StartsidenTips og rådProff

– Yrkesvalget gjør meg stolt!

Lærlinglekene fortsetter - denne gangen i Oslo. Her trekker flere av læringene frem det gode samholdet dem imellom, og forteller om stoltheten knyttet til yrkesvalget deres.

STOLTE LÆRLINGER: Samuel Krueger og Martin Austrheim var to av lærlingene under Lærlinglekene på Brobekk. Martin ble nr. 2 i lekene på Brobekk.

Ikke mange dagene etter Lærlinglekene på Elverum, var det duket for nok en runde med konkurranser og oppgaver hos Byggmakker på Brobekk i Oslo. Over 60 lærlinger møtte opp, og vinneren fikk tildelt et gavekort hos Byggmakker på 5000 kroner.

I strålende solskinn fikk fremtidens snekkere bryne seg på teoretiske og praktiske oppgaver fra tolv av Byggmakkers leverandører. Oppgavene er varierte, og strekker seg helt fra fagområder som isolasjon til riktig valg av festemidler. Det er ikke tilfeldig.

– Vi har gjort det sånn at de utvalgte leverandørene vi har med tilbyr et variert opplegg, der lærlingene kan få kjenne på hele spekteret av tjenester innenfor bransjen, sier Per Anders Ruud, salgssjef proff i Byggmakker.

 

Les også:

Les om hvordan Lærlinglekene gikk på Elverum

 

Behov for kvalifiserte folk

Rekrutteringen til både håndverkeryrket og til yrkesutdanningen er noe lavere enn hva det har vært tidligere. Derfor ønsker Byggmakker å heve håndverkerlærlinger og elever ved bygg- og anleggsteknikk opp og frem, og gi dem en smak på hva som venter dem når de kommer ut i arbeidslivet. Håpet er at Læringlekene bidrar til å gjøre bransjen mer attraktiv og får flere til å velge å bli håndverker.

– Det er midt i blinken at Byggmakker gjør dette. Jeg har selv jobbet med fagopplæring, og vet at det er et skrikende behov for rekruttering og at dette daglig opptar både proffkunder og leverandører. Vi føler vi har vist frem bransjen på en god måte, og jeg håper de har følt det samme, sier salgsleder proff ved Byggmakker Brobekk, Rune Sagvold.

– Vi er alle i samme båt. Leverandørene, proffkundene og Byggmakker trenger dyktige fagfolk i fremtiden, og da er grundig rekruttering en forutsetning, fortsetter han.

FORNØYD: Salgsleder proff ved Byggmakker Brobekk, Rune Sagvold.  

 

Stolthet til yrket

Selv har lærlingene stor tro på fremtiden. Martin Austrheim og Samuel Krueger fra Moderne Byggfornyelse AS er begge klokkeklare på hva de tenker om håndverkeryrket.

– De som først blir lærlinger er stolte av faget sitt. Det er viktig å være stolt av det man gjør og liker det man gjør. Det hjelper oss andre til å holde motet oppe, når det blir litt konkurranse internt i bransjen, sier voksenlærling Martin Austrheim, som også stakk av med 2. plass i Lærlinglekene på Brobekk.

Han får støtte av kompisen Samuel, som setter pris på initiativer som Lærlinglekene.

– Jeg syns dette er kjempekult. Vi lærer masse vi ikke har vært gjennom før, om produktene og om leverandørene. I tillegg får vi møtt lærlinger, nye folk, noe som skaper et bedre samhold i bransjen, sier lærling Samuel Krueger.

 

Les også:

Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

NYTTIG INFO: Lærlinger står i kø for å lære mer om ventilasjon og inneklima.

PRAKTISK ARBEID: Her får lærlingene bryne seg på ESSVEs treskruer.  

 

Leverandører som deltar på Lærlinglekene:

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

 

Her foregår lærlinglekene:

11. september: Lillehammer
12. september: Lillestrøm
17. september: Bergen
19. september: Bodø
25. september: Førde
2. oktober: Steinkjer
3. oktober: Trondheim
14. november: Askim

 

Konservativ byggmester på nett med Byggmakker Byggmakker

Konservativ byggmester på nett med Byggmakker

01.10.2020

Byggmester Bjørnar Sæterhaug anser seg selv som konservativ i faget, men logger seg allikevel stadig inn i BM-portalen. Der henter han ut prisinformasjon, tekniske godkjenninger og annen dokumentasjon til ECO Nordlands mange ulike prosjekter.

Proffgulv som sparer tid og helse   Byggmakker

Proffgulv som sparer tid og helse

01.10.2020

Dette proffgulvet er det eneste av sitt slag på markedet. Forestia proffgulv er gulvrevolusjonen som både er lettere og kortere enn «vanlige» gulvplater.

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører Byggmakker

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører

15.09.2020

Som ekspert på vinduer tilpasset nordiske forhold, har Natre nå utviklet praktiske innadslående vinduer, samt videreutviklet sine klassiske heve- og skyvedører for det moderne hjem.

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass Byggmakker

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass

02.09.2020

For Entreprenør Svein Rommen AS handler veien til en effektiv byggeplass om grundig planlegging, god logistikk og en effektiv bruk av ressursene.