StartsidenTips og rådProff

– Yrkesvalget gjør meg stolt!

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Lærlinglekene fortsetter - denne gangen i Oslo. Her trekker flere av læringene frem det gode samholdet dem imellom, og forteller om stoltheten knyttet til yrkesvalget deres.

STOLTE LÆRLINGER: Samuel Krueger og Martin Austrheim var to av lærlingene under Lærlinglekene på Brobekk. Martin ble nr. 2 i lekene på Brobekk.

Ikke mange dagene etter Lærlinglekene på Elverum, var det duket for nok en runde med konkurranser og oppgaver hos Byggmakker på Brobekk i Oslo. Over 60 lærlinger møtte opp, og vinneren fikk tildelt et gavekort hos Byggmakker på 5000 kroner.

I strålende solskinn fikk fremtidens snekkere bryne seg på teoretiske og praktiske oppgaver fra tolv av Byggmakkers leverandører. Oppgavene er varierte, og strekker seg helt fra fagområder som isolasjon til riktig valg av festemidler. Det er ikke tilfeldig.

– Vi har gjort det sånn at de utvalgte leverandørene vi har med tilbyr et variert opplegg, der lærlingene kan få kjenne på hele spekteret av tjenester innenfor bransjen, sier Per Anders Ruud, salgssjef proff i Byggmakker.

 

Les også:

Les om hvordan Lærlinglekene gikk på Elverum

 

Behov for kvalifiserte folk

Rekrutteringen til både håndverkeryrket og til yrkesutdanningen er noe lavere enn hva det har vært tidligere. Derfor ønsker Byggmakker å heve håndverkerlærlinger og elever ved bygg- og anleggsteknikk opp og frem, og gi dem en smak på hva som venter dem når de kommer ut i arbeidslivet. Håpet er at Læringlekene bidrar til å gjøre bransjen mer attraktiv og får flere til å velge å bli håndverker.

– Det er midt i blinken at Byggmakker gjør dette. Jeg har selv jobbet med fagopplæring, og vet at det er et skrikende behov for rekruttering og at dette daglig opptar både proffkunder og leverandører. Vi føler vi har vist frem bransjen på en god måte, og jeg håper de har følt det samme, sier salgsleder proff ved Byggmakker Brobekk, Rune Sagvold.

– Vi er alle i samme båt. Leverandørene, proffkundene og Byggmakker trenger dyktige fagfolk i fremtiden, og da er grundig rekruttering en forutsetning, fortsetter han.

FORNØYD: Salgsleder proff ved Byggmakker Brobekk, Rune Sagvold.  

 

Stolthet til yrket

Selv har lærlingene stor tro på fremtiden. Martin Austrheim og Samuel Krueger fra Moderne Byggfornyelse AS er begge klokkeklare på hva de tenker om håndverkeryrket.

– De som først blir lærlinger er stolte av faget sitt. Det er viktig å være stolt av det man gjør og liker det man gjør. Det hjelper oss andre til å holde motet oppe, når det blir litt konkurranse internt i bransjen, sier voksenlærling Martin Austrheim, som også stakk av med 2. plass i Lærlinglekene på Brobekk.

Han får støtte av kompisen Samuel, som setter pris på initiativer som Lærlinglekene.

– Jeg syns dette er kjempekult. Vi lærer masse vi ikke har vært gjennom før, om produktene og om leverandørene. I tillegg får vi møtt lærlinger, nye folk, noe som skaper et bedre samhold i bransjen, sier lærling Samuel Krueger.

 

Les også:

Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

NYTTIG INFO: Lærlinger står i kø for å lære mer om ventilasjon og inneklima.

PRAKTISK ARBEID: Her får lærlingene bryne seg på ESSVEs treskruer.  

 

Leverandører som deltar på Lærlinglekene:

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

 

Her foregår lærlinglekene:

11. september: Lillehammer
12. september: Lillestrøm
17. september: Bergen
19. september: Bodø
25. september: Førde
2. oktober: Steinkjer
3. oktober: Trondheim
14. november: Askim

 

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.