StartsidenTips og rådProff

– Følg leggeanvisningen når du legger parkett

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Feil og mangler ved montering er blant hovedårsakene til at kunder klager på parkett som knirker og sprekker opp.

Ifølge teknisk konsulent Tom Gravdal i Tarkett, skyldes flesteparten av reklamasjonene de mottar på parkettgulv at leggeanvisningen ikke har blitt fulgt nøye nok.

– Vi ser at elementære feil som gjøres under legging kunne vært unngått dersom man fulgte leggeanvisningen, og det kan spare eier, utbygger og leverandør for store kostnader og mye bryderi i ettertid, forteller Gravdal.

Han understreker at det er flere ting som det er viktig å forholde seg til i forbindelse med montering av parkett for å få et optimalt resultat. For eksempel nevner han at gulvet krymper og utvider seg, og dermed trenger litt rom mellom gulv og vegger, samt at man må sørge for å ha riktig luftfuktighet og temperatur i rommet.

Viktigst av alt er det likevel å følge leggeanvisningen til punkt og prikke, noe Gravdal mener vil være lønnsomt både for deg og kunden.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.