StartsidenTips og rådProff

Byggmester Sigmund Solbakken fixemannen i øyer: - Ni av ti vindussjekker ender i oppdrag

Hva tenker du om vinduskonseptet?
– Min erfaring er god – på alle måter. Folkene på proffavdelingen hos Byggmakker har solid kompetanse på vinduer og gir gode råd til boligeieren fra starten av. De tar også hånd om en del koordinering for meg, noe som betyr at de både bistår administrativt og promoterer mitt selskap. For meg er det egentlig bare å møte opp på den kostnadsfrie vindussjekken.

Hva er "hitraten" din på vindussjekken?
– Det drøye året jeg har vært en ressurs for Byggmakker på vinduer har responsen vært imponerende. Jeg vil anslå at ni av ti vindussjekker ender i oppdrag. Størrelsen på oppdragene varierer selvsagt men jeg mener at rundt 20 prosent av omsetningen min er resultat av vinduskonseptet.

Hva er den største styrken med BM Vindu?
– Det at boligeieren allerede er i kjøpsmodus når vi snakker ham er helt klart et stor pluss. Videre gir vindussjekken anledning til å vurdere helheten i huset og diskutere med huseieren hvilke tanker han ser for seg fremover. Det hjelper lite å skifte vinduer om det trekker mange andre steder. I tillegg ønsker mange boligeiere å gjøre endringer på fasaden når de bytter vinduer. For eksempel å bygge en karnapp, noe som vi også kan fikse.

Hvilke tilbakemeldinger får du fra huseierne?
– De setter stor pris på å kunne forholde seg til kun én person. Husk at det er mange prosesser utover det å finne riktig vindu, innhente pris og få jobben gjort. Mange huseiere glemmer logistikken med godkjent stilas, kostnader rundt avfallshåndtering og bortkjøring og destruering av gamle vinduer. Ønsker du fasadeendringer må du kanskje engasjere enda en byggherre. Men for at BM Vindu skal fungere godt så krever det god oppfølging og service i alle ledd. Jeg setter min ære på å få gjennomført vindussjekken i løpet av 48 timer etter at Byggmakker har forespurt meg.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.