StartsidenTips og rådProff

God logistikk gir bedre resultater

De som lykkes best i byggebransjen ser hele tiden etter effektive løsninger for å kunne jobbe mest mulig med selve prosjektene. Bruker du fortsatt tid på å hente materialene selv?

De siste årene har norske håndverkerbedrifter utvilsomt blitt langt mer effektive: De bestiller digitalt, satser mer på kompetanseheving og henter inn eksperthjelp for å lage proffe arbeidstegninger til større prosjekter. Ett område hvor det fortsatt er et stort forbedringspotensial når det gjelder effektivitet er derimot logistikk. Gode rutiner her, kan fort gi positivt utslag på bunnlinja også.

Det er smart å få levert materialene du trenger rett til byggeplassen. Da trenger de ikke å bli liggende utendørs i ukesvis, med fare for fuktskader og ikke minst tyveri. Bruk heller din lokale Byggmakker, så kan dere få tilkjørt det dere trenger av materialer når dere ser at dere har behov for det.

En av håndverkerbedriftene som bruker logistikktjenestene til Byggmakker hyppig er byggmesterfirmaet Ditt Bygg AS.

– Én av fordelene er jo at det gjør oss mer effektive. Ting blir gjort riktig, og vi får alt levert til riktig tid. Det gjør arbeidsdagen vår bedre – i tillegg til at vi ser proffere ut overfor våre kunder, sier Egil Mollerud fra Ditt Bygg AS.

Logistikktjenestene til Byggmakker gjør arbeidsdagen vår bedre – i tillegg til at vi ser proffere ut overfor våre kunder

- Egil Mollerud fra Ditt Bygg AS.

Link

Garanti: Klokkeslettslevering

Logistikkløsningene til Byggmakker består av flere typer transportmidler: Mest brukt og desidert vanligst er det å bestille en lastebil med kran. Ved særskilte behov, kan Byggmakker også være behjelpelige med å frakte materialer med helikopter.

Våre proffselgere kan komme med en anbefaling på hva som passer best. Hos Byggmakker Høvellast Lillestrøm har de et ordreteam, et plukkteam og et transportteam. Sammen sørger teamene for å løse hver leveranse på best mulig måte.

– Vi har en tjeneste som vi kaller klokkeslettlevering. Hvis en av våre kunder ønsker levering på en byggeplass der det er trangt om plassen eller har en fremdriftsplan som krever ekstra punklighet, så avtaler vi et klokkeslett og garanterer at vi er der for eksempel klokka 10 – og helst litt før, sier Tore Lundestad, driftsansvarlig logistikk, Byggmakker Høvellast Lillestrøm.

Klokkeslettlevering gir deg på byggeplass bedre forutsetninger for å planlegge dagen og jobbe mer effektivt. Med klokkeslettlevering kan du planlegge leveranser, så det ikke oppstår kø og kaos når varer blir levert. Da kan du være forberedt på hva som kommer og når det kommer.

«Klokkeslettlevering er en kjempefordel!»

– Anders Svensson, SLS Montasje

– Den største fordelen ved å ha én partner, er at du får et godt samarbeid med de du møter ofte. Både sjåførene og de på ordrekontoret vet hvordan du som kunde ønsker å få pakkene pakket og levert. Jeg kan se for meg at du – uten en fast partner – fort kan møte på misforståelser og feilbestillinger, avslutter han.

I disse dager har byggeplasser stort press på fremdrift. Gode logistikkløsninger, med en leverandør som kjenner deg og leverer til klokkeslettet du bestemmer, hjelper deg med å sikre god fremdrift på prosjektene dine.

 

LEVERER VARENE

Tore Lundestad, driftsansvarlig logistikk, Byggmakker Høvellast Lillestrøm har rutinene i orden for å sikre gode leveranser for proffkundene sine.

Link

Slik jobber vi med logistikk

Når en kunde kommer til oss med et nytt prosjekt er det første vi gjør å kartlegge adkomsten til byggeplassen og eventuelt dra ut på befaring, sier Tore Lundestad, driftsansvarlig logistikk, Byggmakker Høvellast Lillestrøm.

Kommer vi frem med store biler? Henger? Kranlengde? Hva slags utstyr trenger vi for å levere? Hvordan ønsker kunden å få materialene levert? Bør vi dele inn i kolli, som skal til ulike etasjer av bygget? Dette er viktige spørsmål vi må finne ut av. Og basert på svarene, setter vi opp den best mulige løsningen for kunden. Vi kan levere alt av materialer ut til byggeplass.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.

Disse arbeidsklærne vil proffen ha Byggmakker

Disse arbeidsklærne vil proffen ha

28.01.2021

Utvalget av arbeidsklær har tidligere vært preget av enkle universalløsninger og kjedelig design. I takt med tiden har også funksjonalitet, tekniske løsninger, personlig sikkerhet – og stil, blitt viktigere enn noensinne.

Byggebransjen tar miljøansvar  Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.

Praktisk med container på byggeplassen Byggmakker

Praktisk med container på byggeplassen

27.01.2021

Høres det fristende ut med automatisk etterfylling av varer og innendørs lagring av utstyr? Hos Byggmakker kan du leie din egen byggeplasscontainer som effektiviserer arbeidsdagen.