StartsidenTips og rådProff

Er dette det nye verktøyet «alle håndverkere må ha»?

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

EasyZeek begynte som en studentbedrift, der en kompisgjeng fant opp noe de selv mente håndverkerne manglet. Nå håper det at det smarte lokaliseringsverktøyet deres skal ta byggebransjen med storm.

For ett år siden startet EasyZeek som et prosjekt ved Universitetet i Sørøst-Norge i Porsgrunn. I dag står de unge gründerne bak Norges mestvinnende studentbedrift gjennom tidene, med hele 14- av 18 førsteplasser. Nyvinningen deres er et lokaliseringsverktøy for håndverkere som ble til som et resultat av guttas egen yrkesbakgrunn.

– Vi er seks tidligere elektrikere, og har alle kjent behovet for et verktøy som kan lokalisere koblingsbokser, rør og spotkasser bak paneler og vegger. Da vi fikk muligheten gjennom studentbedriften valgte vi å satse på denne ideen, og har fortsatt i samme sporet som følge av suksessen i flere konkurranser og kåringer, sier daglig leder i EasyZeek, Tobias Pedersen.

Det koster å starte ny bedrift, men for EasyZeek AS har den økonomiske reisen vært noe utradisjonell; Som studenter med minimalt av oppsparte midler, har selskapet nesten utelukkende blitt finansiert gjennom konkurransepremier og stipender.

– Å vinne disse konkurransene har bidratt til det vi er i dag. For det første finnes det et økonomisk aspekt ved det, der vi gjennom prisene har greid å finansiere oppstarten. For det andre gir denne typen anerkjennelse oss ekstra motivasjon og selvtillit til å utvikle produktet videre, fortsetter Pedersen.

Håndholdt søkeverktøy

Verktøyet til EasyZeek er skapt for å løse utfordringen mange håndverkere møter på daglig. Ved hjelp av et klistremerke og det håndholdte søkeverktøyet, vil verktøyet sørge for at man enkelt og raskt kan lokalisere ulike former for koblingsbokser med millimeterpresisjon. Målet er at produktet skal være brukervennlig, rimelig og anvendelig til alle typer lokaliseringsutfordringer.

– Man fester klistremerket på koblingsboksene, og bruker verktøyet for å lokalisere hvor boksen befinner seg. Videre kan du legge inn så mye du ønsker av informasjon på klistremerket, alt fra informasjon om hvilket utstyr du lokaliserer til hvilken dimensjon på hullsagen som er anbefalt. Klistremerkene kan også spesialdesignes til koblingsboksenes ulike former og fasonger, sier Pedersen.

Holder sammen fremdeles

Ettersom gutta i EasyZeek ikke lenger er studenter, har flere av dem fått seg andre jobber. Samtidig er de fortsatt en sammensveiset gjeng, og alle aksjonærer i selskapet de startet opp sammen. EasyZeek, som holder til i Fredrikstad, bruker mye av tiden til utvikling og innhenting av midler for å få fart på produksjonen. Basert på tilbakemeldinger de har fått, har den daglige lederen stor tro på at de vil lykkes.

– I en bransje som kanskje er preget av lite innovasjon og digitalisering, har vi fått veldig gode tilbakemeldinger fra håndverkere som sier de gjerne skulle ha tatt verktøyet i bruk. Det er positivt, sier Pedersen og fortsetter:

– Å starte en bedrift er veldig spennende, men samtidig hektisk og utfordrende. På samme tid er det veldig motiverende å lage et produkt vi vet det er behov for. Lokaliseringsverktøyet passer for alle håndverkere – hobbysnekkeren, elektrikeren eller proffsnekkeren, avslutter han.

Ikke medlem av Team Proff?

Få med deg alle fordelene her

Link
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.