StartsidenTips og rådProff

Har arbeidsdagen for få timer?

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Byggmakker tilbyr profesjonelle tekniske tjenester slik at du får kabalen til å gå opp.

– Byggmesterne forteller oss at de kunne gitt flere tilbud og tatt flere oppdrag dersom de fikk hjelp med noen av de viktigste planleggingsoppgavene. Det tar vi på alvor, forteller Petter Skjerven, kategorisjef hos Byggmakker og ansvarlig for utviklingen av Tekniske Tjenester.

Konseptet som ble relansert i 2020 skal forenkle arbeidsdagen og øke lønnsomheten i små og mellomstore håndverksbedrifter.

Prosjektering av et bygg er kjernen av virksomheten til byggmesteren. Vi ønsker å bidra inn i akkurat det, sier Skjerven.

Er du allerede proffkunde og ønsker å bestille tekniske tjenester? Ta kontakt med din lokale Byggmakker så hjelper vi deg gjerne.

MINDRE PAPIRARBEID: Det er krevende å levere raske tilbud, planlegge byggeprosjekter, oppdatere seg på lover og forskrifter, følge opp kunden – og samtidig drive lønnsomt. Heldigvis finnes det en løsning.

Som proffkunde hos Byggmakker får du tilgang på følgende tjenester:

Verdifull hjelp til en hyggelig pris

– Kundene våre skal slippe å ansette flere eller bruke dyre konsulenter. Derfor er det viktig at våre tjenester er virkelig rimelige, mener Petter Skjerven.

Som underlag til kundens tilbud lager Byggmakker et kostnadsoverslag for estimert vareforbruk. Dette skal være ekstra billig slik at du taper minimalt med penger hvis du ikke får tilslag på oppdraget.

– Uansett om du kommer til oss med en blyantskisse eller en arkitekttegning får du et kostnadsoverslag for 3 000 kroner for en enebolig eller fritidsbolig i retur.

Tjenesten er såpass rimelig fordi det skal være lav terskel for å få laget et tilbud uten risiko.

– Det skal lønne seg å overlate hele eller deler av prosjekteringsjobben til oss, sier Skjerven.

«Byggmesterne er våre viktigste kunder. Nå ønsker vi å gi noe verdifullt tilbake»

– Petter Skjerven, kategorisjef i Byggmakker, tlf. 90 89 63 73, epost: [email protected]

– Vi er i trygge hender

Bjørn Ranheim er salgsleder for tre Byggmakker-butikker på Møre. Der har de introdusert tjenestene til lokale proffkunder. Ranheim forteller at kundene er godt fornøyde så langt.

– Vi får rask respons av prosjektavdelingen og resultatene har kommet tilbake til kunden til avtalt tid, forteller Ranheim. Han er særlig imponert over at mengdeberegninger og tegninger er profesjonelt utført og fremstilt.

Kay Roger Bævre hos BKB Surnadal AS er en av proffkundene som har tatt i bruk Byggmakkers Tekniske Tjenester.

– Bjørn Ranheim kontaktet oss og lurte på om vi var interesserte i å teste konseptet, og det sa vi selvfølgelig ja til. 

Selv om BKB Surnadal er en liten lokal familiebedrift kan Bævre fortelle om fulle ordrebøker på tross av pandemien. Behovet for bistand med byggesøknad sto derfor øverst på ønskelisten. 

– Vi har tidligere alltid gjort alt selv, men dette har gitt mersmak, sier Bævre som har behov for bistand med både mengdeberegning, byggesøknadstegninger, arbeidstegninger og detaljprosjektering fremover. 

Proffselger Bjørn Ranheim synes det er motiverende å hjelpe kunder i en hektisk hverdag. Han håper at enda flere vil bruke Byggmakker som fast prosjekteringspartner i fremtiden.

 

«Det føles bra å ha en stor og etablert aktør som Byggmakker i ryggen. Vi er i trygge hender»

– Kay Roger Bævre, daglig leder i BKB Surnadal

Slik fungerer arbeidsprosessen

Når du skal levere et tilbud bidrar Byggmakker først med kostnadsoverslag og grovskisse. Dersom du får aksept fra sluttkunden starter arbeidet med kompletterende tegninger, for eksempel byggesøknadstegning.

Før byggestart utføres detaljprosjekteringen som danner grunnlaget for arbeidstegningen som inkluderer en mengde detaljtegninger.

Detaljprosjektering er helt nødvendig for å sikre at bygget planlegges i henhold til alle lover og forskrifter.

– På bakgrunn av dette arbeidet, revideres alle mengder slik at kunden får en nøyaktig utregning av varekosten i prosjektet med tilhørende mengder for alle varer. Dette kaller vi «endelig prisgrunnlag», opplyser Skjerven.

Se video om Tekniske tjenester i Byggmakker >

 

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.