StartsidenTips og rådProff

– Følg leggeanvisningen når du legger parkett


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Feil og mangler ved montering er blant hovedårsakene til at kunder klager på parkett som knirker og sprekker opp.

Ifølge teknisk konsulent Tom Gravdal i Tarkett, skyldes flesteparten av reklamasjonene de mottar på parkettgulv at leggeanvisningen ikke har blitt fulgt nøye nok.

– Vi ser at elementære feil som gjøres under legging kunne vært unngått dersom man fulgte leggeanvisningen, og det kan spare eier, utbygger og leverandør for store kostnader og mye bryderi i ettertid, forteller Gravdal.

Han understreker at det er flere ting som det er viktig å forholde seg til i forbindelse med montering av parkett for å få et optimalt resultat. For eksempel nevner han at gulvet krymper og utvider seg, og dermed trenger litt rom mellom gulv og vegger, samt at man må sørge for å ha riktig luftfuktighet og temperatur i rommet.

Viktigst av alt er det likevel å følge leggeanvisningen til punkt og prikke, noe Gravdal mener vil være lønnsomt både for deg og kunden.

Tarkett-gulv2liten.jpg

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer? Byggmakker

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer?

27.03.2020

Forbedringene som har blitt gjort i BM Portalen det siste året, har gitt mange av proffkundene til Byggmakker gode gevinster. Integrasjon med kalkulasjonsprogrammer og et nytt BREEAM-filter er noen av funksjonene som skal gi deg en mer effektiv hverdag – hver dag!

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv! Byggmakker

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv!

06.01.2020

Byggmakkers skreddersydde nettjeneste for proffen har fått mange nye brukere i 2019. Enda enklere varebestilling og tilgang til informasjon og dokumentasjon gjør hverdagen mer effektiv.

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.