StartsidenTips og rådProff

– Følg leggeanvisningen når du legger parkett

Feil og mangler ved montering er blant hovedårsakene til at kunder klager på parkett som knirker og sprekker opp.

Ifølge teknisk konsulent Tom Gravdal i Tarkett, skyldes flesteparten av reklamasjonene de mottar på parkettgulv at leggeanvisningen ikke har blitt fulgt nøye nok.

– Vi ser at elementære feil som gjøres under legging kunne vært unngått dersom man fulgte leggeanvisningen, og det kan spare eier, utbygger og leverandør for store kostnader og mye bryderi i ettertid, forteller Gravdal.

Han understreker at det er flere ting som det er viktig å forholde seg til i forbindelse med montering av parkett for å få et optimalt resultat. For eksempel nevner han at gulvet krymper og utvider seg, og dermed trenger litt rom mellom gulv og vegger, samt at man må sørge for å ha riktig luftfuktighet og temperatur i rommet.

Viktigst av alt er det likevel å følge leggeanvisningen til punkt og prikke, noe Gravdal mener vil være lønnsomt både for deg og kunden.

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.

Proffkunder med papirene i orden Byggmakker

Proffkunder med papirene i orden

31.10.2019

Det stilles strenge krav til dokumentasjon i norsk bygg- og anleggsbransje, samtidig som konsekvensene kan bli alvorlige hvis du ikke har alt på stell.

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint Byggmakker

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint

21.10.2019

Rørosbedriften Kjellmark sparer mye tid på å legge inn varebestillinger og hente ut dokumentasjon fra Byggmakkers smarte nettløsning for proffen.