StartsidenTips og rådProff

Effektivt og enkelt uten plugg

Lettbetongskruen fra ESSVE trenger ikke forboring. I ulike lengder og tykkelser vil denne skruen forenkle og effektivisere din hverdag.

For håndverkeren er det viktig med en mest mulig effektiv hverdag. Smarte produkter og løsninger frigjør tid til godt håndverk og et penere resultat. ESSVEs skruer for lettbetong kan benyttes i alle varianter av Leca, og kommer i mange ulike hodeformer, tykkelser og lengder. Formålet med skruen er å sikre en permanent montasje og en kostnadseffektiv montering.

– Denne skruen erstatter i de aller fleste tilfeller bruken av en eller annen form for plugg. Den er enkel å montere, gir et permanent og sikkert feste samtidig som den passer godt til de ulike variantene av Leca, sier Pål Jahr, teknisk ansvarlig i ESSVE.

PERFEKT FOR LECA: ESSVEs lettbetongskrue.

Superenkel montering

Monteringen skjer enkelt ved at man skrur skruen gjennom det man skal feste og deretter videre inn i Lecablokken til skruens hode ligger plant med virket.

Her er det viktig at man ikke forsenker skruen mer enn nødvendig, da skruen kan miste festet sitt inne i blokka. Dersom man skrur feil, er ikke det kritisk. Skruen har ingen ekspanderende del, så man trenger ikke flytte seg store avstanden for et nytt forsøk.

– Et godt tips er å benytte en skrue som er lengden lenger enn det du egentlig trenger. Det gir bedre uttrekksverdier så fremt man ikke havner i blokkens hulrom. I tillegg bør man merke seg at fuktige blokker har noe dårligere uttrekksverdier enn helt tørre blokker, sier Jahr.

Ikke medlem av Team Proff?

Få med deg alle fordelene her

Link

Stort utvalg

Det store utvalget både i lengder, tykkelser og ikke minst hodeformer gjør det enkelt å velge rett variant med hensyn til snekkerens behov.

Eksperten har likevel noen vesentlige råd til selve monteringen:

Ikke bruk slagskrutrekker ved monteringen. Slagene forplanter seg via skruen og inn til kulene inne i blokka. De vil potensielt kunne løsne fra hverandre, og holdet i blokka blir dårligere, avslutter han.

Vil du se nærmere på lettbetongskruen?

Logg deg inn og se produktet i BM-portalen!

Link

Skal du forsegle mur eller betong?

Les om KC-tapen fra Isola her!

Link
Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører Byggmakker

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører

15.09.2020

Som ekspert på vinduer tilpasset nordiske forhold, har Natre nå utviklet praktiske innadslående vinduer, samt videreutviklet sine klassiske heve- og skyvedører for det moderne hjem.

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass Byggmakker

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass

02.09.2020

For Entreprenør Svein Rommen AS handler veien til en effektiv byggeplass om grundig planlegging, god logistikk og en effektiv bruk av ressursene.

Nyhet: Arbeidshansker tilpasset nordiske forhold Byggmakker

Nyhet: Arbeidshansker tilpasset nordiske forhold

21.08.2020

Disse hanskene sitter som støpt på hendene, har lang levetid, full luftsirkulasjon og fingertupper laget for touchscreen.

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl  Byggmakker

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl

21.08.2020

Parkett er et godt gulvvalg – men noen ganger fungerer andre gulvtyper bedre. Denne klikkvinylen egner seg like godt i privatboliger som næringsbygg – og har noen ekstra fordeler du som proff bør vite om.