StartsidenTips og rådProff

Enklere med BM Portalen

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Forbedringene som har blitt gjort i BM Portalen det siste året, har gitt mange av proffkundene til Byggmakker gode gevinster. Integrasjon med kalkulasjonsprogrammer og et nytt BREEAM-filter er noen av funksjonene som skal gi deg en mer effektiv hverdag – hver dag!

Med hele 7 000 registrerte brukere og rekordmange bestillinger foregående år, hersker det liten tvil om at proffen har fått øynene opp for BM Portalen i det siste. På årets Byggmakker Forum på Gardermoen huket vi tak i to karer som på forskjellig vis fått erfare hvordan bestillingstjenesten kan være til hjelp: En proffselger fra Byggmakker og en digital prosjektleder fra hovedkontoret som har ansvar for å videreutvikle tjenesten.

Henter over handlelisten

I BM Portalen kan du enkelt hente over informasjon fra kalkulasjonsprogrammene som brukes hyppig av mange håndverkerbedrifter. Det innebærer altså at du med noen få tastetrykk kan kopiere over en liste med de materialene programmet har beregnet at du trenger, se over at alt stemmer og trykke bestill.

– Hvis du sitter og kalkulerer et bygg, så bruker du kanskje SmartKalk eller ByggOffice. Det betyr at du kan kalkulere hele bygget og hvor mye du trenger av de forskjellige materialene, og få et grunnlag som du kan kopiere inn i BM Portalen. Så slipper du å punsje’ inn alt manuelt, forklarer Brede Schreier, digital prosjektleder i Byggmakker.

Brede Schreier, digital prosjektleder i Byggmakker.

FORNØYD. Slike funksjoner, kombinert med at du får god oversikt over priser, informasjon og dokumentasjon som ligger inne i BM Portalen-systemet, bidrar i sum til å gjøre arbeidsdagen mer effektiv. Du ser for eksempel hvilke varer du har i beholdning, ordrehistorikken din, hva som ligger klart til levering og så videre bare ved å logge deg inn

Link

Miljøvennlige byggeprosjekter

I tillegg trekker Schreier frem en annen liten nyhet som kan blir nyttig fremover:

– Vi har gjort en liten endring når det gjelder miljødeklarasjon og miljødokumentasjon, ettersom det blir stadig mer fokus på dette i vår bransje. I BM Portalen har vi lagt til flere fasetter i søkefunksjonen som gjør at du kan filtrere søket ditt basert på varer som oppfyller ulike BREEAM-kriterier, sier han.

– Dette er kanskje for spesielt interesserte, men vi har i tillegg lagt ut egenerklæringsskjemaer for BREEAM slik at du har det lett tilgjengelig ved behov, legger Schreier til.

NYTT OVERSKUDD: Jørgen Sollie fra Overhalla bruker nå tiden på andre ting enn manuelle bestillinger.

Færre telefoner, tettere oppfølging

For proffleder Jørgen Sollie i Byggmakker Overhalla er det også tydelig at overgangen til en mer digital hverdag har gitt gode gevinster for flere av kundene. Samspillet mellom butikk og håndverker blir enda tettere når de slipper å bruke masse tid på enkle oppgaver som bestilling og dokumentasjon.

– Selv om vi blir mer digitale og mer effektive, så må vi uansett ha den tette relasjonen og kundekontakten. Kanskje kan vi hjelpe kundene med viktigere ting? Det å ha kapasitet til å være enda mer ute hos kundene og treffe leverandørene våre gjør at vi kan ligge litt mer i forkant og finne gode løsninger for proffen, sier Sollie.

– Kan vi hjelpe til med å finne de rette varene, de rette produktene og de rette tjenestene i stedet for å bruke mye tid på å skrive manuelle ordre, ta telefoner og skrive mailer, så er det en fordel både for oss og kundene. Det heng i hop alt i hop, avslutter han.

 

 

Fornøyd proffkunde:

Rørosbedriften Kjellmark sparer mye tid på å bruke BM Portalen

Link
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.