– Yrkesvalget gjør meg stolt!


 

Klar for den kalde fine tida?  Peis eller vedovn


 

Lærlinglekene fortsetter - denne gangen i Oslo. Her trekker flere av læringene frem det gode samholdet dem imellom, og forteller om stoltheten knyttet til yrkesvalget deres.

– Yrkesvalget gjør meg stolt! Byggmakker

STOLTE LÆRLINGER: Samuel Krueger og Martin Austrheim var to av lærlingene under Lærlinglekene på Brobekk. Martin ble nr. 2 i lekene på Brobekk.

Ikke mange dagene etter Lærlinglekene på Elverum, var det duket for nok en runde med konkurranser og oppgaver hos Byggmakker på Brobekk i Oslo. Over 60 lærlinger møtte opp, og vinneren fikk tildelt et gavekort hos Byggmakker på 5000 kroner.

I strålende solskinn fikk fremtidens snekkere bryne seg på teoretiske og praktiske oppgaver fra tolv av Byggmakkers leverandører. Oppgavene er varierte, og strekker seg helt fra fagområder som isolasjon til riktig valg av festemidler. Det er ikke tilfeldig.

– Vi har gjort det sånn at de utvalgte leverandørene vi har med tilbyr et variert opplegg, der lærlingene kan få kjenne på hele spekteret av tjenester innenfor bransjen, sier Per Anders Ruud, salgssjef proff i Byggmakker.

 

Les også:

Les om hvordan Lærlinglekene gikk på Elverum

 

Behov for kvalifiserte folk

Rekrutteringen til både håndverkeryrket og til yrkesutdanningen er noe lavere enn hva det har vært tidligere. Derfor ønsker Byggmakker å heve håndverkerlærlinger og elever ved bygg- og anleggsteknikk opp og frem, og gi dem en smak på hva som venter dem når de kommer ut i arbeidslivet. Håpet er at Læringlekene bidrar til å gjøre bransjen mer attraktiv og får flere til å velge å bli håndverker.

– Det er midt i blinken at Byggmakker gjør dette. Jeg har selv jobbet med fagopplæring, og vet at det er et skrikende behov for rekruttering og at dette daglig opptar både proffkunder og leverandører. Vi føler vi har vist frem bransjen på en god måte, og jeg håper de har følt det samme, sier salgsleder proff ved Byggmakker Brobekk, Rune Sagvold.

– Vi er alle i samme båt. Leverandørene, proffkundene og Byggmakker trenger dyktige fagfolk i fremtiden, og da er grundig rekruttering en forutsetning, fortsetter han.

FORNØYD: Salgsleder proff ved Byggmakker Brobekk, Rune Sagvold.  

 

Stolthet til yrket

Selv har lærlingene stor tro på fremtiden. Martin Austrheim og Samuel Krueger fra Moderne Byggfornyelse AS er begge klokkeklare på hva de tenker om håndverkeryrket.

– De som først blir lærlinger er stolte av faget sitt. Det er viktig å være stolt av det man gjør og liker det man gjør. Det hjelper oss andre til å holde motet oppe, når det blir litt konkurranse internt i bransjen, sier voksenlærling Martin Austrheim, som også stakk av med 2. plass i Lærlinglekene på Brobekk.

Han får støtte av kompisen Samuel, som setter pris på initiativer som Lærlinglekene.

– Jeg syns dette er kjempekult. Vi lærer masse vi ikke har vært gjennom før, om produktene og om leverandørene. I tillegg får vi møtt lærlinger, nye folk, noe som skaper et bedre samhold i bransjen, sier lærling Samuel Krueger.

 

Les også:

Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

NYTTIG INFO: Lærlinger står i kø for å lære mer om ventilasjon og inneklima.

PRAKTISK ARBEID: Her får lærlingene bryne seg på ESSVEs treskruer.  

 

Leverandører som deltar på Lærlinglekene:

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

 

Her foregår lærlinglekene:

11. september: Lillehammer
12. september: Lillestrøm
17. september: Bergen
19. september: Bodø
25. september: Førde
2. oktober: Steinkjer
3. oktober: Trondheim
14. november: Askim

 

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint Byggmakker

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint

21.10.2019

Rørosbedriften Kjellmark sparer mye tid på å legge inn varebestillinger og hente ut dokumentasjon fra Byggmakkers smarte nettløsning for proffen.

Lærlinglekene: Den neste generasjonen  Byggmakker

Lærlinglekene: Den neste generasjonen

04.10.2019

Når Lærlinglekene blir arrangert i Trondheim, er det for å knytte kontakter mellom den nåværende og den neste generasjonen håndverkere. – De er fremtiden vår, sier proffselger.

Rekord i Steinkjer: Tredoblet antall jenter på Lærlinglekene! Byggmakker

Rekord i Steinkjer: Tredoblet antall jenter på Lærlinglekene!

03.10.2019

3 av 50 deltakere på Lærlinglekene i Steinkjer var jenter. Og det er rekord. Nå vil jentene selv ha endring.

Stort behov etter arbeidskraft også i Sogn og Fjordane Byggmakker

Stort behov etter arbeidskraft også i Sogn og Fjordane

26.09.2019

Da Lærlinglekene tok turen innom Førde, møtte over 50 lærlinger og elever fra yrkesutdanningen opp. Samtidig ser de lokale byggmesterne etter mer arbeidskraft.