StartsidenTips og rådProff

Hvor godt sikret er firmabilen din mot innbrudd?

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Her er de beste tipsene for stoppe noen fra å bryte seg inn i bilen – og hvordan du slipper billigst mulig unna hvis det er din firmabil tyvene har knust ruta på.

Det blir anmeldt nærmere 8 000 tyverier fra biler og andre motorkjøretøy i Norge hvert år. Ifølge politiet er det dessuten vanligere med innbrudd i firmabiler enn privatbiler. Gjerningspersonene kan være alt fra mobile vinningskriminelle eller organiserte bander, til lokale kriminelle, men alle vet at det fort kan skjule seg lett omsettelige verdier i en håndverkers firmabil – full av materialer og verktøy.

I løpet av fjoråret ble det rapportert en rekke innbrudd i firmabilene til norske håndverkere over hele landet. Det mest attraktive tyvgodset var etter sigende elektrisk verktøy som drill, sag og lasermåler. Dette er saker som er relativt enkelt å stjele og frakte med seg, og deretter enkelt å omsette videre.

Så hva kan du gjøre for å unngå innbrudd i din egen bil?

Parker bilen hjemme

Er du pålagt å sette firmabilen på jobben etter dagens siste oppdrag? I så fall bør den aller helst stå parkert på et sted hvor det både er kameraovervåking og innlåste gjerder. Om det ikke lar seg gjøre, bør du i det minste velge et godt opplyst område hvor det er jevnlig trafikk eller annen aktivitet. Unngå for all del å sette firmabilen på en tom og mørk byggeplass eller et industriområde.

For håndverkere flest, er likevel de beste rådet å parkere bilen hjemme i egen garasje eller oppkjørsel. Det er mye mindre sannsynlig at innbruddstyvene velger å slå til i et boligfelt, fordi sjansen for å bli oppdaget er langt større. Alarm på bilen er langt på vei en selvfølge i disse dager, men hvis din firmabil ikke har en alarm med såkalt glassknusesensor bør nok det vurderes.

Ta med verdisakene inn om natta

Hvis det praktisk talt lar seg gjøre, kan det være en god idé å ta det aller dyreste utstyret ut av bilen når du parkerer for kvelden, og heller låser det inn på jobb eller hjemme.

Ser ut som om firmabilen ikke inneholder noe særlig av verdi, kan det fort være at tyven går videre til neste bil. Noen velger å blende vinduet til lasterommet, men husk at det kan ha motsatt effekt, fordi noen kriminelle tar sjansen på å bryte seg inn i blinde. Vindusgitter er derfor et bedre alternativ.

Tiden innbruddet tar spiller stor rolle

Låsbare skap- og verktøyofferter er andre ting du burde vurdere. Alt som får tyven til å bruke ekstra lang tid, vil øke sjansen for at han enten gir opp eller blir fakket, så her er det bare å tenke kreativt.

 En billig «DYI»-løsning kan for eksempel være å lenke fast alt større verktøy og kofferter som du har i lasterommet med en tjukk kjettinglås som ikke lar seg klippe av så lett. Bare synet av en slik lås gjennom vinduet kan kanskje virke avskrekkende.

Sørg for at du har riktig forsikring

Det aller viktigste er likevel at du har alle de riktige forsikringene på plass. Sammen med Gjensidige tilbyr Byggmakker en unik håndverkerforsikring til alle Byggmakker Team Proff-kunder, som er skreddersydd for utfordringene du møter i byggebransjen. Med transportforsikringen som er en del av denne pakka, får du i tillegg dekket tyveri og skader på verktøy og utstyr som er oppbevart i bilen.

Tre tips fra Gjensidige:

  1. Merk verktøyet ditt med navn, adresse og telefonnummer
  2. Installer alarm med glass-sensor
  3. Monter vindusgitter og låsbare skuffer

 

På tide med en bedre forsikring? Bli medlem av Byggmakker Team Proff i dag »

 

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.