StartsidenTips og rådProff

– Yrkesvalget gjør meg stolt!


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Lærlinglekene fortsetter - denne gangen i Oslo. Her trekker flere av læringene frem det gode samholdet dem imellom, og forteller om stoltheten knyttet til yrkesvalget deres.

STOLTE LÆRLINGER: Samuel Krueger og Martin Austrheim var to av lærlingene under Lærlinglekene på Brobekk. Martin ble nr. 2 i lekene på Brobekk.

Ikke mange dagene etter Lærlinglekene på Elverum, var det duket for nok en runde med konkurranser og oppgaver hos Byggmakker på Brobekk i Oslo. Over 60 lærlinger møtte opp, og vinneren fikk tildelt et gavekort hos Byggmakker på 5000 kroner.

I strålende solskinn fikk fremtidens snekkere bryne seg på teoretiske og praktiske oppgaver fra tolv av Byggmakkers leverandører. Oppgavene er varierte, og strekker seg helt fra fagområder som isolasjon til riktig valg av festemidler. Det er ikke tilfeldig.

– Vi har gjort det sånn at de utvalgte leverandørene vi har med tilbyr et variert opplegg, der lærlingene kan få kjenne på hele spekteret av tjenester innenfor bransjen, sier Per Anders Ruud, salgssjef proff i Byggmakker.

 

Les også:

Les om hvordan Lærlinglekene gikk på Elverum

 

Behov for kvalifiserte folk

Rekrutteringen til både håndverkeryrket og til yrkesutdanningen er noe lavere enn hva det har vært tidligere. Derfor ønsker Byggmakker å heve håndverkerlærlinger og elever ved bygg- og anleggsteknikk opp og frem, og gi dem en smak på hva som venter dem når de kommer ut i arbeidslivet. Håpet er at Læringlekene bidrar til å gjøre bransjen mer attraktiv og får flere til å velge å bli håndverker.

– Det er midt i blinken at Byggmakker gjør dette. Jeg har selv jobbet med fagopplæring, og vet at det er et skrikende behov for rekruttering og at dette daglig opptar både proffkunder og leverandører. Vi føler vi har vist frem bransjen på en god måte, og jeg håper de har følt det samme, sier salgsleder proff ved Byggmakker Brobekk, Rune Sagvold.

– Vi er alle i samme båt. Leverandørene, proffkundene og Byggmakker trenger dyktige fagfolk i fremtiden, og da er grundig rekruttering en forutsetning, fortsetter han.

FORNØYD: Salgsleder proff ved Byggmakker Brobekk, Rune Sagvold.  

 

Stolthet til yrket

Selv har lærlingene stor tro på fremtiden. Martin Austrheim og Samuel Krueger fra Moderne Byggfornyelse AS er begge klokkeklare på hva de tenker om håndverkeryrket.

– De som først blir lærlinger er stolte av faget sitt. Det er viktig å være stolt av det man gjør og liker det man gjør. Det hjelper oss andre til å holde motet oppe, når det blir litt konkurranse internt i bransjen, sier voksenlærling Martin Austrheim, som også stakk av med 2. plass i Lærlinglekene på Brobekk.

Han får støtte av kompisen Samuel, som setter pris på initiativer som Lærlinglekene.

– Jeg syns dette er kjempekult. Vi lærer masse vi ikke har vært gjennom før, om produktene og om leverandørene. I tillegg får vi møtt lærlinger, nye folk, noe som skaper et bedre samhold i bransjen, sier lærling Samuel Krueger.

 

Les også:

Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

NYTTIG INFO: Lærlinger står i kø for å lære mer om ventilasjon og inneklima.

PRAKTISK ARBEID: Her får lærlingene bryne seg på ESSVEs treskruer.  

 

Leverandører som deltar på Lærlinglekene:

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

 

Her foregår lærlinglekene:

11. september: Lillehammer
12. september: Lillestrøm
17. september: Bergen
19. september: Bodø
25. september: Førde
2. oktober: Steinkjer
3. oktober: Trondheim
14. november: Askim

 

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer? Byggmakker

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer?

27.03.2020

Forbedringene som har blitt gjort i BM Portalen det siste året, har gitt mange av proffkundene til Byggmakker gode gevinster. Integrasjon med kalkulasjonsprogrammer og et nytt BREEAM-filter er noen av funksjonene som skal gi deg en mer effektiv hverdag – hver dag!

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv! Byggmakker

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv!

06.01.2020

Byggmakkers skreddersydde nettjeneste for proffen har fått mange nye brukere i 2019. Enda enklere varebestilling og tilgang til informasjon og dokumentasjon gjør hverdagen mer effektiv.

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.