StartsidenTips og rådProff

Jackon utvider Thermomur-serien med to nye byggesystemer

Nyhetene som lanseres i løpet av våren er et spennende alternativ for lavenergiboliger og en videreutvikling av originalen.

Den første av Jackon-nyhetene er Thermomur 250-serien med plaststeg. I motsetning til sin forgjenger, kan den nye 250-serien også brukes som bærevegg og skillevegg mellom leiligheter, og til garasjevegger med tilbakefylling.

– Plaststegene gjør blokken sterkere og mer stabil. Med en massiv betongkjerne på 15 centimeter får den bedre lyddempende egenskaper – og dessuten brannklasse REI 60, sier utviklingssjef Eivind Olsen i Jackon.

– Fordelen med skrufeste i plaststegene er noe alle som kjenner Thermomur setter pris på. Det forenkler monteringen og sparer et betydelig antall arbeidstimer på byggeplass, legger han til.

450-serien egner seg til grønne bygg

Thermomur-seriene er ment å utfylle ulike funksjoner og dekker ulike behov på byggeplassen. Ifølge Olsen blir også endringer i byggeforskriftene lagt til grunn når eksisterende produkter skal forbedres og nye skal skapes. Han tror de nye seriene vil bidra til å gjøre hverdagen til de som bruker byggesystemet enklere og mer effektiv.

– Med U-verdi på 0,11 er Thermomur 450 er et nytt alternativ til lavenergiboliger. Blokken er utviklet for å tilfredsstille strenge isolasjonskrav i det danske markedet, men vil også være interessant for norske brukere som er spesielt opptatt av energisparing, avslutter Olsen.

Både Thermomur 250 med plaststeg og Thermomur 450 vil bli tilgjengelig på det norske markedet i løpet av våren 2018.

Se alt av Termomur her.

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.

Proffkunder med papirene i orden Byggmakker

Proffkunder med papirene i orden

31.10.2019

Det stilles strenge krav til dokumentasjon i norsk bygg- og anleggsbransje, samtidig som konsekvensene kan bli alvorlige hvis du ikke har alt på stell.

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint Byggmakker

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint

21.10.2019

Rørosbedriften Kjellmark sparer mye tid på å legge inn varebestillinger og hente ut dokumentasjon fra Byggmakkers smarte nettløsning for proffen.