StartsidenTips og rådProff

BM portalen -suveren på dokumentasjon

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Integrasjonen med andre digitale verktøy, og spesielt Byggdok, er en av fordelene ved BM Portalen som de ansatte i TotalRenovering setter størst pris på.

Tromsø-bedriften TotalRenovering er en totalentreprenør med 170 ansatte som innehar en rekke fagkompetanser, som tømrer, maler, murer, rørlegger, taktekker, byggtapetserer og møbelsnekker. I tillegg har selskapet ingeniør, arkitekt og jurist.

Volumet på oppdragsmengden, som gjelder nybygg og rehabilitering, gjør selskapet til en flittig bruker av BM Portalen. Vi spurte prosjektleder Lars Tore Johnsen om deres inntrykk av portalen:

– Tilsammen er vi vel 25-30 personer som bruker BM Portalen jevnlig, og jeg tror jeg snakker på vegne av oss alle når jeg sier at løsningen fungerer meget bra. Vi er engasjert i mange prosjekter samtidig, noe som gjør det særdeles viktig med digitale løsninger som effektiviserer og kvalitetssikrer en del prosesser.

– Tidligere brukte vi mye tid på finne frem påkrevd dokumentasjon i prosjektene våre. Siden BM Portalen har god integrasjon med ByggDok har vi nå alt på én plass, sier prosjektleder Lars Tore Johnsen i Tromsø-bedriften TotalRenovering.

Hvilken funksjonalitet setter dere mest pris på?

– Først og fremst vil jeg fremheve brukervennligheten. På de to årene vi har brukt løsningen har jeg ikke fått noen opplæring, men jeg føler heller ikke det store behovet for det. Portalen er enkel, intuitiv og selvforklarende. Når det gjelder hvilke funksjoner vi benytter mest er jeg usikker, siden vi har så mange brukere, men personlig betyr integrasjonen med andre digitale verktøy mest. I særdeleshet gjelder det koblingen til ByggDok, hvor vi henter ut mye relevant dokumentasjon, for eksempel FDV-dokumentasjon.

Er det andre funksjoner du bruker mye?

– Å kunne sjekke lagerbeholdningen på varer er selvsagt viktig slik at vi unngår bomturer ut til varehusene. Det samme gjelder sjekk av priser. Gjennom portalen er det også enkelt å finne nyttig informasjon om produktene, eksempelvis monteringsanvisninger og sertifiseringsinformasjon.

Bruker du portalen til å bestille varer?

– Jeg har ikke selv bestilt varer, og er også usikker på de andre, men jeg ser jo helt klart flere effektiviseringsgevinster ved å sette opp handlelister som kan gjenbrukes. Vi kommer nok derfor fremover til å sette oss bedre inn i alle de muligheter som finnes i portalen.

Hvor viktig vil du si at BM Portalen har blitt for dere?

– Den har helt klart effektivisert flere oppgaver, og da spesielt rundt innhentingen av påkrevd dokumentasjon i prosjektene. Vi har ikke regnet på hvor mange timer vi sparer i hvert prosjekt, men dette brukte vi mye tid på tidligere. I så måte har BM Portalen blitt et viktig redskap i hverdagen for oss.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.