassalarm: Sov trygt om natten.

En gassvarsler som kan redde liv
Sikre hjem og hytte mot gasslekkasje

Duppedingser

Her er fire små tekniske hjelpemidler for et tryggere hjem.

Smarte "duppedingser" fra Byggmakker:

Få varsel når du må lufte ut den farlige radongassen fra boligen din Byggmakker

Få varsel når du må lufte ut den farlige radongassen fra boligen din

27.11.2019

Med denne lille smart-dingsen på veggen, får du raskt beskjed hvis radonnivået stiger og det trengs en skikkelig gjennomlufting.

Snart er det jul – og sesong for boligbrann Byggmakker

Snart er det jul – og sesong for boligbrann

11.11.2019

Når var sist du testet røykvarsleren, og vet du hvordan du bruker et brannslukkeapparat? Ta brannsikkerhet på alvor. Alle boliger skal ha brannslukkeutstyr.

Dette må du vite før montering av gulv Byggmakker

Dette må du vite før montering av gulv

14.02.2019

Vi ønsker selvsagt at du skal bli fornøyd med ditt nye gulv. Så hvis du skal legge det selv, er det viktig å følge disse retningslinjer og være klar over hva som skjer med tregulv ved lav luftfuktighet.

Ha en god og trygg jul Byggmakker

Ha en god og trygg jul

21.12.2018

Julen er høytid for brann. Hos Byggmakker får du kjøpt det du trenger for å begrense faren.