StartsidenTips og rådProff

Jackon utvider Thermomur-serien med to nye byggesystemer

Nyhetene som lanseres i løpet av våren er et spennende alternativ for lavenergiboliger og en videreutvikling av originalen.

Den første av Jackon-nyhetene er Thermomur 250-serien med plaststeg. I motsetning til sin forgjenger, kan den nye 250-serien også brukes som bærevegg og skillevegg mellom leiligheter, og til garasjevegger med tilbakefylling.

– Plaststegene gjør blokken sterkere og mer stabil. Med en massiv betongkjerne på 15 centimeter får den bedre lyddempende egenskaper – og dessuten brannklasse REI 60, sier utviklingssjef Eivind Olsen i Jackon.

– Fordelen med skrufeste i plaststegene er noe alle som kjenner Thermomur setter pris på. Det forenkler monteringen og sparer et betydelig antall arbeidstimer på byggeplass, legger han til.

450-serien egner seg til grønne bygg

Thermomur-seriene er ment å utfylle ulike funksjoner og dekker ulike behov på byggeplassen. Ifølge Olsen blir også endringer i byggeforskriftene lagt til grunn når eksisterende produkter skal forbedres og nye skal skapes. Han tror de nye seriene vil bidra til å gjøre hverdagen til de som bruker byggesystemet enklere og mer effektiv.

– Med U-verdi på 0,11 er Thermomur 450 er et nytt alternativ til lavenergiboliger. Blokken er utviklet for å tilfredsstille strenge isolasjonskrav i det danske markedet, men vil også være interessant for norske brukere som er spesielt opptatt av energisparing, avslutter Olsen.

Både Thermomur 250 med plaststeg og Thermomur 450 vil bli tilgjengelig på det norske markedet i løpet av våren 2018.

Se alt av Termomur her.

Slik gir de kundene en enklere hverdag Byggmakker

Slik gir de kundene en enklere hverdag

12.11.2020

Våre proffselgere er lidenskapelig opptatt av det de gjør. Med stor fagkunnskap og engasjement hjelper de folk med å gjøre de riktige valgene i byggeprosjektene sine.

Arbeidstøyet som tåler «alt» Byggmakker

Arbeidstøyet som tåler «alt»

04.11.2020

Disse arbeidsklærne gjør hverdagen tryggere, enklere og mer komfortabel.

Inspirasjon: Bli en superproff på tak Byggmakker

Inspirasjon: Bli en superproff på tak

29.10.2020

Riktig valg av taktekking gir bærekraftige fasader som holder i mange tiår. Les videre og finn ut hvordan du avanserer fra utførende håndverker til inspirerende rådgiver.

Konservativ byggmester på nett med Byggmakker Byggmakker

Konservativ byggmester på nett med Byggmakker

01.10.2020

Byggmester Bjørnar Sæterhaug anser seg selv som konservativ i faget, men logger seg allikevel stadig inn i BM-portalen. Der henter han ut prisinformasjon, tekniske godkjenninger og annen dokumentasjon til ECO Nordlands mange ulike prosjekter.