StartsidenTips og rådProff

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Parkett er et godt gulvvalg – men noen ganger fungerer andre gulvtyper bedre. Denne klikkvinylen egner seg like godt i privatboliger som næringsbygg – og har noen ekstra fordeler du som proff bør vite om.

I Norge velger mange automatisk parkett og heltre når de skal legge nytt gulv. Det folk flest ikke vet er at det ofte kan være fornuftig å velge en annen gulvtype.

— Der hvor man trenger enklere vedlikehold og solid gulv er det smart å installere et robust gulv som er like lett å legge som parkett, som for eksempel klikkvinyl. Ikke bare privat, men også i kontorbygg og butikker ser man fordelen med denne typen gulv, sier Espen Josten, teknisk sjef i Tarkett.

Klikkvinyl går også under navnet LVT eller Rigid klikkvinyl, og stadig flere håndverkere har fått øynene opp for kategorien. Det er det flere grunner til:

  • Gulvene er enkle å legge. Klikksystemet og metoden nesten minner om samme måte man legger parkett.
  • Overflaten tåler å bli utsatt for vann, søl og høy gangtrafikk. Klikkvinyl er motstandsdyktig mot skader og slitasje fra sko, stoler og møbler.
  • Starfloor Click Ultimate demper trinnlyd på opptil 19dB og kan legges på varmekabler.

— For proffene er Starfloor Click Ultimate et fantastisk alternativ. Denne passer i de fleste typer rom, både privat og offentlig. Dette er en klikkvinyl med en innebygget stabiliserende kjerne som gjør at plankene tåler store temperatursvingninger. Slitesjiktet er 0,55 mm forteller Josten.

ANBEFAL KLIKKVINYL: Selv om klikkvinyl er lett å legge, er det mange som ikke vil gjøre jobben selv. Foto: Tarkett.

Slik legger du klikkvinyl

Selv om du er proff er det aldri feil med enkle løsninger.

Klikkvinyl legges på samme måte som parkett, med et enkelt klikksystem. Gulvplankene avgir mindre støv enn parkett når de kappes, og har en lyddempende bakside som eliminerer behovet for underlag.

— Disse er komplette og klare til installasjon. Det sparer deg for tid og behov for ekstra underlag, sier Josten.

Gulvet kan legges direkte på et eksisterende fast og plant gulv, og benyttes umiddelbart etter legging.

Last ned  monteringsanvisninger for Starfloor Click Ultimate her

> Se video: Slik legger du Starfloor Ultimate klikkvinyl

ENKELT: Tarkett Starfloor Click Ultimate kan legges rett på et eksisterende fast og plant gulv. Foto: Tarkett.

Ny butikk over natten

Tarkett forteller at fordelene med klikkvinyl har vært ekstra tydelige hos noen butikkjeder, særlig i forbindelse med oppussing.

— Man trenger ikke stenge driften. Gulvet legges etter stengetid og er klart til åpning dagen etter, sier Josten.

BUTIKKVENNLIG: Det går fort å legge klikkvinyl i store lokaler – og når gulvet er på plass blir det lenge til neste gang. Foto: Tarkett.

Klikkvinyl tåler at kunder kommer inn i butikken med skitne og våte sko, og rengjøringen er ukomplisert. Det er også lett å finne design som matcher krav til farger og interiør. På all klikkvinyl fra Tarkett kan man velge blant flotte og realistiske tre- og stein/betongdesign. Overflaten føles varm, naturlig og behagelig.

Starfloor Click Ultimate er 6,5mm tykk med en solid konstruksjon, og kan oppnå en trinnlydsdemping på opptil 19dB.

Vil du ha mer inspirasjon?

Legge laminatgulv – så enkelt gjør du det selv Byggmakker

Legge laminatgulv – så enkelt gjør du det selv

23.08.2021

Det er mange gode grunner til å velge laminat: Det er vedlikeholdsfritt, pent å se på, gjør det selv-vennlig og slitesterkt – på noen merker får du til og med livstidsgaranti! Vi viser deg hvordan du enkelt legger laminatgulvet selv.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.