StartsidenTips og rådProff

Byggebransjen topper ulykkesstatistikken blant unge under 25 år

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Det er spesielt én viktig ting du kan gjøre for å forebygge ulykker på arbeidsplassen – og én ting du må ha på plass i tilfelle noe går galt.

Så mange som én av fire alvorlige ulykker som rammer unge arbeidstakere, skjer nettopp i bygg- og anleggsbransjen. Siden 2011 har ni personer under 25 år mistet livet på jobb, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB). Ifølge Arbeidstilsynet kunne mange ulykker kunne vært unngått med bedre opplæring på arbeidsplassen.

– Når vi gjør tilsyn etter alvorlige arbeidsulykker, ser vi at 1 av 5 arbeidsgivere ikke har gitt arbeidstakerne den informasjon og opplæring regelverket krever at de gir dem. Det betyr at mange ulykker kunne vært unngått, sier direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet i en pressemelding.

– Alle kan bidra med noe

Ifølge Petter Skjerven, salgsdirektør i Byggmakker Proff, har fokuset på sikkerhet og HMS økt betraktelig de siste årene. Dette står for eksempel sentralt når Team Proff-leverandørene kjører praktiske proffsamlinger eller annen opplæring, hvor de under 25 år som regel er de ivrigste deltakerne.

– Unge håndverkere kommer inn med mye entusiasme og nye ideer som kan tilføre bedriften din mye. Samtidig er det viktig å huske på de kanskje ikke har den samme erfaringen eller kunnskapen om alle oppgavene de skal utføre, utstyret de skal bruke eller risikoen som er forbundet med jobben, sier Skjerven.

– Derfor er det ekstra viktig å sørge for at de unge får god innføring i sikker bruk av maskiner og utstyr. Her mener jeg egentlig at alle i bransjen bør kunne bidra med noe, sier han videre.

Skjerven minner spesielt om at fallulykker er utbredt i byggebransjen, og at det bør være mulig å få ned antall ulykker ved å bruke fallsikringsutstyr og etablere gode rutiner.

 

Verktøyleverandørene er på banen

De siste årene har de fleste verktøyleverandører slått et ekstra slag for både sikkerhet og mindre belastning. God ergonomi og bruk av sensorer som forhindrer ulykker er noe mange elektroverktøy er utstyrt med i dag.

Ikke minst er mange av produktene utstyrt med en «dødmannsknapp», som garanterer at maskinen kun skrus på hvis en bryter er trykket inn. Vibrasjonsdemping kan også bidra til å unngå både overbelastning og ulykker når du jobber med harde materialer.

Har du råd til å velge feil forsikring?

Én ting er å ta alle mulige forholdsregler for å unngå ulykker på jobb. Det er noe helt annet hvis en alvorlig ulykke plutselig inntreffer. Da gjelder handler det om å gi best mulig oppfølging og støtte til den eller de som er hardest rammet.

Som medlem av Fordelsprogrammet til Byggmakker Proff får du tilgang til en egen håndverkerforsikring som er skreddersydd for din bedrift. Det betyr at du sammen med eksperter fra Gjensidige kartlegger hvilke forsikringer som er viktige å ha – og hvilke du kan droppe.

Trenger du en bedre håndverkerforsikring? Bestill BM Proff-pakken hos Gjensidige.

 

Ikke medlem av Team Proff?

Få med deg alle fordelene her

Link
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.