StartsidenTips og rådProff

BM portalen -suveren på dokumentasjon

Integrasjonen med andre digitale verktøy, og spesielt Byggdok, er en av fordelene ved BM Portalen som de ansatte i TotalRenovering setter størst pris på.

Tromsø-bedriften TotalRenovering er en totalentreprenør med 170 ansatte som innehar en rekke fagkompetanser, som tømrer, maler, murer, rørlegger, taktekker, byggtapetserer og møbelsnekker. I tillegg har selskapet ingeniør, arkitekt og jurist.

Volumet på oppdragsmengden, som gjelder nybygg og rehabilitering, gjør selskapet til en flittig bruker av BM Portalen. Vi spurte prosjektleder Lars Tore Johnsen om deres inntrykk av portalen:

– Tilsammen er vi vel 25-30 personer som bruker BM Portalen jevnlig, og jeg tror jeg snakker på vegne av oss alle når jeg sier at løsningen fungerer meget bra. Vi er engasjert i mange prosjekter samtidig, noe som gjør det særdeles viktig med digitale løsninger som effektiviserer og kvalitetssikrer en del prosesser.

– Tidligere brukte vi mye tid på finne frem påkrevd dokumentasjon i prosjektene våre. Siden BM Portalen har god integrasjon med ByggDok har vi nå alt på én plass, sier prosjektleder Lars Tore Johnsen i Tromsø-bedriften TotalRenovering.

Hvilken funksjonalitet setter dere mest pris på?

– Først og fremst vil jeg fremheve brukervennligheten. På de to årene vi har brukt løsningen har jeg ikke fått noen opplæring, men jeg føler heller ikke det store behovet for det. Portalen er enkel, intuitiv og selvforklarende. Når det gjelder hvilke funksjoner vi benytter mest er jeg usikker, siden vi har så mange brukere, men personlig betyr integrasjonen med andre digitale verktøy mest. I særdeleshet gjelder det koblingen til ByggDok, hvor vi henter ut mye relevant dokumentasjon, for eksempel FDV-dokumentasjon.

Er det andre funksjoner du bruker mye?

– Å kunne sjekke lagerbeholdningen på varer er selvsagt viktig slik at vi unngår bomturer ut til varehusene. Det samme gjelder sjekk av priser. Gjennom portalen er det også enkelt å finne nyttig informasjon om produktene, eksempelvis monteringsanvisninger og sertifiseringsinformasjon.

Bruker du portalen til å bestille varer?

– Jeg har ikke selv bestilt varer, og er også usikker på de andre, men jeg ser jo helt klart flere effektiviseringsgevinster ved å sette opp handlelister som kan gjenbrukes. Vi kommer nok derfor fremover til å sette oss bedre inn i alle de muligheter som finnes i portalen.

Hvor viktig vil du si at BM Portalen har blitt for dere?

– Den har helt klart effektivisert flere oppgaver, og da spesielt rundt innhentingen av påkrevd dokumentasjon i prosjektene. Vi har ikke regnet på hvor mange timer vi sparer i hvert prosjekt, men dette brukte vi mye tid på tidligere. I så måte har BM Portalen blitt et viktig redskap i hverdagen for oss.

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører Byggmakker

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører

15.09.2020

Som ekspert på vinduer tilpasset nordiske forhold, har Natre nå utviklet praktiske innadslående vinduer, samt videreutviklet sine klassiske heve- og skyvedører for det moderne hjem.

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass Byggmakker

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass

02.09.2020

For Entreprenør Svein Rommen AS handler veien til en effektiv byggeplass om grundig planlegging, god logistikk og en effektiv bruk av ressursene.

Nyhet: Arbeidshansker tilpasset nordiske forhold Byggmakker

Nyhet: Arbeidshansker tilpasset nordiske forhold

21.08.2020

Disse hanskene sitter som støpt på hendene, har lang levetid, full luftsirkulasjon og fingertupper laget for touchscreen.

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl  Byggmakker

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl

21.08.2020

Parkett er et godt gulvvalg – men noen ganger fungerer andre gulvtyper bedre. Denne klikkvinylen egner seg like godt i privatboliger som næringsbygg – og har noen ekstra fordeler du som proff bør vite om.