StartsidenTips og rådProff

– Følg leggeanvisningen når du legger parkett

Feil og mangler ved montering er blant hovedårsakene til at kunder klager på parkett som knirker og sprekker opp.

Ifølge teknisk konsulent Tom Gravdal i Tarkett, skyldes flesteparten av reklamasjonene de mottar på parkettgulv at leggeanvisningen ikke har blitt fulgt nøye nok.

– Vi ser at elementære feil som gjøres under legging kunne vært unngått dersom man fulgte leggeanvisningen, og det kan spare eier, utbygger og leverandør for store kostnader og mye bryderi i ettertid, forteller Gravdal.

Han understreker at det er flere ting som det er viktig å forholde seg til i forbindelse med montering av parkett for å få et optimalt resultat. For eksempel nevner han at gulvet krymper og utvider seg, og dermed trenger litt rom mellom gulv og vegger, samt at man må sørge for å ha riktig luftfuktighet og temperatur i rommet.

Viktigst av alt er det likevel å følge leggeanvisningen til punkt og prikke, noe Gravdal mener vil være lønnsomt både for deg og kunden.

Årets gulvtrender Byggmakker

Årets gulvtrender

04.02.2021

Vi har entret et nytt år, og som alltid er det mange nye trender som påvirker hvordan vi innreder hjemmet. Dette er våre beste tips til deg som skal legge nytt gulv.

Disse arbeidsklærne vil proffen ha Byggmakker

Disse arbeidsklærne vil proffen ha

28.01.2021

Utvalget av arbeidsklær har tidligere vært preget av enkle universalløsninger og kjedelig design. I takt med tiden har også funksjonalitet, tekniske løsninger, personlig sikkerhet – og stil, blitt viktigere enn noensinne.

Byggebransjen tar miljøansvar  Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.

Praktisk med container på byggeplassen Byggmakker

Praktisk med container på byggeplassen

27.01.2021

Høres det fristende ut med automatisk etterfylling av varer og innendørs lagring av utstyr? Hos Byggmakker kan du leie din egen byggeplasscontainer som effektiviserer arbeidsdagen.