StartsidenTips og rådProff

Bak fasaden i Nygård Terrasse finner vi et bunnsolid samarbeid


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

I byggeprosjektet som skal bli til 56 moderne leiligheter, falt valget på en ventilert fasadeløsning med unike egenskaper – etter tett dialog mellom byggherre, entreprenør, proffselger og leverandør.

Like utenfor Askim i Indre Østfold er håndverkerne til Byggservice Askim AS godt i gang med et nytt og omfattende byggeprosjekt kalt Nygård Terrasse. Prosjektet skal etterhvert bli til 56 boliger i prisklassen 3,2- til 6 millioner kroner, fordelt på tre blokker. Utbygger er MaKo-Invest AS, som også står bak en rekke andre vellykkede boligprosjekter i Askim-området.

Byggetrinn 1 skal etter planen være ferdig september, 2018, og på befaring et halvt års tid i forveien ser det ut til å være god fremdrift i prosjektet. En av årsakene til det, er at Webers ventilerte fasadeløsning skal benyttes på rundt 70 prosent av de tre byggenes fasadekonstruksjoner.

Dette sikrer rask og effektiv montering, og til syvende sist et meget solid og pent sluttresultat. Utover enkel montering, er en av de største fordelene at tørketiden er kortere enn for andre tilsvarende produkter, samt at Weber har lansert en helt ny type sluttpuss som også brukes i dette prosjektet.

Tette relasjoner er viktig

Avgjørelsen om å bruke akkurat denne fasadeløsningen til et så stort prosjekt, har vært av stor betydning for at prosjektet har kommet godt i gang, og at de så langt holder fremdriftsplanen. Byggeleder Kent Remi Viken i Byggservice Askim AS sier at han hørte på anbefalingene han fikk fra sin lokale proffselger hos Byggmakker Askim, samtidig som det hjalp at han hadde god erfaring med å bruke Weber som leverandør fra tidligere prosjekter:

– De er tilgjengelige og yter veldig god service, og det er viktig for oss. Relasjonen med Bjørn Tore på Byggmakker Askim er også avgjørende for hvordan vi tar ut de løsningene og tjenestene vi trenger i en travel hverdag, forklarer Viken.

Han får støtte fra daglig leder Tom Kolberg i MaKo-Invest AS, som understreker at et lokalt samarbeid – hvor flere aktører bidrar med det de kan best – også gir han som utbygger en ekstra trygghet. Proffselger Bjørn Tore Spaniland fra Byggmakker Askim er også godt fornøyd med hvor bra samarbeidet mellom alle aktørene har vært på Nygård Terrasse-prosjektet.

- Vesentlig kortere tørketid

For håndverkerne til Byggservice Askim AS er har beslutningen om å bruke Webers ventilerte fasadeløsning VentiGuard og tilhørende produkter ført til både tidsbesparelser og enkel montering. På dette prosjektet er det i hovedsak fem ansatte som står for monteringen, og tilbakemeldingene er positive.

– Weber VentiGuard vil nok være den foretrukne fasadeløsningen for flere av våre prosjekter fremover, først og fremst fordi det er en rask og effektiv løsning. Vi sparer tid i flere ledd med tanke på at den har vesentlig kortere tørketid enn andre løsninger vi har benyttet tidligere, sier Viken.

– Ettersom grunnpussen er ferskvare, kan denne løftes rett på plass der det skal pusses. Den trenger altså ikke blandes med vann på bakkenivå for så å bli løftet opp i stillaset. For oss betyr det med andre ord god logistikk på byggeplassen, legger han til.

Helt ny type sluttpuss

VentiGuard-systemet består av flere forskjellige produkter, deriblant Aquapanel-plater, armeringsnett, lister og profiler, samt FlexiGuard til grunnpuss og skjøtesparkling. Det aller nyeste tilskuddet i sortimentet er derimot en unik sluttpuss kalt Topdry Render 1,5 mm. Denne er også valgt for de nye leilighetene som bygges i Nygård Terrasse, og er ifølge produsenten som «prikken over i-en»:

– Dette er vår nye, ferdigblandede sluttpuss som er såkalt «hydrofil». Det vil si at den tar opp vann, og dermed sørger for optimal uttørking av underlaget. Nå som vi vet at sterkt vannavvisende flater og «selvrensende» pusstyper kan gi problemer med striper, algedannelse og oppsamling av forurensede partikler, er dette i våre øyne det klart beste alternativet på markedet i dag, sier Espen Olsen, Key Account Manager Forhandler i Weber Norge.

Han nevner avslutningsvis at Topdry Render finnes i 99 standardfarger, men at de også vil kunne klare å få til de aller fleste farger på bestilling. I byggeprosjektet Nygård Terrasse er det planlagt å benytte forskjellige farger på sluttpussen: En lys grå på byggetrinn 1 og en mørkere grå på byggetrinn 2. Byggherren har i tillegg planlagt å bruke kun én farge også på det siste byggetrinnet, men hvilken farge det blir er foreløpig ikke bestemt.

Disse jobbene trenger kunden fremdeles Byggmakker

Disse jobbene trenger kunden fremdeles

03.04.2020

Norge befinner seg i en krise som følge av koronaviruset, og stadig flere næringer blir nødt til å midlertidig lukke dørene. Regjeringen oppfordrer imidlertid folket til å ta tak i oppussingsprosjekter. Her er våre tips til hvilke jobber du trygt kan gjennomføre.

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer? Byggmakker

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer?

27.03.2020

Forbedringene som har blitt gjort i BM Portalen det siste året, har gitt mange av proffkundene til Byggmakker gode gevinster. Integrasjon med kalkulasjonsprogrammer og et nytt BREEAM-filter er noen av funksjonene som skal gi deg en mer effektiv hverdag – hver dag!

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv! Byggmakker

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv!

06.01.2020

Byggmakkers skreddersydde nettjeneste for proffen har fått mange nye brukere i 2019. Enda enklere varebestilling og tilgang til informasjon og dokumentasjon gjør hverdagen mer effektiv.

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.