StartsidenTips og rådProff

Disse jobbene trenger kunden fremdeles

Norge befinner seg i en krise som følge av koronaviruset, og stadig flere næringer blir nødt til å midlertidig lukke dørene. Regjeringen oppfordrer imidlertid folket til å ta tak i oppussingsprosjekter. Her er våre tips til hvilke jobber du trygt kan gjennomføre.

– Hvis man har et vindu som bør skiftes, lamper som skal kobles opp eller en vask som lekker, så kan dette være et veldig fornuftig tidspunkt å få gjort noe med det på.

Sitatet tilhører justis- og beredskapsminister Monica Mæland. Regjeringen er samstemte når de anbefaler forbrukeren å benytte seg av håndverkernæringen – med naturlige forbehold knyttet til smittevern.

– Det viktigste for folk å vite, er at vi fremdeles holder åpent. Mange tror at små, lokale håndverkerbedrifter også har lukket dørene, men det stemmer ikke. Det tror jeg er viktig å få kommunisert, sier Ole Morten Pettersen i R1 Bygg på Romerike.

HOLDER ÅPENT: Proffkunde R1 Bygg AS på Romerike.

Positiv til tross for nedgangen

Pettersen har opplevd en markant nedgang i antall telefoner om dagen, og forstår redselen i markedet. Samtidig er han enig med justisministerens oppfordring, og forteller om en rekke jobber man kan gjøre – med smittevernet intakt.

– Nå som det er mildere i været, er det mye vi kan gjøre på utsiden av hus. Vi kan helt trygt bytte panel, tak og vinduer. I tillegg anbefaler vi at folk med en drøm om en terrasse eller uteområdet nå slår til, sier han.

Byggmakker gjennomførte nylig en undersøkelse som viser at nordmenns oppussingsbehov i stor grad handlet om nettopp uteterrasse, men også malingsprosjekter og gulv.

– Når det kommer til jobbene inne har vi også klare rutiner for det. Vi oppholder oss i kun ett rom av gangen, følger håndvaskrutiner nøye og holder god avstand til hverandre. Når vi i tillegg benytter oss av digitale bestillings- og leveringstilbud, kan vi få til mye, selv i en tid som dette.

Her er noen forslag til prosjekter du trygt kan selge inn:

  • Fiks Ferdig-konsepter
  • Terrasse og uteområdet
  • Bytting av panel, tak, takrenne, vindu
  • Innvendig oppussing i etasjer og rom der beboer ikke befinner seg
  • Benytt BM-portalen for kontaktfri bestilling av varer.
  • Benytt deg av Byggmakkers logistikkløsninger for smittevennlig og presis transport av varene.

POTENSIAL: Nå er anledningen her for å satse på arbeid utendørs.

Tatt grep med veileder og sjekkliste

Byggmakker har på sin side laget en veileder med anbefalte arbeidsrutiner til sine proffkunder, der man kan få hjelp til kartlegging av hvilke oppdrag man kan og bør gjennomføre, samt generelle råd knyttet til situasjonen. I tillegg er det laget en sjekkliste med ulike kontrollpunkter – alt for å sikre smittevernet på oppdrag.

– Tatt statsrådens melding i betraktning, tror vi disse rutinene vil gjøre det enklere for både håndverkere og forbrukeren å gjennomføre oppdrag.

Vi håper så mange proffkunder som mulig vil benytte seg av dem. Det skal være trygt å handle varer og tjenester gjennom Byggmakker, sier salgssjef proff, Per Anders Ruud.

Avslutningsvis oppfordrer Byggmakker alle sine proffkunder om å tilby befaring av oppdrag gjennom digitale videoløsninger.

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser Byggmakker

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser

18.11.2021

Håndverkere som benytter seg av Essve-universet skryter av enkelhet, effektivitet og holdbarhet. Siden 1970 har de kalt seg “din proffpartner på festemidler” gjennom å tilby produkter, tjenester og service du som håndverker trenger for å få gjort jobben skikkelig – og for å få fornøyde kunder.

Spar tid og penger med S-bjelken – proffens favoritt Byggmakker

Spar tid og penger med S-bjelken – proffens favoritt

17.11.2021

S-bjelken kommer fra Moelven Limtre. Dette er en lokalt norskprodusert, meget sterk og stiv splittet limtrebjelke som er optimal til bjelkelag og takkonstruksjoner. Den er laget av spesialsortert nedtørket trelast, er rett og nøyaktig å bearbeide og montere, har enkel innfesting og kan leveres direkte til byggeplassen med ferdige hakk, hull og skråskjæringer.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.