StartsidenTips og rådProff

– Følg leggeanvisningen når du legger parkett

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Feil og mangler ved montering er blant hovedårsakene til at kunder klager på parkett som knirker og sprekker opp.

Ifølge teknisk konsulent Tom Gravdal i Tarkett, skyldes flesteparten av reklamasjonene de mottar på parkettgulv at leggeanvisningen ikke har blitt fulgt nøye nok.

– Vi ser at elementære feil som gjøres under legging kunne vært unngått dersom man fulgte leggeanvisningen, og det kan spare eier, utbygger og leverandør for store kostnader og mye bryderi i ettertid, forteller Gravdal.

Han understreker at det er flere ting som det er viktig å forholde seg til i forbindelse med montering av parkett for å få et optimalt resultat. For eksempel nevner han at gulvet krymper og utvider seg, og dermed trenger litt rom mellom gulv og vegger, samt at man må sørge for å ha riktig luftfuktighet og temperatur i rommet.

Viktigst av alt er det likevel å følge leggeanvisningen til punkt og prikke, noe Gravdal mener vil være lønnsomt både for deg og kunden.

Røff og robust gipsplate Byggmakker

Røff og robust gipsplate

29.06.2020

Ultraboard gir deg brannsikrede og lyddempede vegger, i tillegg til en solid og skruefast overflate. Les mer om den robuste gipsplaten fra Norgips.

Byggmakker jakter håndverkere Byggmakker

Byggmakker jakter håndverkere

19.06.2020

Etterspørselen på Byggmakkers konsept for sluttkunden, Fiks Ferdig, øker kraftig. Det gjør at Byggmakker nå leter etter flere håndverkere.

Ett kontaktpunkt på 1500 m² Byggmakker

Ett kontaktpunkt på 1500 m²

16.06.2020

Når Freddy Engebretsen bestiller materialer til den gigantiske eneboligen på Nesøya er Byggmakker entreprenørens eneste kontaktpunkt.

En arbeidssko å regne med Byggmakker

En arbeidssko å regne med

05.06.2020

Ute etter en vernesko som dekker dine behov uansett oppdrag? Verneskoene fra Sievi er både behagelige og brukervennlige. Les mer om de her.