StartsidenTips og rådProff

Er dette det nye verktøyet «alle håndverkere må ha»?


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

EasyZeek begynte som en studentbedrift, der en kompisgjeng fant opp noe de selv mente håndverkerne manglet. Nå håper det at det smarte lokaliseringsverktøyet deres skal ta byggebransjen med storm.

For ett år siden startet EasyZeek som et prosjekt ved Universitetet i Sørøst-Norge i Porsgrunn. I dag står de unge gründerne bak Norges mestvinnende studentbedrift gjennom tidene, med hele 14- av 18 førsteplasser. Nyvinningen deres er et lokaliseringsverktøy for håndverkere som ble til som et resultat av guttas egen yrkesbakgrunn.

– Vi er seks tidligere elektrikere, og har alle kjent behovet for et verktøy som kan lokalisere koblingsbokser, rør og spotkasser bak paneler og vegger. Da vi fikk muligheten gjennom studentbedriften valgte vi å satse på denne ideen, og har fortsatt i samme sporet som følge av suksessen i flere konkurranser og kåringer, sier daglig leder i EasyZeek, Tobias Pedersen.

Det koster å starte ny bedrift, men for EasyZeek AS har den økonomiske reisen vært noe utradisjonell; Som studenter med minimalt av oppsparte midler, har selskapet nesten utelukkende blitt finansiert gjennom konkurransepremier og stipender.

– Å vinne disse konkurransene har bidratt til det vi er i dag. For det første finnes det et økonomisk aspekt ved det, der vi gjennom prisene har greid å finansiere oppstarten. For det andre gir denne typen anerkjennelse oss ekstra motivasjon og selvtillit til å utvikle produktet videre, fortsetter Pedersen.

 

 

 

 

Håndholdt søkeverktøy

Verktøyet til EasyZeek er skapt for å løse utfordringen mange håndverkere møter på daglig. Ved hjelp av et klistremerke og det håndholdte søkeverktøyet, vil verktøyet sørge for at man enkelt og raskt kan lokalisere ulike former for koblingsbokser med millimeterpresisjon. Målet er at produktet skal være brukervennlig, rimelig og anvendelig til alle typer lokaliseringsutfordringer.


– Man fester klistremerket på koblingsboksene, og bruker verktøyet for å lokalisere hvor boksen befinner seg. Videre kan du legge inn så mye du ønsker av informasjon på klistremerket, alt fra informasjon om hvilket utstyr du lokaliserer til hvilken dimensjon på hullsagen som er anbefalt. Klistremerkene kan også spesialdesignes til koblingsboksenes ulike former og fasonger, sier Pedersen.

Holder sammen fremdeles

Ettersom gutta i EasyZeek ikke lenger er studenter, har flere av dem fått seg andre jobber. Samtidig er de fortsatt en sammensveiset gjeng, og alle aksjonærer i selskapet de startet opp sammen. EasyZeek, som holder til i Fredrikstad, bruker mye av tiden til utvikling og innhenting av midler for å få fart på produksjonen. Basert på tilbakemeldinger de har fått, har den daglige lederen stor tro på at de vil lykkes.

 

 

 

– I en bransje som kanskje er preget av lite innovasjon og digitalisering, har vi fått veldig gode tilbakemeldinger fra håndverkere som sier de gjerne skulle ha tatt verktøyet i bruk. Det er positivt, sier Pedersen og fortsetter:

– Å starte en bedrift er veldig spennende, men samtidig hektisk og utfordrende. På samme tid er det veldig motiverende å lage et produkt vi vet det er behov for. Lokaliseringsverktøyet passer for alle håndverkere – hobbysnekkeren, elektrikeren eller proffsnekkeren, avslutter han.

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer? Byggmakker

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer?

27.03.2020

Forbedringene som har blitt gjort i BM Portalen det siste året, har gitt mange av proffkundene til Byggmakker gode gevinster. Integrasjon med kalkulasjonsprogrammer og et nytt BREEAM-filter er noen av funksjonene som skal gi deg en mer effektiv hverdag – hver dag!

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv! Byggmakker

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv!

06.01.2020

Byggmakkers skreddersydde nettjeneste for proffen har fått mange nye brukere i 2019. Enda enklere varebestilling og tilgang til informasjon og dokumentasjon gjør hverdagen mer effektiv.

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.