StartsidenTips og rådKunnskap

Unngå mugg og råte: Slik redder du kjelleren fra fukt

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Nærmere tre av ti nordmenn har vesentlige avvik når det kommer til fukt i kjelleren. Nå kommer det revolusjonerende produkter som kan redde kjelleren din fra å bli ødelagt.

ØDELEGGENDE: Fukt kan skape store problemer for murkjellere dersom det ikke blir tatt hånd om.

En undersøkelse gjort på oppdrag fra Helsedirektoratet viser at over 30 prosent av norske boliger har fukt- eller muggsoppskader. Slike skader gjør at man ikke lenger kan oppholde seg i kjelleren, og en større del av huset blir plutselig utilgjengelig. Dette påvirker livet i boligen, samt verdivurderingen ved et eventuelt videresalg.

For kjellere der fuktskader oppstår er det vanskelig å gjøre noe med selve grunnarbeidet, uten å rive hele konstruksjonen. Derfor vil det for mange få store konsekvenser i det vannet begynner å trenge gjennom muren i underetasjen. Nå har Hey’di funnet svaret på gåten, og utviklet produktet som kan redde en kjeller med fuktskader.

– Vi har utviklet «Waterseal», en nyutviklet teknologi som gir sement- og kalkbaserte produkter unike vanntettende egenskaper. Den er pustende, som i prinsippet gjør at fukt slipper ut, men ikke inn. Det betyr at det vannet som er i konstruksjonen på sikt vil fordampe, og de negative effektene ved fukt vil etter hvert forsvinne helt, sier Kenneth Antonsen, salgs- og markedsdirektør i Hey’di.

Les også: Slik holder du terrassen din tett.

Slik gjør du det

I Norge har vi mange hus som begynner å bli gamle. Det betyr at teknologien og håndverket som grunnmuren baserer seg på også begynner å gå ut på dato. Det er derimot ingen grunn til å fortvile, ifølge Antonsen:

– Selv om skaden allerede har skjedd, vil du ha mulighet til å reparere det. Med Hey’di Multi Mur får du en universalmørtel til reparasjon, pussing og muring. Etterhvert som tiden går, vil kjelleren din bli helt fri for fukt.

Det er den geniale teknologien til Hey’di som kan reparere en allerede fuktskadet kjeller. Produkter merket med Waterseal er totalt vannavstøtende, men slipper fuktighet ut. Denne egenskapen gjør at murkjelleren over tid vil reparere seg selv.

– Det fungerer på mange måter som en Gore-Tex, fortsetter han.

 

GOD SOM NY: Dette er samme kjelleren som bildet øverst i taket, etter at det er behandlet med Waterseal-produktene.

Fuktskader med uheldige konsekvenser

Å oppleve fuktskader i kjelleren kan for mange oppleves som et mareritt. På den ene siden finner man kostnader ved drenering og verdireduksjon for boligen. På den andre siden finnes problemene ved å ikke kunne bruke en tredjedel av huset ditt, samt helseskader som følge av muggsopp og råte.

– Det er viktig å gjøre noe med fuktskader så raskt som mulig. Våre produkter kan hjelpe deg et godt stykke på vei. Samtidig er det alltid lurt å forhøre seg med fagpersonell når det gjelder de mest alvorlige tilfellene, avslutter Antonsen.

Kom i gang med reparasjon av fuktskader

Relevante produkter som kan hjelpe deg

Enkelt å fikse et ødelagt garasjegulv Byggmakker

Enkelt å fikse et ødelagt garasjegulv

03.10.2019

Sprekkdannelser, fukt og slitasje kan få garasjegulvet til å gå rask i oppløsning. Heldigvis er det enklere enn du tror å legge et nytt, fint gulv som tåler litt mer og holder litt lenger.

Slik holder du terrassen din fri for fukt Byggmakker

Slik holder du terrassen din fri for fukt

27.06.2019

Ny revolusjonerende produktserier gjør at du helt kan unngå fuktskader på ditt uteområde eller din terrasse. Her kommer tipsene som sikrer en vanntett, pustende og varig terrasse.

Unngå fuktskader med vanntett nyhet fra Hey’di Byggmakker

Unngå fuktskader med vanntett nyhet fra Hey’di

28.09.2018

Et nytt og revolusjonerende produkt gir sement- og kalkbaserte produkter unike vanntettende egenskaper. Dette betyr at du nå lett kan unngå alle problemer forbundet med fukt som er stengt inne i konstruksjonen.

Slik får du perfekte gulv Byggmakker

Slik får du perfekte gulv

13.04.2018

Er du i gang med å legge nytt gulv eller planlegger det i nærmeste fremtid? Da bør du vurdere å avrette gulvet først. For når gulvet er rett, blir arbeidet lett – og resultatet enda bedre.