StartsidenTips og rådProff

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser

Håndverkere som benytter seg av Essve-universet skryter av enkelhet, effektivitet og holdbarhet. Siden 1970 har de kalt seg “din proffpartner på festemidler” gjennom å tilby produkter, tjenester og service du som håndverker trenger for å få gjort jobben skikkelig – og for å få fornøyde kunder.

Vi i Byggmakker Proff setter stor pris på Essve og produktspekteret de tilbyr håndverkere, kanskje spesielt på terrasse. Fra HDS-systemet for skjult innfesting som gir deg flisefri terrasse uten synlige skruer, via spikerpistolen Edgefast som gjør at du bygger raskere, til den syrefaste terrasseskruen Essdeck Max – som til og med takler vridde bord.

Kanskje du ikke kjenner til Essve, eller ikke er helt sikker på hva de tilbyr? Vi har snakket med et knippe håndverker som sverger til Essve, og basert på hva de forteller kommer de neppe til å bytte leverandør av festemidler med det første. 

HDS for skjult innfesting – flisefritt, enkel montering og fornøyde kunder

En kunde av tømrermester Mikkel Degland i Smarte Rom ønsket en flisefri luksusterrasse. Da anbefalte han Kebony terrassebord – og han brukte HDS med skjult innfesting fra Essve.

– HDS er et genialt system som har gjort det mye enklere å bygge terrasser, og arbeidet går vesentlig raskere og mye mer effektivt. Kundene liker jo å få det lille ekstra, og de er alltid kjempefornøyd med resultatet.

Etter at Essve lanserte HDS i 2015, var Smarte Rom blant de første til å ta det i bruk. Det har gjort at de jobber kjappere, kan bygge flere terrasser – og tjene mer penger. 

– Du slipper blant annet klosser mellom terrassebordene, siden systemet sørger for at det er riktig avstand. Dessuten kan du velge avstandsskiver på 2,5 og 5 millimeter, avhengig av hva terrassebordprodusenten anbefaler. Det er alt du trenger å tenke på, og du behøver ikke engang å måle opp vinkel på skruene. 

Kort forklart fungerer HDS som følger: Sett på plass skruen, og skru ned. Den er riktig montert når det spesialtilpassede bitset automatisk frikobles fra skruehodet. Monteringsverktøyet sørger for at du får riktig avstand mellom terrassebordene, og sikrer at du ikke skrur for langt og dermed ødelegger festet. 

– Jeg er veldig godt fornøyd med den fleksible HDS-løsningen fra Essve. Egentlig tror jeg ikke at det kan bli enklere og mer effektivt å bygge terrasse enn dette, sier Mikkel. 

HDS-skruene er selvsagt syrefaste, og kan brukes uansett størrelse på terrassen. De tåler bevegelser i trevirket og passer utmerket til brygger, terrasser ved sjøen eller på fjellet. Skruene anbefales spesielt til Royalimpregnert og varmebehandlet virke, malmfuru, sibirsk lerk og Kebony.

Fire enkle steg til ferdig terrasse montert med HDS

 • Klem fast monteringsverktøyet.
 • Plasser en skrue i hvert monteringshull.
 • Vinkle drillen slik at batteriet ikke slår mot bjelkelaget. Da er det mindre risiko for feilmontering og skader på verktøy og bits.
 • Monter med HDS-bits, og begynn alltid med den ytterste skruen. 

Edgefast – spikerpistolen for deg som bygger mange terrasser

Med Edgefast-systemet får du mange av de samme fordelene som med HDS. Du monterer terrassebord med skjult innfesting raskt og effektivt, forskjellen er at du bruker en unik spikerpistol for skjult skråspikring istedenfor skruer. Blant de som både bruker og lovpriser Edgefast er tømrer Magnus Karlsen i Brix bygg og kollegaene hans. 

– Dette er et svært godt verktøy dersom du ønsker å bygge terrasse mye raskere enn før. Edgefast sikrer deg mot oppflising og sprekker, og kundene blir alltid fornøyd når de får et terrassegulv uten synlig innfesting. I tillegg kan vi utføre jobben dobbelt så raskt med Edgefast i hånden. Systemet skal benyttes til grønnimpregnerte og Royalimpregnerte terrassebord, og da dekker vi jo de aller fleste kundenes ønske om terrassegulv

Også Bjørn Harald Lislegaard fra Bygg og Membran er en svoren tilhenger av Edgefast. Faktisk kommer smilet frem når han tar det i bruk. 

– Jeg har brukt Edgefast på flere terrasser, og det er et fantastisk bra system. Jobben går fort og resultatet blir strøkent, så dette har virkelig effektivisert terrassebyggingen. Og selvsagt blir kundene fornøyd når de får en terrasse helt uten spikerhull, fliser og sprekker. 

Kundene kjenner nemlig ikke alltid til skjult skråspikring, så når du kommer med et tilbud på en terrasse kan Edgefast være innsalget som skal til for at du sikrer deg prosjektet. 

Slik bruker du Edgefast

 • Spikeren finnes kun i rustfri A2, og festes i siden på terrassebordet slik at monteringen blir skjult.
 • Du kan lade pistolen med opp til 100 spiker, og dette rekker til drøye tre kvadratmeter terrasse. 
 • Husk at det må være minimum en ekstra lask eller kloss under alle terrassebordskjøtene for å få tilstrekkelig feste inn fra enden på terrassebordet. 

