StartsidenTips og rådProff

– En innovativ bransje som lar folk komme opp og frem

LÆRER OG ELEV: Espen Thorsen og elev Håvard Tho ser positivt på fremtiden innen byggfaget.

Det er lyse fremtidsutsikter for deltakerne på Lærlinglekene på Lillehammer.

 

Lærlinglekene i Lillehammer hadde hele 42 påmeldte, med lærlinger fra lokale bedrifter og elever fra Lillehammer videregående skole. Det ble en flott dag der fremtidens snekkere fikk bryne seg på teoretiske og praktiske oppgaver fra tolv av Byggmakker sine leverandører. Oppgavene var varierte og strakk seg fra fagområder som isolasjon til riktig valg av festemidler. 

Det hele ble avsluttet med en nervepirrende kahoot-quiz med spørsmål basert på dagens utfordringer. Det var høyt nivå og vinneren stakk av med et gavekort på 5000 kroner hos Byggmakker.

– Viktige mennesker i samfunnet

Anders Hærdig, assisterende varehussjef i Byggmakker Lillehammer kunne fornøyd observere engasjerte lærlinger som gikk fra stasjon til stasjon.

– Først og fremst håper jeg lærlingene som var her i dag drar hjem med en god opplevelse. Jeg håper de ser at store aktører satser på ungdommen, at de har lært noe og at de ser at de blir ansett som viktige mennesker i samfunnet, sier Hærdig. 

 

Les også:

Les om hvordan Lærlinglekene gikk på Brobekk

Les om hvordan Lærlinglekene gikk på Elverum

FANTASTISK ARRANGEMENT: Anders Hærdig i Byggmakker Lillehammer synes Lærlinglekene er et fantastisk arrangement. Det han bet seg mest merke i var hvor engasjerte lærlingene var i det de ble fortalt.

 

Over kaffe med sine kunder hører Hærdig ofte at behovet for lærlinger innen byggfag er stort på Lillehammer.

Det bekrefter Espen Thorsen, som er faglærer på Lillehammer videregående skole og hadde med elever på Lærlinglekene.

– Det er stor etterspørsel etter lærlinger her. Det har det vært hos oss i mange år, men det er økende også, som er fint. Det er en lys fremtid for dem som går inn i bransjen. Det er også et spennende fag der du er med å skape noe, og en innovativ bransje som lar folk komme opp og frem, sier Thorsen.

 

 

Les også:

Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

LÆRERIKT: Lærlinger lærer om isolasjon på en av stasjonene.

Jobbsikkerhet avgjorde yrkesvalget

Håvard Tho går i andreklasse på byggfag og kom på tredjeplass i kunnskapsquizen. Han forteller at han hadde en fin dag på Lærlinglekene, der han lærte nye ting på hver stasjon.

 

En sikker jobbfremtid var tungen på vektskåla for at han valgte byggfag, og nå gleder han seg til neste år, når han skal være lærling hos en lokal bedrift på Lillehammer.

– Jeg liker godt å gjøre praktiske ting og ha en aktiv hverdag. For meg stod det mellom idrettslinja eller dette. Det avgjørende var at du har sikret jobb i byggebransjen. For dem som har lyst på jobb, så er det jobb å få. Samtidig er det et yrkesvalg der du blir satt til å tenke selv og komme med løsninger som er praktiske og effektive. Det er ikke noe du nødvendigvis lærer fra en bok, sier Tho.

 

Neste stopp for Lærlinglekene er:

17. september: Bergen
19. september: Bodø
25. september: Førde
2. oktober: Steinkjer
3. oktober: Trondheim
14. november: Askim

 

GOD STEMNING: Etter en lærerik dag avsluttes Lærlinglekene med pizza, kahootquiz og sosial samling.

 

 

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser Byggmakker

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser

18.11.2021

Håndverkere som benytter seg av Essve-universet skryter av enkelhet, effektivitet og holdbarhet. Siden 1970 har de kalt seg “din proffpartner på festemidler” gjennom å tilby produkter, tjenester og service du som håndverker trenger for å få gjort jobben skikkelig – og for å få fornøyde kunder.

Spar tid og penger med S-bjelken – proffens favoritt Byggmakker

Spar tid og penger med S-bjelken – proffens favoritt

17.11.2021

S-bjelken kommer fra Moelven Limtre. Dette er en lokalt norskprodusert, meget sterk og stiv splittet limtrebjelke som er optimal til bjelkelag og takkonstruksjoner. Den er laget av spesialsortert nedtørket trelast, er rett og nøyaktig å bearbeide og montere, har enkel innfesting og kan leveres direkte til byggeplassen med ferdige hakk, hull og skråskjæringer.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.