StartsidenTips og rådProff

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Snekkere og andre håndverkere har en relativt høy risiko for å bli utsatt for personskader og materielle skader. Ifølge SSB har Norge mer enn 20 000 årlige arbeidsulykker ( https://www.ssb.no/statbank/table/11343/) de siste årene, og håndverkere er blant de mest utsatte. I tillegg opplyser Glad i Gjensidige at det er stort potensiale for materielle skader når man jobber som håndverker.

– Er du for eksempel snekker, kan det typisk havne en spiker eller en skrue i et rør bak en vegg, som kan føre til store vannlekkasjer. Videre kan det ha betydelige følger om membranen på badet ødelegges, for da må du rive opp og bytte hele badet. Elektriske anlegg som blir ødelagt hjemme hos noen er også en dyr affære, forklarer Glad.

Mye kan gå galt når du jobber som håndverker. Vi har samlet ekspertenes beste råd for hvordan du kan forebygge slike hendelser, og hvordan du kan sikre deg økonomisk om uhellet først skulle være ute.

 

 

Tillit og erfaring er avgjørende

Adam Kophamer jobber i Snekkergutta AS (http://www.snekkergutta.no/) og understreker at sikkerhet ikke kun handler om å passe på seg selv, men at samspillet mellom deg og omgivelsene dine er vel så viktig. 

– Et arbeidsmiljø er et felleskap der alle samhandler. For å skape et trygt og godt arbeidsmiljø er det derfor viktig å være bevist på kollegaene sine. Sjekk gjerne at de rundt deg også er trygge, sier Kophamer, som er nominert i kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker (https://hyggeligste.no/2019/nominert/Adam-Kophamer-Snekkergutta-AS/496).

Kophamer påpeker at tillit og erfaring er viktige elementer som er med å skape en sikker arbeidsplass.

– Et element som er med å øke tilliten blant medarbeiderne er at man innrømmer når man har gjort en feil, sier unnskyld, og prater gjennom det. Prat om hva som var intensjonen, hva man mente og lignende. Disse små detaljene er med å bygge tillit, sier håndverkeren.

 

Be om tilbud

Se mer her

Link

Trygghetsgaranti gir forutsigbarhet

Med tanke på de risikoene som håndverkeryrket involverer, anbefaler Glad i Gjensidige å vurdere hvilke forsikringer du trenger.

– Håndverkere har for eksempel en risiko for erstatningskrav, som kan bli en byrde for bedriftens økonomi. Derfor kan det være verdt å tenke over om en Bedriftsansvarforsikring (https://www.gjensidige.no/naringsliv/forsikring/ansvar/bedriftsansvar) kan være hensiktsmessig for din bedrift. Den dekker erstatningsansvar for fysiske skader på mennesker eller ting, forklarer Glad.

Salgssjef Proff, Per Anders Ruud, er enig i at håndverkere bør tenke grundig gjennom hvilke forsikringer de trenger.

– Vurder å ta en samtale med Gjensidige for å avgjøre hvilke forsikringer akkurat din bedrift bør ha. Dette kan være spesielt relevant for mindre foretak. De har ofte liten tid til administrasjon og er ikke alltid bevisste på hvilken risiko de løper. Men det er viktig å sørge for at inntjeningen og forsikringsdekningen står i forhold til risikoen i prosjektene, sier direktøren.

 

Proffpakken og «Trygghetsgarantien»

– Byggmakker Proff-pakken består av forsikringer Gjensidige normalt anbefaler for byggebransjen. For å finne ut akkurat hvilke forsikringer du bør ha i din pakke, tar Gjensidige en rådgivningssamtale med deg. Skulle det i ettertid vise seg at du ikke har fått tilbud på alle Gjensidiges forsikringer som du trenger, får du mulighet til å kjøpe disse med tilbakevirkende kraft. Dette kaller vi Trygghetsgarantien

Link

Ruud er vant til at mange håndverkere føler på en usikkerhet knyttet til hva som skjer når uhellet er ute.

– Det kan være alt mulig, for eksempel et manglende oppgjør, forsinkelser, tyveri av utstyr eller brann. Det er mye forskjellig som kan skje. Proffpakken og «Trygghetsgarantien» (https://www.gjensidige.no/naringsliv/kundefordeler/organisasjonavtaler/byggmakker) som vi tilbyr sammen med Gjensidige gjør det lettere å sove godt om natta, sier han.

 

Bli kunde av Byggmakker Team Proff

Se mer her

Link
Disse jobbene trenger kunden fremdeles Byggmakker

Disse jobbene trenger kunden fremdeles

03.04.2020

Norge befinner seg i en krise som følge av koronaviruset, og stadig flere næringer blir nødt til å midlertidig lukke dørene. Regjeringen oppfordrer imidlertid folket til å ta tak i oppussingsprosjekter. Her er våre tips til hvilke jobber du trygt kan gjennomføre.

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer? Byggmakker

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer?

27.03.2020

Forbedringene som har blitt gjort i BM Portalen det siste året, har gitt mange av proffkundene til Byggmakker gode gevinster. Integrasjon med kalkulasjonsprogrammer og et nytt BREEAM-filter er noen av funksjonene som skal gi deg en mer effektiv hverdag – hver dag!

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv! Byggmakker

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv!

06.01.2020

Byggmakkers skreddersydde nettjeneste for proffen har fått mange nye brukere i 2019. Enda enklere varebestilling og tilgang til informasjon og dokumentasjon gjør hverdagen mer effektiv.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.