StartsidenTips og rådProff

For alle typer vær og vind – og farger

I dag selges det langt mer royalimpregnerte fasadebord enn tidligere. Da holder det ikke med tradisjonelle galvaniserte skruer. Nå har ESSVE utviklet syrefaste skruer i forskjellige farger som matcher fargen på treverket.

ESSVE lanserer nå syrefaste fasadeskruer i samme RAL-koder som både Moelven, Bergene Holm og Talgø sitt treverk – hvit, grå, brun, og svart. De fargede skruene går i ett med trevirket og gjør fasaden pen og enhetlig. Skruens senkhode forhindrer fuktinntrengning slik at man unngår stygge merker og renner som følge av regn.

 

– De siste fem årene har det vært stor utvikling innen fasadeskruer, og vi ser at syrefaste skruer bare blir mer og mer populært. Materialer som lages i dag krever syrefaste skruer, og da holder det ikke med A2 rustfritt hvis du vil inngå svarte renner som følge av dårlig vær. Fasadeskruen til ESSVE tåler alle typer vær og vind, og holder i mange, mange år, sier Anders Slemdal, Key Account Manager i ESSVE.

 

Høyt etterspurt

Fasadeskruen er høyt etterspurt, og trevirkeleverandørene har flere kunder som har vist sin interesse. Skruen er riktignok dyrere enn vanlige skruer, og ifølge Slemdal vil vanlige skruer fremdeles brukes mye rundt omkring på byggeplasser.

 

– Vanlige blanke skruer vil ikke forsvinne. Det er fremdeles mange som driver med rehabilitering innvendig i store volum, og her er det ikke krav til syrefaste skruer, sier han og fortsetter:

 

­– Syrefaste skruer lager vi for tømreren som jobber med de nye fasadene, som øker i popularitet. En stor andel av nye hus som bygges har denne typen kledning.

 

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.

Proffkunder med papirene i orden Byggmakker

Proffkunder med papirene i orden

31.10.2019

Det stilles strenge krav til dokumentasjon i norsk bygg- og anleggsbransje, samtidig som konsekvensene kan bli alvorlige hvis du ikke har alt på stell.

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint Byggmakker

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint

21.10.2019

Rørosbedriften Kjellmark sparer mye tid på å legge inn varebestillinger og hente ut dokumentasjon fra Byggmakkers smarte nettløsning for proffen.