StartsidenTips og rådProff

Effektivt og enkelt uten plugg

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Lettbetongskruen fra ESSVE trenger ikke forboring. I ulike lengder og tykkelser vil denne skruen forenkle og effektivisere din hverdag.

For håndverkeren er det viktig med en mest mulig effektiv hverdag. Smarte produkter og løsninger frigjør tid til godt håndverk og et penere resultat. ESSVEs skruer for lettbetong kan benyttes i alle varianter av Leca, og kommer i mange ulike hodeformer, tykkelser og lengder. Formålet med skruen er å sikre en permanent montasje og en kostnadseffektiv montering.

– Denne skruen erstatter i de aller fleste tilfeller bruken av en eller annen form for plugg. Den er enkel å montere, gir et permanent og sikkert feste samtidig som den passer godt til de ulike variantene av Leca, sier Pål Jahr, teknisk ansvarlig i ESSVE.

PERFEKT FOR LECA: ESSVEs lettbetongskrue.

Skal du forsegle mur eller betong?

Les om KC-tapen fra Isola her!

Link

Superenkel montering

Monteringen skjer enkelt ved at man skrur skruen gjennom det man skal feste og deretter videre inn i Lecablokken til skruens hode ligger plant med virket.

Her er det viktig at man ikke forsenker skruen mer enn nødvendig, da skruen kan miste festet sitt inne i blokka. Dersom man skrur feil, er ikke det kritisk. Skruen har ingen ekspanderende del, så man trenger ikke flytte seg store avstanden for et nytt forsøk.

– Et godt tips er å benytte en skrue som er lengden lenger enn det du egentlig trenger. Det gir bedre uttrekksverdier så fremt man ikke havner i blokkens hulrom. I tillegg bør man merke seg at fuktige blokker har noe dårligere uttrekksverdier enn helt tørre blokker, sier Jahr.

Se produktopplæringsfilm - ESSVE Lettbetongskrue >

Ikke medlem av Team Proff?

Få med deg alle fordelene her

Link

Stort utvalg

Det store utvalget både i lengder, tykkelser og ikke minst hodeformer gjør det enkelt å velge rett variant med hensyn til snekkerens behov.

Eksperten har likevel noen vesentlige råd til selve monteringen:

Ikke bruk slagskrutrekker ved monteringen. Slagene forplanter seg via skruen og inn til kulene inne i blokka. De vil potensielt kunne løsne fra hverandre, og holdet i blokka blir dårligere, avslutter han.

Vil du se nærmere på lettbetongskruen?

Logg deg inn og se produktet i BM-portalen!

Link
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.