StartsidenTips og rådProff

De nye batteripakkene fra Bosch skal gjøre det litt lettere å bruke el-verktøy på jobb

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

Male huset – slik gjør du det!

 

 

Bosch lanserer en ny serie med kompakte 18-voltbatterier, kalt ProCore – med 4-, 8- og 12 amperetimer. Sammen med batteriene, lanserer de «markedets raskeste nettverkstilkoblede batterilader». Det skriver verktøyprodusenten i en pressemelding.

Poenget med de nye batteriene fra Bosch er at de veier mindre enn før, uten at det går ut over ytelsen:

  • ProCore18V 4.0 Ah har mindre dimensjoner og er lettere enn originalen.
  • ProCore18V 8.0 Ah holder lenger og passer til flere forskjellige typer jobber, også de som krever litt kraft.
  • ProCore18V 12.0 Ah er laget for at du kan bruke det sammen med borhammer, vinkelsliper og sirkelsag.

Ekstra lang levetid

Produsenten hevder videre at de nye batteriene med såkalt CoolPack-teknologi har lengre levetid enn vanlige batterier, fordi de leder varme på en mer effektiv måte; Batterihuset og de innvendige kjøleelementene rundt battericellene er laget av polyetylen. I tillegg er det ingen hulrom i batteriet. Dette betyr at varmen som oppstår ikke lagres, og på den måten unngår du overoppheting. En annen nyvinning i ProCore-batteriene er at celleforbindere er av kobber, noe som ifølge Bosch sørger for lav motstand og høy effekt.

De nye Bosch-batteriene kan brukes med alle produsentens nye- og eldre elektroverktøy og ladeenheter i 18-voltsklassen.

Ny type hurtiglader

I tillegg til den nye batteriserien, lanserer Bosch GAL 18V-160 C Professional, som skal være den raskeste ladeenheten for 18-voltsbatterier på markedet. Den nye laderen har en ladestrøm på 16 ampere og lader blant annet batteriet ProCore18V 12.0 Ah opp til 80 prosent på en drøy halvtime.

Dette er også verdens første ladeenhet med Bluetooth-støtte, noe som gjør det mulig å stille ladeinnstillinger via smartmobilen din, samt at du får se informasjon om tilstanden til batteriet.

Se også: Nå kan du styre verktøyet med mobilen

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.