StartsidenTips og rådProff

Konservativ byggmester på nett med Byggmakker

Byggmester Bjørnar Sæterhaug anser seg selv som konservativ i faget, men logger seg allikevel stadig inn i BM-portalen. Der henter han ut prisinformasjon, tekniske godkjenninger og annen dokumentasjon til ECO Nordlands mange ulike prosjekter.

Som totalentreprenør jobber ECO Nordland med større prosjekter, være seg nybygg, offentlige anbud og næringsbygg. Bodøbedriften teller 12 ansatte, og den relativt nyoppstartede bedriften har allerede kalenderen full. Det er flere grunner til hvorfor de har valgt å rette seg mot det profesjonelle markedet.

– Det er nok fordeler og ulemper ved en slik målretting, men vi ser på det som fordelaktig å ha likesinnede å sparre med. Utbyggerne og byggherrene er profesjonelle aktører, de skjønner trådene i en byggeprosess og de opptrer profesjonelt.

Det sier Bjørnar Sæterhaug, anleggsleder i ECO Nordland, og fortsetter med å fortelle om de pågående prosjektene deres.

– Akkurat nå holder vi på med et større sjøvannrenseanlegg, i tillegg til en totalentreprise for boligbyggelaget i Bodø, Nobl, der vi bygger 30 leiligheter ganske sentralt i Bodø.

MYE Å GJØRE OM DAGEN: Ved siden av å heie det lokale fotballaget frem til seriegull, har Bjørnar Sæterhaug mye å gjøre som anleggsleder i ECO Nordland.

Ikke et tilfeldig valg

ECO Norland benytter seg av flere av Byggmakker sine profftjenester, og beslutningen om samarbeidet kom etter en lengre runde med vurdering av ulike leverandører. Ifølge Sæterhaug handlet det om mer enn bare pris og relasjoner.

– Vi gikk en runde og vurderte både pris og tjenester rundt de ulike leverandørenes system. Vi endte opp med Byggmakker, da de hadde tilleggsytelser i form av vareutkjøring, avtaler på repsonstid og god tilgang til kranbiler. Videre kjenner vi allerede til kunnskapen deres om og utvalget av utstyr, festemidler og materiell. Det var totalpakka som gjorde at vi landet på dette valget, sier han.

– I tillegg har jeg kjent Byggmakker i over 20 år fra tidligere jobber, så jeg er veldig trygg og komfortabel med valget vi har gjort.

BEGYNNER Å TA FORM: Leilighetene i Bodø sentrum bygges for Nobl.

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass

Les om Entreprenør Svein Rommen AS her!

Link

Bruker BM-portalen til dokumentasjon

På spørsmål om Sæterhaug benytter seg av BM-portalen for bestilling av varer, blir han svar skyldig. Han omtaler seg selv som en av de konservative i bransjen, en av de som ønsker å plukke opp telefonen eller stikke innom varehuset ukentlig. Likevel er han innom portalen til stadighet, men da av litt andre årsaker.

– At jeg ikke bestiller varene gjennom portalen handler om meg, og ikke om Byggmakker. Når det er sagt, bruker jeg BM-portalen med hensyn til tekniske godkjenninger, datablader og dokumentasjon. Vi jobber i et segment der kontinuerlig dokumentasjon er helt sentralt, sier han.

Videre omtaler han BM-portalen som enkel og intuitiv å bruke, og setter pris på at Byggmakker strekker seg langt for å gjøre hverdagen til håndverkeren enklere. Derimot er det andre deler av tilbudet han prissetter høyere enn de tekniske tjenestene.

– De er ekstremt proffe på logistikk, der vi opplever en gjensidig tillit: Hvis det brenner hos oss, gjør Byggmakker det aller ytterste for å serve oss, uansett tidspunkt på dagen. Samtidig skjer det at Byggmakker ringer oss og spør om vi kan utsette en leveranse hvis det har oppstått noe. Vi har en unik dialog, og den legger til rette for et felles, positivt mål, avslutter Sæterhaug.

ER DU OGSÅ EN KONSERVATIV BYGGMESTER? Gi BM Portalen en sjanse og se om du får nytte av det.

Ønsker du mer tid på byggeplassen?

 

Inspirasjon: Bli en superproff på tak Byggmakker

Inspirasjon: Bli en superproff på tak

29.10.2020

Riktig valg av taktekking gir bærekraftige fasader som holder i mange tiår. Les videre og finn ut hvordan du avanserer fra utførende håndverker til inspirerende rådgiver.

Proffgulv som sparer tid og helse   Byggmakker

Proffgulv som sparer tid og helse

01.10.2020

Dette proffgulvet er det eneste av sitt slag på markedet. Forestia proffgulv er gulvrevolusjonen som både er lettere og kortere enn «vanlige» gulvplater.

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører Byggmakker

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører

15.09.2020

Som ekspert på vinduer tilpasset nordiske forhold, har Natre nå utviklet praktiske innadslående vinduer, samt videreutviklet sine klassiske heve- og skyvedører for det moderne hjem.

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass Byggmakker

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass

02.09.2020

For Entreprenør Svein Rommen AS handler veien til en effektiv byggeplass om grundig planlegging, god logistikk og en effektiv bruk av ressursene.