StartsidenTips og rådProff

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

For Entreprenør Svein Rommen AS handler veien til en effektiv byggeplass om grundig planlegging, god logistikk og en effektiv bruk av ressursene.

Innerst i Maridalen, der Oslo fylke blir til Viken og en bom stopper bilveien til Nittedal, bygger Øystein Degnes en ny enebolig. Det er 20 minutter til Sinsen-krysset, men fremdeles midt i marka. Her jobber han og tre andre kollegaer fra Entreprenør Svein Rommen AS med å bygge en to etasjer høy enebolig midt i marka.

Planleggingen av arbeidet, godkjenninger og tilrettelegginger har tatt noen år, men i sommer begynte Øystein og hans kollegaer å bygge eneboligen som skal stå klart til våren/sommeren 2021. Et par uker etter oppstart er gulvet støpt, og de skal nå i gang med en omfattende jobb med å få reist bygningsverket.

– Kunden har overlatt mye av ansvaret til oss, så vi er delaktige i så å si alt. Det gir oss muligheten til å styre vår egen tid, og det er veldig effektivt, sier Degnes.

LA DET BLI HUS: Her kommer det en enebolig.

I et skjæringspunkt mellom teori og praksis

Hvor mye tid som skal brukes på de ulike fasene er nøye planlagt av Øystein. Han snakker videre om en byggebransje splittet mellom de som planlegger mye og nøye, og de som planlegger altfor lite.

– Det er mange snekkere som ikke involverer seg i det teoretiske, og mange teoretikere som ikke involverer seg i praksisen. Distansen mellom de to leirene er altfor stor, sier han.

– Selv liker vi å si at vi befinner vi oss i skjæringspunktet mellom teori og praksis, smiler han videre.

Han forteller at planlegging er viktig for ham, og at det er helt nødvendig på arbeidsplassen – og byggeplassen – for at eventuelle problemer som oppstår skal kunne løses raskt. Det er Øysteins ansvar at alt skal gå som smurt.

– For meg handler det om å lage gode detaljtegninger så man alltid vet hva man skal gjøre når man kommer på jobb, og hvordan man kan forutse det som kan være litt vrient å løse, sier han.

Etterspørselen etter håndverkere øker!

Les om Fiks Ferdig fra Byggmakker her!

Link

God planlegging og godt samarbeid med Byggmakker

Øystein har jobbet som snekker i 20 år. Like lenge har han brukt Byggmakker som sin hovedleverandør av materialer og tjenester.

Han bruker mye tid på å sitte hjemme og planlegge arbeidsprosessene, og liker godt at kontaktpersonen i Byggmakker bare er en telefonsamtale unna – og at han alltid får raske svar.

– Vi er innom Byggmakker tre ganger i uken og henter materialer. Det startet på Grorud, og så ha vi fulgt dem videre til Brobekk, sier Øystein.

Øystein synes Byggmakker er gode på å takle utfordringer som kan oppstå rundt leveringstid, og han trives godt med den menneskelige kontakten og hjelpsomheten fra Byggmakker.

– Byggmakker leverer på kort varsel og er alltid fleksible. Det gjør planleggingen mye enklere, sier Øystein.

«For meg handler det om å lage gode detaljtegninger så man alltid vet hva man skal gjøre når man kommer på jobb.»

- Øystein Degnes, prosjektleder og snekker i Entreprenør Svein Rommen AS

Lærer fra A til Å

Lærlingene Morten Karlsen (18) fra Høybråten og Erlend Karlsen (20) fra Grorud har hatt Entreprenør Svein Rommen AS som arbeidsgiver i en måned.

– Det er veldig gøy å jobbe på denne måten. I løpet av denne måneden har jeg vært på seks forskjellige byggeplasser, sier Erlend.

– Her får vi gjøre alt mulig. Vi er med på prosessen fra A til Å. Folk i klassen er sjalu, siden flere av dem ender opp med å gjøre mye av det samme over lengre tid, sier Morten.

Byggesjef Øystein er strålende fornøyd med å ha fått inn to lærlinger dette året. Han forteller at det er en stund siden Entreprenør Svein Rommen AS har hatt lærlinger.

– Det er nesten ingen som utdanner seg til håndverkere lengre, så det å gå to stykker nå er kjempebra. Og så lang virker de ålreite, sier han.

Så er det bare å håpe at lærlingene gir praktikeren Øystein den teoretiske ballasten som trengs for en effektiv byggeplass og et vel gjennomført prosjekt.

BRØDRE SOM IKKE ER BRØDRE: F.v. Erlend Karlsen og Morten Karlsen.

Ett kontaktpunkt på 1500 kvadratmeter

Les om Freddy Engebretsen AS og boligen på Nesøya her!

Link
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.