StartsidenTips og rådProff

For alle typer vær og vind – og farger

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

I dag selges det langt mer royalimpregnerte fasadebord enn tidligere. Da holder det ikke med tradisjonelle galvaniserte skruer. Nå har ESSVE utviklet syrefaste skruer i forskjellige farger som matcher fargen på treverket.

ESSVE lanserer nå syrefaste fasadeskruer i samme RAL-koder som både Moelven, Bergene Holm og Talgø sitt treverk – hvit, grå, brun, og svart. De fargede skruene går i ett med trevirket og gjør fasaden pen og enhetlig. Skruens senkhode forhindrer fuktinntrengning slik at man unngår stygge merker og renner som følge av regn.

– De siste fem årene har det vært stor utvikling innen fasadeskruer, og vi ser at syrefaste skruer bare blir mer og mer populært. Materialer som lages i dag krever syrefaste skruer, og da holder det ikke med A2 rustfritt hvis du vil inngå svarte renner som følge av dårlig vær. Fasadeskruen til ESSVE tåler alle typer vær og vind, og holder i mange, mange år, sier Anders Slemdal, Key Account Manager i ESSVE.

Høyt etterspurt

Fasadeskruen er høyt etterspurt, og trevirkeleverandørene har flere kunder som har vist sin interesse. Skruen er riktignok dyrere enn vanlige skruer, og ifølge Slemdal vil vanlige skruer fremdeles brukes mye rundt omkring på byggeplasser.

– Vanlige blanke skruer vil ikke forsvinne. Det er fremdeles mange som driver med rehabilitering innvendig i store volum, og her er det ikke krav til syrefaste skruer, sier han og fortsetter:

­– Syrefaste skruer lager vi for tømreren som jobber med de nye fasadene, som øker i popularitet. En stor andel av nye hus som bygges har denne typen kledning.

Ikke medlem av Team Proff?

Få med deg alle fordelene her

Link
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.