StartsidenTips og rådProff

Konservativ byggmester på nett med Byggmakker

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Byggmester Bjørnar Sæterhaug anser seg selv som konservativ i faget, men logger seg allikevel stadig inn i BM-portalen. Der henter han ut prisinformasjon, tekniske godkjenninger og annen dokumentasjon til ECO Nordlands mange ulike prosjekter.

Som totalentreprenør jobber ECO Nordland med større prosjekter, være seg nybygg, offentlige anbud og næringsbygg. Bodøbedriften teller 12 ansatte, og den relativt nyoppstartede bedriften har allerede kalenderen full. Det er flere grunner til hvorfor de har valgt å rette seg mot det profesjonelle markedet.

– Det er nok fordeler og ulemper ved en slik målretting, men vi ser på det som fordelaktig å ha likesinnede å sparre med. Utbyggerne og byggherrene er profesjonelle aktører, de skjønner trådene i en byggeprosess og de opptrer profesjonelt.

Det sier Bjørnar Sæterhaug, anleggsleder i ECO Nordland, og fortsetter med å fortelle om de pågående prosjektene deres.

– Akkurat nå holder vi på med et større sjøvannrenseanlegg, i tillegg til en totalentreprise for boligbyggelaget i Bodø, Nobl, der vi bygger 30 leiligheter ganske sentralt i Bodø.

MYE Å GJØRE OM DAGEN: Ved siden av å heie det lokale fotballaget frem til seriegull, har Bjørnar Sæterhaug mye å gjøre som anleggsleder i ECO Nordland.

Ikke et tilfeldig valg

ECO Norland benytter seg av flere av Byggmakker sine profftjenester, og beslutningen om samarbeidet kom etter en lengre runde med vurdering av ulike leverandører. Ifølge Sæterhaug handlet det om mer enn bare pris og relasjoner.

– Vi gikk en runde og vurderte både pris og tjenester rundt de ulike leverandørenes system. Vi endte opp med Byggmakker, da de hadde tilleggsytelser i form av vareutkjøring, avtaler på repsonstid og god tilgang til kranbiler. Videre kjenner vi allerede til kunnskapen deres om og utvalget av utstyr, festemidler og materiell. Det var totalpakka som gjorde at vi landet på dette valget, sier han.

– I tillegg har jeg kjent Byggmakker i over 20 år fra tidligere jobber, så jeg er veldig trygg og komfortabel med valget vi har gjort.

BEGYNNER Å TA FORM: Leilighetene i Bodø sentrum bygges for Nobl.

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass

Les om Entreprenør Svein Rommen AS her!

Link

Bruker BM-portalen til dokumentasjon

På spørsmål om Sæterhaug benytter seg av BM-portalen for bestilling av varer, blir han svar skyldig. Han omtaler seg selv som en av de konservative i bransjen, en av de som ønsker å plukke opp telefonen eller stikke innom varehuset ukentlig. Likevel er han innom portalen til stadighet, men da av litt andre årsaker.

– At jeg ikke bestiller varene gjennom portalen handler om meg, og ikke om Byggmakker. Når det er sagt, bruker jeg BM-portalen med hensyn til tekniske godkjenninger, datablader og dokumentasjon. Vi jobber i et segment der kontinuerlig dokumentasjon er helt sentralt, sier han.

Videre omtaler han BM-portalen som enkel og intuitiv å bruke, og setter pris på at Byggmakker strekker seg langt for å gjøre hverdagen til håndverkeren enklere. Derimot er det andre deler av tilbudet han prissetter høyere enn de tekniske tjenestene.

– De er ekstremt proffe på logistikk, der vi opplever en gjensidig tillit: Hvis det brenner hos oss, gjør Byggmakker det aller ytterste for å serve oss, uansett tidspunkt på dagen. Samtidig skjer det at Byggmakker ringer oss og spør om vi kan utsette en leveranse hvis det har oppstått noe. Vi har en unik dialog, og den legger til rette for et felles, positivt mål, avslutter Sæterhaug.

ER DU OGSÅ EN KONSERVATIV BYGGMESTER? Gi BM Portalen en sjanse og se om du får nytte av det.

Ønsker du mer tid på byggeplassen?

 

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.