Essdeck Max terrasseskrue – pent resultat med håndverkerens favoritt

Ønsker du estetikk, men ikke skjult innfesting? Da bør du bruke Essdeck Max, som er utviklet i samarbeid med nordiske håndverkere. Med fresespor i spissen og et lite hode, får terrassen en pen og jevn overflate helt uten fliser og sprekker – selv om du skrur nær kanten. Doble gjenger gir ekstra høy klemkraft, og treverket blir trukket godt sammen. Det gjør at Essdeck Max er uovertruffen når terrassebordene er vridd. 

– Dette er den beste terrasseskruen jeg har vært borti. Jeg har montert mange terrasser med Essdeck Max, og er imponert over hvor raskt og enkelt det går. Samtidig blir sluttresultatet pent, forteller Daniel Mork i Mork Snekkerservice. 

Markus Gideonsen i Fauskanger Bygg er enig, og sier han ikke tar sjansen på å bruke noe annet enn Essdeck Max.

– Det viktigste er selvfølgelig at vi vet vi får en pen finish hver gang, og med Essdeck Max er det trygt å gå barbeint på terrassen. Det betyr fornøyde kunder, og det er det vi lever av. Vi kan dessuten sette skruen lenger ut mot kanten og nær kvist uten risiko for sprekker. I tillegg er den perfekt til terrasser og brygger – Essdeck Max er laget av sterkt stål, er syrefast og tåler både saltvann og svømmebasseng. 

Han kommer også med et godt råd til håndverkere som prøver å spare penger på å bruke billigere skruer – da lurer de både seg selv og kunden. 

– Det er ikke skruene som avgjør prisen på terrassen. Derfor er det useriøst å bruke noe annet enn det beste på en terrasse som skal stå i 20-25 år. Hvis skruene ryker etter 10 år, blir det som var billig plutselig veldig dyrt.

Fire kjappe om Essdeck Max

 • Lite hode med riller gir pen sluttfinish uten fliser.
 • Spissen har fresespor som reduserer risikoen for sprekker i terrassebordet – også nær kanten.
 • Tykkelsen på skruen og ulik gjengestigning gir ekstrem klemkraft, noe som forenkler montering av kuvede terrassebord.
 • Som våre konstruksjonsskruer, har Essdeck Max oppgradert stålkvalitet. Det betyr at de tåler bevegelser i terrassebordet godt.

Eksperten i Byggmakker Proff skryter av Essve 

Som nevnt innledningsvis er vi i Byggmakker Proff imponert over hele Essve-universet – fra produktene, via effektiviteten i arbeidet til det ferdige resultatet. 

– I Byggmakker selger vi bare Essve, og det er helt klart at det er dette håndverkerne ønsker å bruke. Det vi i tillegg merker når vi får nye kunder er at de opplever en trygghet når de ser Essve i hyllene våre, sier Jan Otto Helgesen, som er proffselger hos Byggmakker Tønsberg

Han nevner også mange av de samme fordelene som håndverkerne når han får spørsmål om fordelene med å bruke Essve, som at jobben går raskt og effektivt, slik at du sparer tid. 

– Dessuten ligger de helt i forkant av utviklingen når det gjelder å finne nye måter å gjøre ting på. Essve har gjennomførte, smarte og innovative løsninger når de kommer med noe nytt, som for eksempel HDS.

Og Jan Otto selv har bare gode erfaringer med Essve. 

– Jeg har jo bygget en del, og da bruker jeg alltid Essve. Jeg har bare positivt å si om dem. Det gjenspeiler seg jo også hos kundene våre – de er veldig positive til Essve-produktene. 

– Hva vil du si til håndverkerne som ikke har oppdaget Essve ennå?

– Til de vil jeg bare si “stakkars dere”, smiler han, før han fortsetter:

– Hva håndverkerne er vant til, er jo knyttet til butikken de handler hos. Nå har vi hatt en periode der det har vært litt vanskelig å få tak i varer, og nye kunder som kommer innom lyser alltid opp når de finner Essve hos oss. Det er godt å kunne gjøre kundene glade, og det gjør vi med Essve, avslutter jan Otto. 

Visste du forresten at Essve har en genial terrasse-webapp for dimensjonering? Da har du et smart verktøy hver gang du skal beregne ny terrasse, slik at du får riktig mengde av materialer og festemidler. 

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

 • I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer.
 • Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter
 • Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon
 • Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?

Spar tid og penger med S-bjelken – proffens favoritt Byggmakker

Spar tid og penger med S-bjelken – proffens favoritt

17.11.2021

S-bjelken kommer fra Moelven Limtre. Dette er en lokalt norskprodusert, meget sterk og stiv splittet limtrebjelke som er optimal til bjelkelag og takkonstruksjoner. Den er laget av spesialsortert nedtørket trelast, er rett og nøyaktig å bearbeide og montere, har enkel innfesting og kan leveres direkte til byggeplassen med ferdige hakk, hull og skråskjæringer.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Slik lager du skillevegg med skjult innfesting Byggmakker

Slik lager du skillevegg med skjult innfesting

03.06.2021

Det blir jo alltid finest når skruene ikke synes.