StartsidenTips og rådProff

Disse jobbene trenger kunden fremdeles

Norge befinner seg i en krise som følge av koronaviruset, og stadig flere næringer blir nødt til å midlertidig lukke dørene. Regjeringen oppfordrer imidlertid folket til å ta tak i oppussingsprosjekter. Her er våre tips til hvilke jobber du trygt kan gjennomføre.

– Hvis man har et vindu som bør skiftes, lamper som skal kobles opp eller en vask som lekker, så kan dette være et veldig fornuftig tidspunkt å få gjort noe med det på.

Sitatet tilhører justis- og beredskapsminister Monica Mæland. Regjeringen er samstemte når de anbefaler forbrukeren å benytte seg av håndverkernæringen – med naturlige forbehold knyttet til smittevern.

– Det viktigste for folk å vite, er at vi fremdeles holder åpent. Mange tror at små, lokale håndverkerbedrifter også har lukket dørene, men det stemmer ikke. Det tror jeg er viktig å få kommunisert, sier Ole Morten Pettersen i R1 Bygg på Romerike.

HOLDER ÅPENT: Proffkunde R1 Bygg AS på Romerike.

Positiv til tross for nedgangen

Pettersen har opplevd en markant nedgang i antall telefoner om dagen, og forstår redselen i markedet. Samtidig er han enig med justisministerens oppfordring, og forteller om en rekke jobber man kan gjøre – med smittevernet intakt.

– Nå som det er mildere i været, er det mye vi kan gjøre på utsiden av hus. Vi kan helt trygt bytte panel, tak og vinduer. I tillegg anbefaler vi at folk med en drøm om en terrasse eller uteområdet nå slår til, sier han.

Byggmakker gjennomførte nylig en undersøkelse som viser at nordmenns oppussingsbehov i stor grad handlet om nettopp uteterrasse, men også malingsprosjekter og gulv.

– Når det kommer til jobbene inne har vi også klare rutiner for det. Vi oppholder oss i kun ett rom av gangen, følger håndvaskrutiner nøye og holder god avstand til hverandre. Når vi i tillegg benytter oss av digitale bestillings- og leveringstilbud, kan vi få til mye, selv i en tid som dette.

Her er noen forslag til prosjekter du trygt kan selge inn:

  • Fiks Ferdig-konsepter
  • Terrasse og uteområdet
  • Bytting av panel, tak, takrenne, vindu
  • Innvendig oppussing i etasjer og rom der beboer ikke befinner seg
  • Benytt BM-portalen for kontaktfri bestilling av varer.
  • Benytt deg av Byggmakkers logistikkløsninger for smittevennlig og presis transport av varene.

POTENSIAL: Nå er anledningen her for å satse på arbeid utendørs.

Tatt grep med veileder og sjekkliste

Byggmakker har på sin side laget en veileder med anbefalte arbeidsrutiner til sine proffkunder, der man kan få hjelp til kartlegging av hvilke oppdrag man kan og bør gjennomføre, samt generelle råd knyttet til situasjonen. I tillegg er det laget en sjekkliste med ulike kontrollpunkter – alt for å sikre smittevernet på oppdrag.

– Tatt statsrådens melding i betraktning, tror vi disse rutinene vil gjøre det enklere for både håndverkere og forbrukeren å gjennomføre oppdrag.

Vi håper så mange proffkunder som mulig vil benytte seg av dem. Det skal være trygt å handle varer og tjenester gjennom Byggmakker, sier salgssjef proff, Per Anders Ruud.

Avslutningsvis oppfordrer Byggmakker alle sine proffkunder om å tilby befaring av oppdrag gjennom digitale videoløsninger.

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører Byggmakker

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører

15.09.2020

Som ekspert på vinduer tilpasset nordiske forhold, har Natre nå utviklet praktiske innadslående vinduer, samt videreutviklet sine klassiske heve- og skyvedører for det moderne hjem.

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass Byggmakker

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass

02.09.2020

For Entreprenør Svein Rommen AS handler veien til en effektiv byggeplass om grundig planlegging, god logistikk og en effektiv bruk av ressursene.

Nyhet: Arbeidshansker tilpasset nordiske forhold Byggmakker

Nyhet: Arbeidshansker tilpasset nordiske forhold

21.08.2020

Disse hanskene sitter som støpt på hendene, har lang levetid, full luftsirkulasjon og fingertupper laget for touchscreen.

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl  Byggmakker

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl

21.08.2020

Parkett er et godt gulvvalg – men noen ganger fungerer andre gulvtyper bedre. Denne klikkvinylen egner seg like godt i privatboliger som næringsbygg – og har noen ekstra fordeler du som proff bør vite om.