StartsidenTips og rådProff

De nye batteripakkene fra Bosch skal gjøre det litt lettere å bruke el-verktøy på jobb

Bosch lanserer en ny serie med kompakte 18-voltbatterier, kalt ProCore – med 4-, 8- og 12 amperetimer. Sammen med batteriene, lanserer de «markedets raskeste nettverkstilkoblede batterilader». Det skriver verktøyprodusenten i en pressemelding.

Poenget med de nye batteriene fra Bosch er at de veier mindre enn før, uten at det går ut over ytelsen:

 

  • ProCore18V 4.0 Ah har mindre dimensjoner og er lettere enn originalen.
  • ProCore18V 8.0 Ah holder lenger og passer til flere forskjellige typer jobber, også de som krever litt kraft.
  • ProCore18V 12.0 Ah er laget for at du kan bruke det sammen med borhammer, vinkelsliper og sirkelsag.

 

 

 

 

 

Ekstra lang levetid

Produsenten hevder videre at de nye batteriene med såkalt CoolPack-teknologi har lengre levetid enn vanlige batterier, fordi de leder varme på en mer effektiv måte; Batterihuset og de innvendige kjøleelementene rundt battericellene er laget av polyetylen. I tillegg er det ingen hulrom i batteriet. Dette betyr at varmen som oppstår ikke lagres, og på den måten unngår du overoppheting. En annen nyvinning i ProCore-batteriene er at celleforbindere er av kobber, noe som ifølge Bosch sørger for lav motstand og høy effekt.

 

De nye Bosch-batteriene kan brukes med alle produsentens nye- og eldre elektroverktøy og ladeenheter i 18-voltsklassen.

 

 

 

Ny type hurtiglader

I tillegg til den nye batteriserien, lanserer Bosch GAL 18V-160 C Professional, som skal være den raskeste ladeenheten for 18-voltsbatterier på markedet. Den nye laderen har en ladestrøm på 16 ampere og lader blant annet batteriet ProCore18V 12.0 Ah opp til 80 prosent på en drøy halvtime.

 

 

Dette er også verdens første ladeenhet med Bluetooth-støtte, noe som gjør det mulig å stille ladeinnstillinger via smartmobilen din, samt at du får se informasjon om tilstanden til batteriet.

 

Se også: Nå kan du styre verktøyet med mobilen

 

 

 

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.

Proffkunder med papirene i orden Byggmakker

Proffkunder med papirene i orden

31.10.2019

Det stilles strenge krav til dokumentasjon i norsk bygg- og anleggsbransje, samtidig som konsekvensene kan bli alvorlige hvis du ikke har alt på stell.

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint Byggmakker

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint

21.10.2019

Rørosbedriften Kjellmark sparer mye tid på å legge inn varebestillinger og hente ut dokumentasjon fra Byggmakkers smarte nettløsning for proffen.