StartsidenTips og rådProff

Disse jobbene trenger kunden fremdeles

Norge befinner seg i en krise som følge av koronaviruset, og stadig flere næringer blir nødt til å midlertidig lukke dørene. Regjeringen oppfordrer imidlertid folket til å ta tak i oppussingsprosjekter. Her er våre tips til hvilke jobber du trygt kan gjennomføre.

– Hvis man har et vindu som bør skiftes, lamper som skal kobles opp eller en vask som lekker, så kan dette være et veldig fornuftig tidspunkt å få gjort noe med det på.

Sitatet tilhører justis- og beredskapsminister Monica Mæland. Regjeringen er samstemte når de anbefaler forbrukeren å benytte seg av håndverkernæringen – med naturlige forbehold knyttet til smittevern.

– Det viktigste for folk å vite, er at vi fremdeles holder åpent. Mange tror at små, lokale håndverkerbedrifter også har lukket dørene, men det stemmer ikke. Det tror jeg er viktig å få kommunisert, sier Ole Morten Pettersen i R1 Bygg på Romerike.

HOLDER ÅPENT: Proffkunde R1 Bygg AS på Romerike.

Positiv til tross for nedgangen

Pettersen har opplevd en markant nedgang i antall telefoner om dagen, og forstår redselen i markedet. Samtidig er han enig med justisministerens oppfordring, og forteller om en rekke jobber man kan gjøre – med smittevernet intakt.

– Nå som det er mildere i været, er det mye vi kan gjøre på utsiden av hus. Vi kan helt trygt bytte panel, tak og vinduer. I tillegg anbefaler vi at folk med en drøm om en terrasse eller uteområdet nå slår til, sier han.

Byggmakker gjennomførte nylig en undersøkelse som viser at nordmenns oppussingsbehov i stor grad handlet om nettopp uteterrasse, men også malingsprosjekter og gulv.

– Når det kommer til jobbene inne har vi også klare rutiner for det. Vi oppholder oss i kun ett rom av gangen, følger håndvaskrutiner nøye og holder god avstand til hverandre. Når vi i tillegg benytter oss av digitale bestillings- og leveringstilbud, kan vi få til mye, selv i en tid som dette.

Her er noen forslag til prosjekter du trygt kan selge inn:

  • Fiks Ferdig-konsepter
  • Terrasse og uteområdet
  • Bytting av panel, tak, takrenne, vindu
  • Innvendig oppussing i etasjer og rom der beboer ikke befinner seg
  • Benytt BM-portalen for kontaktfri bestilling av varer.
  • Benytt deg av Byggmakkers logistikkløsninger for smittevennlig og presis transport av varene.

POTENSIAL: Nå er anledningen her for å satse på arbeid utendørs.

Tatt grep med veileder og sjekkliste

Byggmakker har på sin side laget en veileder med anbefalte arbeidsrutiner til sine proffkunder, der man kan få hjelp til kartlegging av hvilke oppdrag man kan og bør gjennomføre, samt generelle råd knyttet til situasjonen. I tillegg er det laget en sjekkliste med ulike kontrollpunkter – alt for å sikre smittevernet på oppdrag.

– Tatt statsrådens melding i betraktning, tror vi disse rutinene vil gjøre det enklere for både håndverkere og forbrukeren å gjennomføre oppdrag.

Vi håper så mange proffkunder som mulig vil benytte seg av dem. Det skal være trygt å handle varer og tjenester gjennom Byggmakker, sier salgssjef proff, Per Anders Ruud.

Avslutningsvis oppfordrer Byggmakker alle sine proffkunder om å tilby befaring av oppdrag gjennom digitale videoløsninger.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.

Disse arbeidsklærne vil proffen ha Byggmakker

Disse arbeidsklærne vil proffen ha

28.01.2021

Utvalget av arbeidsklær har tidligere vært preget av enkle universalløsninger og kjedelig design. I takt med tiden har også funksjonalitet, tekniske løsninger, personlig sikkerhet – og stil, blitt viktigere enn noensinne.

Byggebransjen tar miljøansvar  Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.

Praktisk med container på byggeplassen Byggmakker

Praktisk med container på byggeplassen

27.01.2021

Høres det fristende ut med automatisk etterfylling av varer og innendørs lagring av utstyr? Hos Byggmakker kan du leie din egen byggeplasscontainer som effektiviserer arbeidsdagen.