StartsidenTips og rådProff

Jackon utvider Thermomur-serien med to nye byggesystemer

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Nyhetene som lanseres i løpet av våren er et spennende alternativ for lavenergiboliger og en videreutvikling av originalen.

Den første av Jackon-nyhetene er Thermomur 250-serien med plaststeg. I motsetning til sin forgjenger, kan den nye 250-serien også brukes som bærevegg og skillevegg mellom leiligheter, og til garasjevegger med tilbakefylling.

– Plaststegene gjør blokken sterkere og mer stabil. Med en massiv betongkjerne på 15 centimeter får den bedre lyddempende egenskaper – og dessuten brannklasse REI 60, sier utviklingssjef Eivind Olsen i Jackon.

– Fordelen med skrufeste i plaststegene er noe alle som kjenner Thermomur setter pris på. Det forenkler monteringen og sparer et betydelig antall arbeidstimer på byggeplass, legger han til.

450-serien egner seg til grønne bygg

Thermomur-seriene er ment å utfylle ulike funksjoner og dekker ulike behov på byggeplassen. Ifølge Olsen blir også endringer i byggeforskriftene lagt til grunn når eksisterende produkter skal forbedres og nye skal skapes. Han tror de nye seriene vil bidra til å gjøre hverdagen til de som bruker byggesystemet enklere og mer effektiv.

– Med U-verdi på 0,11 er Thermomur 450 er et nytt alternativ til lavenergiboliger. Blokken er utviklet for å tilfredsstille strenge isolasjonskrav i det danske markedet, men vil også være interessant for norske brukere som er spesielt opptatt av energisparing, avslutter Olsen.

Både Thermomur 250 med plaststeg og Thermomur 450 vil bli tilgjengelig på det norske markedet i løpet av våren 2018.

Se alt av Termomur her.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.