StartsidenTips og rådProff

For alle typer vær og vind – og farger

I dag selges det langt mer royalimpregnerte fasadebord enn tidligere. Da holder det ikke med tradisjonelle galvaniserte skruer. Nå har ESSVE utviklet syrefaste skruer i forskjellige farger som matcher fargen på treverket.

ESSVE lanserer nå syrefaste fasadeskruer i samme RAL-koder som både Moelven, Bergene Holm og Talgø sitt treverk – hvit, grå, brun, og svart. De fargede skruene går i ett med trevirket og gjør fasaden pen og enhetlig. Skruens senkhode forhindrer fuktinntrengning slik at man unngår stygge merker og renner som følge av regn.

– De siste fem årene har det vært stor utvikling innen fasadeskruer, og vi ser at syrefaste skruer bare blir mer og mer populært. Materialer som lages i dag krever syrefaste skruer, og da holder det ikke med A2 rustfritt hvis du vil inngå svarte renner som følge av dårlig vær. Fasadeskruen til ESSVE tåler alle typer vær og vind, og holder i mange, mange år, sier Anders Slemdal, Key Account Manager i ESSVE.

Høyt etterspurt

Fasadeskruen er høyt etterspurt, og trevirkeleverandørene har flere kunder som har vist sin interesse. Skruen er riktignok dyrere enn vanlige skruer, og ifølge Slemdal vil vanlige skruer fremdeles brukes mye rundt omkring på byggeplasser.

– Vanlige blanke skruer vil ikke forsvinne. Det er fremdeles mange som driver med rehabilitering innvendig i store volum, og her er det ikke krav til syrefaste skruer, sier han og fortsetter:

­– Syrefaste skruer lager vi for tømreren som jobber med de nye fasadene, som øker i popularitet. En stor andel av nye hus som bygges har denne typen kledning.

Ikke medlem av Team Proff?

Få med deg alle fordelene her

Link
Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører Byggmakker

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører

15.09.2020

Som ekspert på vinduer tilpasset nordiske forhold, har Natre nå utviklet praktiske innadslående vinduer, samt videreutviklet sine klassiske heve- og skyvedører for det moderne hjem.

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass Byggmakker

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass

02.09.2020

For Entreprenør Svein Rommen AS handler veien til en effektiv byggeplass om grundig planlegging, god logistikk og en effektiv bruk av ressursene.

Nyhet: Arbeidshansker tilpasset nordiske forhold Byggmakker

Nyhet: Arbeidshansker tilpasset nordiske forhold

21.08.2020

Disse hanskene sitter som støpt på hendene, har lang levetid, full luftsirkulasjon og fingertupper laget for touchscreen.

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl  Byggmakker

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl

21.08.2020

Parkett er et godt gulvvalg – men noen ganger fungerer andre gulvtyper bedre. Denne klikkvinylen egner seg like godt i privatboliger som næringsbygg – og har noen ekstra fordeler du som proff bør vite om.