StartsidenTips og rådKunnskap

Vindusvask: Slik oppnår du det perfekte resultatet

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Mange tror at vindusvasken skal og bør gjøres på vårparten. Men også høsten er sesong for vindusvask. Les våre ekspert-tips til vellykket vindusvask.

For mange er vindusvask synonymt med vårrengjøring. Vinduer vaskes som regel i vårsesongen, da solen står lavt, og man plutselig ser tydelig hva som befinner seg på vinduene av fingeravtrykk, smuss og annen skitt. Det samme gjelder også for høstsesongen, når sola igjen begynner å ligge lavt i terrenget, og sommerens skjulte hemmeligheter plutselig kommer til syne igjen.

– Det er en god idé å vaske utsiden av vinduene nå før minusgradene kommer. Det blir med en gang vanskeligere å vaske når vannet fryser, sier markedsansvarlig i Kärcher, Lars Nyhaugen.

Vindusvasken kan gjøres på forskjellige måter. Man kan enten leie inn tjenesten fra fagfolk eller benytte seg av «gamlemåten», som man gjerne lærte av mor og far. Samtidig finner man en mellomting mellom ytterpunktene: batteridreven vindusvasker. En batteridreven vindusvasker vil effektivisere arbeidet ditt, samtidig som det gir et skinnende rent resultat. En batteridreven vindusvasker er samtidig anvendelig til andre ting enn bare vinduer, være seg speil, fliser, keramisk topp, bord eller benker.

IKKE BARE VINDUER: Batteridrevne vindusvaskere fungerer også på andre flater som trenger en vask.

– Å vaske vinduene skikkelig er den beste måten å slippe naturlig lys inn på. Vi bør få inn det lyset vi kan i mørke Norge om vinteren. Det er irriterende å ha et rent og pent hjem, og kanskje fantastisk natur rett utenfor, men samtidig ikke kunne nyte begge deler fra kjøkkenbordet eller sofakroken. Rene vinduer slipper inn lys og natur på en bedre måte, og gjør det lettere å holde det vedlike til vårsesongen, sier Nyhaugen.

Naturlig lys

Med rene vinduer slippes mye naturlig lys inn i boligen.

Ekspertens råd til glassklare vinduer

For å gjennomføre den perfekte vindusvasken, er det noen få ting man må tenke gjennom. Noe av det viktigste er å bruke godt med vann og såpe, slik at oppussingsnalen sklir godt og vaskejobben gir best resultat. Dersom det er varmt ute, bør man vente noen timer. Når vinduet er varmt tørker såpevannet raskere ut, og det blir lettere skjolder på vinduet.

Den optimale vindusvasken:

  1. Dynk vinduene godt med såpevann, uten at det renner. Hold sprayflaske cirka 20 centimeter fra vinduet.

  2. Benytt mikrofiberklut til å løsne eventuell fastsittende skitt over hele vinduet.

  3. Sug opp vannet – ovenfra og helt ned. Har du en dyp vinduskarm lar du 25-30 cm med såpevannet ligge igjen, og tar siste sveipen horisontalt.

Har du vinduer som har toppsving er det viktig at du tørker en ekstra gang nede ved karmen, slik at vannet ikke renner over det rene vinduet når man snur vinduet for å vaske på andre siden.

RENE VINDUER: Med riktig utstyr kommer du til der du ellers ikke har mulighet.