StartsidenTips og rådKunnskap

Vakker og varig grunnmur

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Et vakkert hjem starter med en solid grunnmur.

Terra fra STENI er markedets mest solide og rengjøringsvennlige grunnmursplate, og sikrer et pent og varig utseende på grunnmuren år etter år. Nå er den i tillegg enklere enn noen sinne å montere på egen hånd.

– Ofte ser du at folk glemmer grunnmuren når de renoverer huset sitt. Med Terra blir grunnmuren som ny, og du får et helt annet helhetsinntrykk, sier Dag Gleditsch i STENI.

 Mange bruksområder

STENI Terra er laget av glassfiberarmert polymerkompositt, et materiale med en ytelsesevne som gir lang levetid. Innerst har den en unik kjerne av stein, mens overflaten er av knust naturstein. Dette gjør den svært godt egnet til kledning av grunnmurer, levegger, garasjer, støttemurer og mye mer. Grunnmursplaten leveres i grått, hvitt og svart.

– Jeg anbefaler for eksempel å bruke Terra på hytta. Her er det mange som har utstikkende veranda med stolper, med forskjellige materialer og andre ting liggende under. Når du fester platene på forsiden der verandaen er mest synlig, blir helhetsinntrykket straks mye penere. Så kan du ha en åpning fra siden slik at du kommer inn i rommet under, tipser Gleditsch.

– En nyhet i år er at platene kommer i et meget forbrukervennlig format på 595 x 1195 mm. Det gjør dem mye enklere å håndtere, og du kan montere dem helt på egen hånd, forteller Gleditsch.

Enkelt vedlokehold

I dag finnes det mange produkter for å utbedre grunnmuren. Men ofte er problemet at muren har blitt fuktig, og da må man gjerne starte prosessen helt på nytt i løpet av få år.

– Når mur flasser, er det sjeldent det blir helt bra igjen. Dette opplever man ikke med Terra, siden den er helt diffusjonstett og montert med luftet utlekting inn til grunnmuren bak. Selve platen kan du sette i vann uten at den tar noe skade av det. Og det eneste vedlikeholdet du trenger er mot jord eller skitt – da tar du bare litt vaskemiddel og spyler med en høytrykkspyler. Enklere blir det ikke, avslutter Dag Gleditsch.

 

Fordeler med luftet kledning

STENI Terra monteres som luftet kledning, det vil si at det er avstand fra platen inn til selve muren. Dette gir flere fordeler:

 1. Grunnmuren holder seg tørr
 2. Frostsprengning i grunnmuren reduseres
 3. Grunnmurens isolasjonsevne bedres
 4. Soppdannelse reduseres

Derfor bør du velge Terra

 • 25 års garanti
 • 100 prosent diffusjonstett
 • Frostsikker
 • Robust og slagfast
 • Enkelt renhold
 • Enkel montering
 • Veier kun 9,5 kg per m2
Jackon utvider Thermomur-serien med to nye byggesystemer Byggmakker

Jackon utvider Thermomur-serien med to nye byggesystemer

13.03.2018

Nyhetene som lanseres i løpet av våren er et spennende alternativ for lavenergiboliger og en videreutvikling av originalen.

Grunnmur uten sprekker og avskalling Byggmakker

Grunnmur uten sprekker og avskalling

16.06.2016

Når vi bygger eller renoverer hus, leter vi etter løsninger som varer år etter år uten at man trenger å gjøre så mye for at materialene skal holde seg pene. Slike løsninger finnes også for grunnmuren i form av plater som monteres utenpå.

Husets utvendige vårsjekk Byggmakker

Husets utvendige vårsjekk

11.02.2013

Ta med familien på en vårsjekk! Med utgangspunkt i spørsmålene nedenfor kan dere selv lage en tilstandsrapport. Dere kan spare tusenvis av kroner ved å oppdage og utbedre skader på et tidlig tidspunkt i stedet for å vente til noe MÅ gjøres. Ofte er det nok med enkle tiltak eller reparasjoner for å hindre et forfall.