StartsidenTips og rådProff

Disse jobbene trenger kunden fremdeles


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


Norge befinner seg i en krise som følge av koronaviruset, og stadig flere næringer blir nødt til å midlertidig lukke dørene. Regjeringen oppfordrer imidlertid folket til å ta tak i oppussingsprosjekter. Her er våre tips til hvilke jobber du trygt kan gjennomføre.

– Hvis man har et vindu som bør skiftes, lamper som skal kobles opp eller en vask som lekker, så kan dette være et veldig fornuftig tidspunkt å få gjort noe med det på.

Sitatet tilhører justis- og beredskapsminister Monica Mæland. Regjeringen er samstemte når de anbefaler forbrukeren å benytte seg av håndverkernæringen – med naturlige forbehold knyttet til smittevern.

– Det viktigste for folk å vite, er at vi fremdeles holder åpent. Mange tror at små, lokale håndverkerbedrifter også har lukket dørene, men det stemmer ikke. Det tror jeg er viktig å få kommunisert, sier Ole Morten Pettersen i R1 Bygg på Romerike.

HOLDER ÅPENT: Proffkunde R1 Bygg AS på Romerike.

Positiv til tross for nedgangen

Pettersen har opplevd en markant nedgang i antall telefoner om dagen, og forstår redselen i markedet. Samtidig er han enig med justisministerens oppfordring, og forteller om en rekke jobber man kan gjøre – med smittevernet intakt.

– Nå som det er mildere i været, er det mye vi kan gjøre på utsiden av hus. Vi kan helt trygt bytte panel, tak og vinduer. I tillegg anbefaler vi at folk med en drøm om en terrasse eller uteområdet nå slår til, sier han.

Byggmakker gjennomførte nylig en undersøkelse som viser at nordmenns oppussingsbehov i stor grad handlet om nettopp uteterrasse, men også malingsprosjekter og gulv.

– Når det kommer til jobbene inne har vi også klare rutiner for det. Vi oppholder oss i kun ett rom av gangen, følger håndvaskrutiner nøye og holder god avstand til hverandre. Når vi i tillegg benytter oss av digitale bestillings- og leveringstilbud, kan vi få til mye, selv i en tid som dette.

Her er noen forslag til prosjekter du trygt kan selge inn:

  • Fiks Ferdig-konsepter
  • Terrasse og uteområdet
  • Bytting av panel, tak, takrenne, vindu
  • Innvendig oppussing i etasjer og rom der beboer ikke befinner seg
  • Benytt BM-portalen for kontaktfri bestilling av varer.
  • Benytt deg av Byggmakkers logistikkløsninger for smittevennlig og presis transport av varene.

POTENSIAL: Nå er anledningen her for å satse på arbeid utendørs.

Tatt grep med veileder og sjekkliste

Byggmakker har på sin side laget en veileder med anbefalte arbeidsrutiner til sine proffkunder, der man kan få hjelp til kartlegging av hvilke oppdrag man kan og bør gjennomføre, samt generelle råd knyttet til situasjonen. I tillegg er det laget en sjekkliste med ulike kontrollpunkter – alt for å sikre smittevernet på oppdrag.

– Tatt statsrådens melding i betraktning, tror vi disse rutinene vil gjøre det enklere for både håndverkere og forbrukeren å gjennomføre oppdrag.

Vi håper så mange proffkunder som mulig vil benytte seg av dem. Det skal være trygt å handle varer og tjenester gjennom Byggmakker, sier salgssjef proff, Per Anders Ruud.

Avslutningsvis oppfordrer Byggmakker alle sine proffkunder om å tilby befaring av oppdrag gjennom digitale videoløsninger.

Montering av veggpanel: Slik går du frem Byggmakker

Montering av veggpanel: Slik går du frem

20.05.2020

Veggpanelene fra Fibo er enkle å installere og lette å holde rene. Her kan du lese om hvordan du monterer dem.

Platefeber fra Rockwool Byggmakker

Platefeber fra Rockwool

11.05.2020

Med sine unike innebygde egenskaper er Rockwool sine ulike isolasjonsplater egnet for alt du måtte trenge for dine isolasjonsjobber. Her er en noen av dem!

Enkel, smart og effektiv tilbehørspakke for radonsperre Byggmakker

Enkel, smart og effektiv tilbehørspakke for radonsperre

27.04.2020

Radonsperre 400 er Isolas bestselger for radonsikring av bygg. Med Radon Komplett får du en smart tilbehørspakke til denne som er tilpasset en bolig med grunnflate på rundt 100 m2.

Effektivt og enkelt uten plugg Byggmakker

Effektivt og enkelt uten plugg

20.04.2020

Lettbetongskruen fra ESSVE trenger ikke forboring. I ulike lengder og tykkelser vil denne skruen forenkle og effektivisere din hverdag.