StartsidenTips og rådProff

Effektivt og enkelt uten plugg


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


Lettbetongskruen fra ESSVE trenger ikke forboring. I ulike lengder og tykkelser vil denne skruen forenkle og effektivisere din hverdag.

For håndverkeren er det viktig med en mest mulig effektiv hverdag. Smarte produkter og løsninger frigjør tid til godt håndverk og et penere resultat. ESSVEs skruer for lettbetong kan benyttes i alle varianter av Leca, og kommer i mange ulike hodeformer, tykkelser og lengder. Formålet med skruen er å sikre en permanent montasje og en kostnadseffektiv montering.

– Denne skruen erstatter i de aller fleste tilfeller bruken av en eller annen form for plugg. Den er enkel å montere, gir et permanent og sikkert feste samtidig som den passer godt til de ulike variantene av Leca, sier Pål Jahr, teknisk ansvarlig i ESSVE.

PERFEKT FOR LECA: ESSVEs lettbetongskrue.

Superenkel montering

Monteringen skjer enkelt ved at man skrur skruen gjennom det man skal feste og deretter videre inn i Lecablokken til skruens hode ligger plant med virket.

Her er det viktig at man ikke forsenker skruen mer enn nødvendig, da skruen kan miste festet sitt inne i blokka. Dersom man skrur feil, er ikke det kritisk. Skruen har ingen ekspanderende del, så man trenger ikke flytte seg store avstanden for et nytt forsøk.

– Et godt tips er å benytte en skrue som er lengden lenger enn det du egentlig trenger. Det gir bedre uttrekksverdier så fremt man ikke havner i blokkens hulrom. I tillegg bør man merke seg at fuktige blokker har noe dårligere uttrekksverdier enn helt tørre blokker, sier Jahr.

Ikke medlem av Team Proff?

Få med deg alle fordelene her

Link

Stort utvalg

Det store utvalget både i lengder, tykkelser og ikke minst hodeformer gjør det enkelt å velge rett variant med hensyn til snekkerens behov.

Eksperten har likevel noen vesentlige råd til selve monteringen:

Ikke bruk slagskrutrekker ved monteringen. Slagene forplanter seg via skruen og inn til kulene inne i blokka. De vil potensielt kunne løsne fra hverandre, og holdet i blokka blir dårligere, avslutter han.

Vil du se nærmere på lettbetongskruen?

Logg deg inn og se produktet i BM-portalen!

Link

Skal du forsegle mur eller betong?

Les om KC-tapen fra Isola her!

Link
Montering av veggpanel: Slik går du frem Byggmakker

Montering av veggpanel: Slik går du frem

20.05.2020

Veggpanelene fra Fibo er enkle å installere og lette å holde rene. Her kan du lese om hvordan du monterer dem.

Platefeber fra Rockwool Byggmakker

Platefeber fra Rockwool

11.05.2020

Med sine unike innebygde egenskaper er Rockwool sine ulike isolasjonsplater egnet for alt du måtte trenge for dine isolasjonsjobber. Her er en noen av dem!

Enkel, smart og effektiv tilbehørspakke for radonsperre Byggmakker

Enkel, smart og effektiv tilbehørspakke for radonsperre

27.04.2020

Radonsperre 400 er Isolas bestselger for radonsikring av bygg. Med Radon Komplett får du en smart tilbehørspakke til denne som er tilpasset en bolig med grunnflate på rundt 100 m2.

Disse jobbene trenger kunden fremdeles Byggmakker

Disse jobbene trenger kunden fremdeles

03.04.2020

Norge befinner seg i en krise som følge av koronaviruset, og stadig flere næringer blir nødt til å midlertidig lukke dørene. Regjeringen oppfordrer imidlertid folket til å ta tak i oppussingsprosjekter. Her er våre tips til hvilke jobber du trygt kan gjennomføre.