StartsidenTips og rådProff

BM portalen -suveren på dokumentasjon


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Integrasjonen med andre digitale verktøy, og spesielt Byggdok, er en av fordelene ved BM Portalen som de ansatte i TotalRenovering setter størst pris på.

Tromsø-bedriften TotalRenovering er en totalentreprenør med 170 ansatte som innehar en rekke fagkompetanser, som tømrer, maler, murer, rørlegger, taktekker, byggtapetserer og møbelsnekker. I tillegg har selskapet ingeniør, arkitekt og jurist.

Volumet på oppdragsmengden, som gjelder nybygg og rehabilitering, gjør selskapet til en flittig bruker av BM Portalen. Vi spurte prosjektleder Lars Tore Johnsen om deres inntrykk av portalen:

– Tilsammen er vi vel 25-30 personer som bruker BM Portalen jevnlig, og jeg tror jeg snakker på vegne av oss alle når jeg sier at løsningen fungerer meget bra. Vi er engasjert i mange prosjekter samtidig, noe som gjør det særdeles viktig med digitale løsninger som effektiviserer og kvalitetssikrer en del prosesser.

– Tidligere brukte vi mye tid på finne frem påkrevd dokumentasjon i prosjektene våre. Siden BM Portalen har god integrasjon med ByggDok har vi nå alt på én plass, sier prosjektleder Lars Tore Johnsen i Tromsø-bedriften TotalRenovering.

Hvilken funksjonalitet setter dere mest pris på?

– Først og fremst vil jeg fremheve brukervennligheten. På de to årene vi har brukt løsningen har jeg ikke fått noen opplæring, men jeg føler heller ikke det store behovet for det. Portalen er enkel, intuitiv og selvforklarende. Når det gjelder hvilke funksjoner vi benytter mest er jeg usikker, siden vi har så mange brukere, men personlig betyr integrasjonen med andre digitale verktøy mest. I særdeleshet gjelder det koblingen til ByggDok, hvor vi henter ut mye relevant dokumentasjon, for eksempel FDV-dokumentasjon.

Er det andre funksjoner du bruker mye?

– Å kunne sjekke lagerbeholdningen på varer er selvsagt viktig slik at vi unngår bomturer ut til varehusene. Det samme gjelder sjekk av priser. Gjennom portalen er det også enkelt å finne nyttig informasjon om produktene, eksempelvis monteringsanvisninger og sertifiseringsinformasjon.

Bruker du portalen til å bestille varer?

– Jeg har ikke selv bestilt varer, og er også usikker på de andre, men jeg ser jo helt klart flere effektiviseringsgevinster ved å sette opp handlelister som kan gjenbrukes. Vi kommer nok derfor fremover til å sette oss bedre inn i alle de muligheter som finnes i portalen.

Hvor viktig vil du si at BM Portalen har blitt for dere?

– Den har helt klart effektivisert flere oppgaver, og da spesielt rundt innhentingen av påkrevd dokumentasjon i prosjektene. Vi har ikke regnet på hvor mange timer vi sparer i hvert prosjekt, men dette brukte vi mye tid på tidligere. I så måte har BM Portalen blitt et viktig redskap i hverdagen for oss.

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer? Byggmakker

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer?

27.03.2020

Forbedringene som har blitt gjort i BM Portalen det siste året, har gitt mange av proffkundene til Byggmakker gode gevinster. Integrasjon med kalkulasjonsprogrammer og et nytt BREEAM-filter er noen av funksjonene som skal gi deg en mer effektiv hverdag – hver dag!

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv! Byggmakker

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv!

06.01.2020

Byggmakkers skreddersydde nettjeneste for proffen har fått mange nye brukere i 2019. Enda enklere varebestilling og tilgang til informasjon og dokumentasjon gjør hverdagen mer effektiv.

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.