StartsidenTips og rådProff

- At oppdraget går igjennom Byggmakker skaper tryghet

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Hva tenker du om BM Vindu?
– Konseptet gir god butikk for oss håndverkere, og boligeierne får bistand på et område de fleste ikke behersker. Manglende kunnskap gjør at de ofte sitter på gjerdet og ikke helt vet hvordan de skal gripe dette an. Kunnskapen om vinduer er imidlertid på vei oppover, og spesielt kjenner boligeierne til fordelene med trelagsvinduer. Da står det verre til med ulike glasstypers egenskaper, noe som gir oss anledning til å være en god rådgiver.

Hva er den største styrken med BM Vindu?
– Det at oppdraget går gjennom Byggmakker skaper trygghet. Jeg tror mange boligeiere kvier seg litt å ringe en tilfeldig snekker. Selv om også vi gir gode garantier, og det således er like trygt å komme direkte til oss, skal vi ikke undervurdere verdien i at oppdraget formidles gjennom en sterk merkevare som Byggmakker. Jeg vil også fremheve proffselgernes kompetanse på vinduer. På Gjøvik, det byggevarehuset vi benytter mest, har de ofte mer kunnskap enn oss på flere områder. Da føler boligeieren seg godt ivaretatt hele veien, noe som bidrar til trygghet.

Hva er responsen på vindussjekkene, blir det mange nye oppdrag?
– I fjor da Byggmakker kjørte en kampanje over ett halv år hadde vi stor respons. 40 befaringer ga oppdrag på nesten halvparten av dem, og jeg anslår at 10-15 prosent av fjorårets omsetning kom direkte fra BM Vindu. I år er det roligere men nå skal Byggmakker i gang med en ny kampanje som nok vil gi mange henvendelser. En annen fordel med vinduskonseptet er at befaringen kan gi andre typer oppdrag. For eksempel skulle vi en gang bytte en balkongdør men endte også opp med å bygge et gjerde.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.