StartsidenTips og rådProff

Aldri mer «løses på byggeplass»!

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.

FULL FORVIRRING? Gode og tydelige arbeidstegninger gjør det mye enklere å gjennomføre byggeprosjektet etter planen.

Nøkkelen til et godt utført byggeprosjekt med forutsigbar inntjening er å legge en god plan på forhånd. Det vet alle, men kanskje er det lettere sagt enn gjort hvis du må sørge for alle detaljer på egenhånd. Med en dyktig partner som kan ta seg av prosjekteringsarbeidet, er du trygg på at jobben gjennomføres på en god måte – og ikke minst at kunden blir fornøyd med leveransen. Hvis du gjør det til en vane å bruke en profesjonell prosjekteringspartner, kan det i tillegg bli lettere å si ja til enda flere oppdrag.

Gjennom Team Proff Fordelsprogram tilbyr Byggmakker «Tekniske tjenester» – levert av vår samarbeidspartner Nordbohus, som er en totalleverandør av prosjekteringstjenester. Det betyr at vi nå kan bistå proffen med alt fra raske beregninger og kalkuleringer til kompliserte prosjekteringsoppdrag – tilpasset det prosjektet du jobber med.

– Svært mange av proffkundene våre sier for eksempel at de gjerne skulle hatt hjelp til å utarbeide materiallister med riktige mengder og priser. Dette får du nå, og du kan også få et kvalifisert anslag over hvor mange arbeidstimer som kommer til å gå med i prosjektet ditt, sier P.A. Ruud, salgssjef proff i Byggmakker.

Eksempler på tekniske tjenester fra Team Proff Fordelsprogram:

  • Vi kan produsere alle typer tegninger, slik som skisser, arbeidstegninger og byggesøknadstegninger. Disse kan du få oversendt som en såkalt BIMx-modell som du enkelt kan vise på en PC, mobil eller et nettbrett.
  • Våre prosjekteringstjenester dekker de fleste fagområder innen trebyggeri, inklusive arealplanlegging, fundamentering, dimensjonering av bæresystemer, energiberegning og merking. Enkelte tjenester omfatter også fagfelt som stål, betong, lyd, akustikk og brann.
  • Rådgivning i henhold til plan- og bygningsloven og tilgang på annen kompetanse fra Nordbohus’ arkitekter og ingeniører.
  • Byggmakker kan koordinere hele prosessen med å gjennomføre byggesøknader på dine vegne.

 

Med andre ord er det snakk om hjelp til kompliserte tjenester som kan spare norske byggmestre for mange grå hår og poser under øynene. Ikke minst skal du slippe å få se den velkjente og forhatte instruksen «løses på byggeplass» når du står der med arbeidstegningene i hendene.

 

Helhetlig løsning for byggmesteren

Den viktigste fordelen med å få hjelp til tekniske tjenester er at du får et helhetlig bilde av prosjektet. I en stadig mer krevende byggebransje er dette helt nødvendig for å kunne leve opp til alle krav og være i stand til dokumentere at man har fulgt dem til punkt og prikke.

Det kan være vanskelig for hvem som helst å være klar over alle lover og regler som må følges. Ansvaret er stort og konsekvensene kan bli alvorlige. God prosjektering med hjelp fra en solid partner sørger for at du unngår risiko du ikke selv har oversikt over. Dessuten danner det et solid grunnlag for lønnsom prosjektøkonomi. Med Byggmakkers tekniske tjenester og vår ekspertpartner Nordbohus, blir det lettere å skaffe seg full kontroll over pågående prosjekter.

RIKTIGE MÅL: Tydelige tegninger gjør det enklere å måle opp riktig med én gang.

 

Snakk med proffselgeren din

For å benytte deg av Tekniske tjenester, kontakter du bare proffselgeren hos din Byggmakker, som i sin tur sender inn en brief om jobben som skal gjøres. Avtalen sikrer at du får tett oppfølging og ekstra gode priser.

For leveransen som helhet ligger det stor verdi for proffkundene i å overlate kompliserte ting som masseberegninger og nøyaktige arbeidstegninger til en profesjonell part.

– Alle våre proffselgere står klare til å bistå, og kan fortelle mer i detalj hvordan vi kan være til hjelp. Snakk derfor med proffselgeren din når du skal i gang med ditt neste prosjekt, anbefaler Ruud.

 

Lurt å være tidlig ute

Leveringstiden varierer noe med kompleksiteten i oppdragene. Enkle oppdrag leveres raskt, mens omfattende oppdrag tar noe lenger tid. Derfor er det anbefalt å ta kontakt så tidlig det lar seg gjøre i prosjektplanleggingen. De fleste venter for eksempel med å bestille arbeidstegninger til de har fått en godkjent byggemeldingstegning. Men i mange tilfeller er det ikke nødvendig å vente med å bestille arbeidstegninger til byggemeldingstegningene er godkjent.

Har man en rammetillatelse og venter på svar på igangsetting uten større endringer i prosjektet, ja, da kan du bestille arbeidstegninger mens du venter. Har du en enkel byggesak hvor alt er innenfor krav og regelverk, ja, da kan du bestille arbeidstegninger mens du venter. Har du derimot en vanskeligere sak, eller dispensasjoner som må godkjennes for å få bygge, da bør du vurdere om du skal vente til du har fått godkjenning før du bestiller arbeidstegning.

– Husk at god prosjektering og arkitektfaglig håndverk – i likhet med tømrerfaget – ofte innebærer at det tar litt tid å sørge for at jobben gjøres godt og grundig. Hvis du har hastverk, blir kvaliteten likeså. Vår prosjektering skal ha høy status i alle utførende ledd, og blant våre samarbeidspartnere, og det har vi oppnådd ved å ha et bevisst forhold til kvaliteten vi leverer, sier Runar Kristensen, teknisk sjef i Nordbohus

Bli kunde av Byggmakker Team Proff!

Se mer her

Link
Røff og robust gipsplate Byggmakker

Røff og robust gipsplate

29.06.2020

Ultraboard gir deg brannsikrede og lyddempede vegger, i tillegg til en solid og skruefast overflate. Les mer om den robuste gipsplaten fra Norgips.

Byggmakker jakter håndverkere Byggmakker

Byggmakker jakter håndverkere

19.06.2020

Etterspørselen på Byggmakkers konsept for sluttkunden, Fiks Ferdig, øker kraftig. Det gjør at Byggmakker nå leter etter flere håndverkere.

Ett kontaktpunkt på 1500 m² Byggmakker

Ett kontaktpunkt på 1500 m²

16.06.2020

Når Freddy Engebretsen bestiller materialer til den gigantiske eneboligen på Nesøya er Byggmakker entreprenørens eneste kontaktpunkt.

En arbeidssko å regne med Byggmakker

En arbeidssko å regne med

05.06.2020

Ute etter en vernesko som dekker dine behov uansett oppdrag? Verneskoene fra Sievi er både behagelige og brukervennlige. Les mer om de her.