StartsidenTips og rådProff

– En innovativ bransje som lar folk komme opp og frem

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

LÆRER OG ELEV: Espen Thorsen og elev Håvard Tho ser positivt på fremtiden innen byggfaget.

Det er lyse fremtidsutsikter for deltakerne på Lærlinglekene på Lillehammer.

 

Lærlinglekene i Lillehammer hadde hele 42 påmeldte, med lærlinger fra lokale bedrifter og elever fra Lillehammer videregående skole. Det ble en flott dag der fremtidens snekkere fikk bryne seg på teoretiske og praktiske oppgaver fra tolv av Byggmakker sine leverandører. Oppgavene var varierte og strakk seg fra fagområder som isolasjon til riktig valg av festemidler. 

Det hele ble avsluttet med en nervepirrende kahoot-quiz med spørsmål basert på dagens utfordringer. Det var høyt nivå og vinneren stakk av med et gavekort på 5000 kroner hos Byggmakker.

– Viktige mennesker i samfunnet

Anders Hærdig, assisterende varehussjef i Byggmakker Lillehammer kunne fornøyd observere engasjerte lærlinger som gikk fra stasjon til stasjon.

– Først og fremst håper jeg lærlingene som var her i dag drar hjem med en god opplevelse. Jeg håper de ser at store aktører satser på ungdommen, at de har lært noe og at de ser at de blir ansett som viktige mennesker i samfunnet, sier Hærdig. 

 

Les også:

Les om hvordan Lærlinglekene gikk på Brobekk

Les om hvordan Lærlinglekene gikk på Elverum

FANTASTISK ARRANGEMENT: Anders Hærdig i Byggmakker Lillehammer synes Lærlinglekene er et fantastisk arrangement. Det han bet seg mest merke i var hvor engasjerte lærlingene var i det de ble fortalt.

 

Over kaffe med sine kunder hører Hærdig ofte at behovet for lærlinger innen byggfag er stort på Lillehammer.

Det bekrefter Espen Thorsen, som er faglærer på Lillehammer videregående skole og hadde med elever på Lærlinglekene.

– Det er stor etterspørsel etter lærlinger her. Det har det vært hos oss i mange år, men det er økende også, som er fint. Det er en lys fremtid for dem som går inn i bransjen. Det er også et spennende fag der du er med å skape noe, og en innovativ bransje som lar folk komme opp og frem, sier Thorsen.

 

 

Les også:

Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

LÆRERIKT: Lærlinger lærer om isolasjon på en av stasjonene.

Jobbsikkerhet avgjorde yrkesvalget

Håvard Tho går i andreklasse på byggfag og kom på tredjeplass i kunnskapsquizen. Han forteller at han hadde en fin dag på Lærlinglekene, der han lærte nye ting på hver stasjon.

 

En sikker jobbfremtid var tungen på vektskåla for at han valgte byggfag, og nå gleder han seg til neste år, når han skal være lærling hos en lokal bedrift på Lillehammer.

– Jeg liker godt å gjøre praktiske ting og ha en aktiv hverdag. For meg stod det mellom idrettslinja eller dette. Det avgjørende var at du har sikret jobb i byggebransjen. For dem som har lyst på jobb, så er det jobb å få. Samtidig er det et yrkesvalg der du blir satt til å tenke selv og komme med løsninger som er praktiske og effektive. Det er ikke noe du nødvendigvis lærer fra en bok, sier Tho.

 

Neste stopp for Lærlinglekene er:

17. september: Bergen
19. september: Bodø
25. september: Førde
2. oktober: Steinkjer
3. oktober: Trondheim
14. november: Askim

 

GOD STEMNING: Etter en lærerik dag avsluttes Lærlinglekene med pizza, kahootquiz og sosial samling.

 

 

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.