StartsidenTips og rådProff

Disse arbeidsklærne vil proffen ha

Utvalget av arbeidsklær har tidligere vært preget av enkle universalløsninger og kjedelig design. I takt med tiden har også funksjonalitet, tekniske løsninger, personlig sikkerhet – og stil, blitt viktigere enn noensinne.

Moderne arbeidsklær er langt mer enn klær som skal holde skitten borte. Det er klær du skal føle deg vel i, som skal holde deg varm og som skal beskytte deg mot ytre påvirkninger. Det er Blåkläders motivasjon når de utvikler arbeidstøy.

– Arbeidstøy som produseres i dag skal bidra til å optimalisere håndverkernes arbeidsdag.  Det proffen vil ha er tøy som tilbyr maksimal bevegelighet, komfort og funksjon uten at det går på bekostning av kvalitet og slitestyrke, sier Lars Furset, Senior KAM i Blåkläder Norge.

 

 

Godt verk(tøy) er halve jobben

– For Blåkläder er arbeidsklær et viktig verktøy for å gjøre en bedre jobb. Våre funksjonelle plagg skal gjøre jobben din lettere og beskytte deg i arbeidet ditt uten bekymring. sier Furset.

Driftsleder i Byggmester Binde, Emil Høgsnes, er opptatt av at arbeidsantrekket signaliserer profesjonalitet.

– Som håndverker blir du vurdert på ulike vis, inkludert måten du kler deg på. Derfor er det viktig for meg at antrekket mitt signaliserer seriøsitet, samtidig som det er komfortabelt selvfølgelig, sier Høgsnes.

RUSTET FOR ARBEID: Fler og fler bruker synlighetsplagg fordi man også blir mer opptatt av sikkerhet på arbeidsplassen.

Strengere HMS-krav på arbeidsplassen har også påvirket utviklingen innen arbeidsbekledning i stor grad. For eksempel er det et krav at man skal være godt synlige. Plagg med ekstra god synlighet, såkalte High-Vis-klær, er det størst voksende gruppen av vernetøy i dag.

– Min erfaring er at Blåkläder har gjennomgående god kvalitet i alle sine klær, samtidig som at du kan føle deg komfortabel hele arbeidsdagen, sier Høgsnes.

Høgsnes har vært på Byggmakker i Steinkjer for å prøve sine nye arbeidsklær. Han har valgt seg ut et helt arbeidsantrekk han allerede gleder seg til å ta i bruk.  

Et komplett arbeidsantrekk

En jakke som synes
Jakken har vind- og vanntett materiale, med pustende, tapede sømmer. Den har meshpanel ved armhuler og skulderblader, og mørke fargefelt på smussutsatte partier. Denne jakken sørger også for at du synes uansett vær og vind. 
Du kan se jakken her!

Vest for varmere dager
Moderne håndverkervest med mange praktiske lommer til verktøy og tilbehør. Den har avtakbare spikerlommer og midjestropp for å redusere skulder-, og nakkepress. Med doble glidelåser foran kan du justere bredden, noe som gir bedre passform og økt komfort.
Her kan du ta en titt på den moderne vesten.

VÆR SYNLIG: Plagg med ekstra god synlighet er viktig når du jobber i mørket.

Varselbuksa som sitter
En god arbeidsbukse bør være så behagelig og god som mulig. Denne buksen har stretchpaneler i skrittet og på hoftene, og kneputelommer i stretch for optimal komfort. Buksen har også sørget for at du får med deg verktøyet – med spikerlommer og tommestokklomme.
Du kan ta en titt på buksen her.

Hold varmen med fleecegenser  
Denne fleecegenseren har smarte detaljer for økt synlighet med refleksdetaljer på ermene, lommene og skuldrene. For at genseren skal ha en optimal passform, er ryggen forlenget og både jakkens nedekant og mansjetter har elastisk kant.
Få tilbake varmen med denne fleecegenseren.

HOLDER DEG VARM: Emil har valgt ut en fleecegenser som holder han og god varm hele dagen – og har moderne passform.

Verneskoene som trender
De store, klumpete skoene med ståltupp er for lengst erstattet av sporty og lette skotyper med spenstige detaljer og beskyttende materialer. Sikkerheten og kvaliteten er fortsatt høyt prioritet, men komfort og design er nå nesten like viktig for brukeren.
Verneskoene med verdens mest avanserte hældemping.

TRENDY VERNESKO: Til forveksling svært like fritidssko, med spenstige detaljer og beskyttende komposittmateriale.

Det føles trygt for meg at jeg er skikkelig kledd på arbeidsplassen, med klær som er videreutviklet og med nye materialer. Mulighetene har blitt flere og dermed har utvalget blitt større for brukerne. Det liker vi håndverkere godt, avslutter Emil Høgsnes.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.

Byggebransjen tar miljøansvar  Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.

Praktisk med container på byggeplassen Byggmakker

Praktisk med container på byggeplassen

27.01.2021

Høres det fristende ut med automatisk etterfylling av varer og innendørs lagring av utstyr? Hos Byggmakker kan du leie din egen byggeplasscontainer som effektiviserer arbeidsdagen.