StartsidenTips og rådProff

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl

Parkett er et godt gulvvalg – men noen ganger fungerer andre gulvtyper bedre. Denne klikkvinylen egner seg like godt i privatboliger som næringsbygg – og har noen ekstra fordeler du som proff bør vite om.

I Norge velger mange automatisk parkett og heltre når de skal legge nytt gulv. Det folk flest ikke vet er at det ofte kan være fornuftig å velge en annen gulvtype.

— Der hvor man trenger enklere vedlikehold og solid gulv er det smart å installere et robust gulv som er like lett å legge som parkett, som for eksempel klikkvinyl. Ikke bare privat, men også i kontorbygg og butikker ser man fordelen med denne typen gulv, sier Espen Josten, teknisk sjef i Tarkett.

Klikkvinyl går også under navnet LVT eller Rigid klikkvinyl, og stadig flere håndverkere har fått øynene opp for kategorien. Det er det flere grunner til:

  • Gulvene er enkle å legge. Klikksystemet og metoden nesten minner om samme måte man legger parkett.
  • Overflaten tåler å bli utsatt for vann, søl og høy gangtrafikk. Klikkvinyl er motstandsdyktig mot skader og slitasje fra sko, stoler og møbler.
  • Starfloor Click Ultimate demper trinnlyd på opptil 19dB og kan legges på varmekabler.

— For proffene er Starfloor Click Ultimate et fantastisk alternativ. Denne passer i de fleste typer rom, både privat og offentlig. Dette er en klikkvinyl med en innebygget stabiliserende kjerne som gjør at plankene tåler store temperatursvingninger. Slitesjiktet er 0,55 mm forteller Josten.

ANBEFAL KLIKKVINYL: Selv om klikkvinyl er lett å legge, er det mange som ikke vil gjøre jobben selv. Foto: Tarkett.

Slik legger du klikkvinyl

Selv om du er proff er det aldri feil med enkle løsninger.

Klikkvinyl legges på samme måte som parkett, med et enkelt klikksystem. Gulvplankene avgir mindre støv enn parkett når de kappes, og har en lyddempende bakside som eliminerer behovet for underlag.

— Disse er komplette og klare til installasjon. Det sparer deg for tid og behov for ekstra underlag, sier Josten.

Gulvet kan legges direkte på et eksisterende fast og plant gulv, og benyttes umiddelbart etter legging.

SLIK MONTERER DU STARFLOOR CLICK ULTIMATE.

ENKELT: Tarkett Starfloor Click Ultimate kan legges rett på et eksisterende fast og plant gulv. Foto: Tarkett.

Er du ikke medlem av Team Proff?

SJEKK UT FORDELENE OG REGISTRER DEG HER.

Ny butikk over natten

Tarkett forteller at fordelene med klikkvinyl har vært ekstra tydelige hos noen butikkjeder, særlig i forbindelse med oppussing.

— Man trenger ikke stenge driften. Gulvet legges etter stengetid og er klart til åpning dagen etter, sier Josten.

BUTIKKVENNLIG: Det går fort å legge klikkvinyl i store lokaler – og når gulvet er på plass blir det lenge til neste gang. Foto: Tarkett.

Klikkvinyl tåler at kunder kommer inn i butikken med skitne og våte sko, og rengjøringen er ukomplisert. Det er også lett å finne design som matcher krav til farger og interiør. På all klikkvinyl fra Tarkett kan man velge blant flotte og realistiske tre- og stein/betongdesign. Overflaten føles varm, naturlig og behagelig.

Starfloor Click Ultimate er 6,5mm tykk med en solid konstruksjon, og kan oppnå en trinnlydsdemping på opptil 19dB.

Vil du ha mer inspirasjon?

Konservativ byggmester på nett med Byggmakker Byggmakker

Konservativ byggmester på nett med Byggmakker

01.10.2020

Byggmester Bjørnar Sæterhaug anser seg selv som konservativ i faget, men logger seg allikevel stadig inn i BM-portalen. Der henter han ut prisinformasjon, tekniske godkjenninger og annen dokumentasjon til ECO Nordlands mange ulike prosjekter.

Proffgulv som sparer tid og helse   Byggmakker

Proffgulv som sparer tid og helse

01.10.2020

Dette proffgulvet er det eneste av sitt slag på markedet. Forestia proffgulv er gulvrevolusjonen som både er lettere og kortere enn «vanlige» gulvplater.

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører Byggmakker

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører

15.09.2020

Som ekspert på vinduer tilpasset nordiske forhold, har Natre nå utviklet praktiske innadslående vinduer, samt videreutviklet sine klassiske heve- og skyvedører for det moderne hjem.

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass Byggmakker

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass

02.09.2020

For Entreprenør Svein Rommen AS handler veien til en effektiv byggeplass om grundig planlegging, god logistikk og en effektiv bruk av ressursene.