For alle typer vær og vind – og farger


 

Klar for den kalde fine tida?  Peis eller vedovn


 

I dag selges det langt mer royalimpregnerte fasadebord enn tidligere. Da holder det ikke med tradisjonelle galvaniserte skruer. Nå har ESSVE utviklet syrefaste skruer i forskjellige farger som matcher fargen på treverket.

For alle typer vær og vind – og farger Byggmakker

ESSVE lanserer nå syrefaste fasadeskruer i samme RAL-koder som både Moelven, Bergene Holm og Talgø sitt treverk – hvit, grå, brun, og svart. De fargede skruene går i ett med trevirket og gjør fasaden pen og enhetlig. Skruens senkhode forhindrer fuktinntrengning slik at man unngår stygge merker og renner som følge av regn.

 

– De siste fem årene har det vært stor utvikling innen fasadeskruer, og vi ser at syrefaste skruer bare blir mer og mer populært. Materialer som lages i dag krever syrefaste skruer, og da holder det ikke med A2 rustfritt hvis du vil inngå svarte renner som følge av dårlig vær. Fasadeskruen til ESSVE tåler alle typer vær og vind, og holder i mange, mange år, sier Anders Slemdal, Key Account Manager i ESSVE.

 

Høyt etterspurt

Fasadeskruen er høyt etterspurt, og trevirkeleverandørene har flere kunder som har vist sin interesse. Skruen er riktignok dyrere enn vanlige skruer, og ifølge Slemdal vil vanlige skruer fremdeles brukes mye rundt omkring på byggeplasser.

 

– Vanlige blanke skruer vil ikke forsvinne. Det er fremdeles mange som driver med rehabilitering innvendig i store volum, og her er det ikke krav til syrefaste skruer, sier han og fortsetter:

 

­– Syrefaste skruer lager vi for tømreren som jobber med de nye fasadene, som øker i popularitet. En stor andel av nye hus som bygges har denne typen kledning.

 

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint Byggmakker

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint

21.10.2019

Rørosbedriften Kjellmark sparer mye tid på å legge inn varebestillinger og hente ut dokumentasjon fra Byggmakkers smarte nettløsning for proffen.

Lærlinglekene: Den neste generasjonen  Byggmakker

Lærlinglekene: Den neste generasjonen

04.10.2019

Når Lærlinglekene blir arrangert i Trondheim, er det for å knytte kontakter mellom den nåværende og den neste generasjonen håndverkere. – De er fremtiden vår, sier proffselger.

Rekord i Steinkjer: Tredoblet antall jenter på Lærlinglekene! Byggmakker

Rekord i Steinkjer: Tredoblet antall jenter på Lærlinglekene!

03.10.2019

3 av 50 deltakere på Lærlinglekene i Steinkjer var jenter. Og det er rekord. Nå vil jentene selv ha endring.

Stort behov etter arbeidskraft også i Sogn og Fjordane Byggmakker

Stort behov etter arbeidskraft også i Sogn og Fjordane

26.09.2019

Da Lærlinglekene tok turen innom Førde, møtte over 50 lærlinger og elever fra yrkesutdanningen opp. Samtidig ser de lokale byggmesterne etter mer arbeidskraft.