StartsidenTips og rådProff

Lærlinglekene: Den neste generasjonen

Når Lærlinglekene blir arrangert i Trondheim, er det for å knytte kontakter mellom den nåværende og den neste generasjonen håndverkere. – De er fremtiden vår, sier proffselger.

KLARE TIL DYST: Elever og lærlinger fra Trondheim er klare for Lærlinglekene.

Byggmakker har reist land og strand rundt i Norge for å knytte kontakter med lærlinger og elever ved bygg- og anleggsteknikk ved Norges videregående skoler. Denne gangen stoppet de i Trondheim, der omtrent 60 ungdommer fikk bryne seg på praktiske og teoretiske oppgaver knyttet til bransjen. Vinneren stakk av med gavekort fra Byggmakker.

Initiativet til Lærlinglekene dreier seg om å sette fokus på den yngre generasjonen håndverkere, og gi dem et aldri så lite innblikk i hvordan bransjen opererer, hvilke aktører som er tilstede, samt hvilke produkter og tjenester som tilbys i markedet. At de skal tidlig krøkes, er noe proffselger Ole Krogstad er veldig opptatt av.

– Dette er kjempeartig. Nå får vi endelig satt fokus på den unge generasjonen som skal ta over etter oss. Det er godt å se at Byggmakker tar ansvar for de som skal ta ansvar for norsk arbeidskraft i fremtiden, sier Krogstad, proffselger ved Byggmakker Tiller i Trondheim.

På spørsmål om han har noen gode råd til lærlingene, er han klar i talen.

– Følg med på skolen. Vær med på det praktiske og vis engasjement. Det er ikke alle som får lærlingplass, men de som får det, er de som viser engasjement for faget og som stiller opp på de ulike aktivitetene, sier han.

SVÆRT FORNØYD!

Proffselger Ole Krogstad hos Byggmakker Tiller i Trondheim

 

LES OGSÅ: Rekordoppmøte i Steinkjer

Mark i rompa

Noen av ungdommene som deltar på Lærlinglekene, er elevene fra bygg- og anleggsteknikk fra Charlottenlund VGS. De forteller drømmende om fremtiden som tømrer og betongarbeider, en drøm som kom til av å ha for mye «maur i buksene».

– Jeg har for mye av det. Det er derfor jeg blir håndverker, fordi jeg ikke orker å sitte så mye på skolebenken, ler Sondre Sumstad.

– Neida, men det handler mye om at vi får holdt oss i aktivitet. Det er jo et yrke som er fysisk og praktisk, følger han opp med.

 

FORNØYDE MED VALGET: Fra venstre: Amin Abdi, Keerthigan Meganathan og Sondre Sumstad.

 

Han får støtte av kompisene Keerthigan og Amin, som også går bygg- og anleggsteknikk for å holde seg i aktivitet. Sammen er de enige om at Lærlinglekene var mer enn verdt besøket.

– Det har vært veldig gøy. Det er et kult arrangement, og vi kan ta bilder og vise frem til venner, slik at de forstår litt av hva vi egentlig driver med, sier Keerthigan Meganathan.

– Alle stasjonene har vært lærerike, men aller morsomst var det der vi fikk prøve ting, legger kompisen Amin Abdi til.

 

SULTNE PÅ KUNNSKAP: Elever og lærlinger fra Trondheim tar til seg det nyeste innen gulvavretting fra Weber.

LES OGSÅ: Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

Neste stopp for Lærlinglekene er:

  1. november: Askim

Les om Lærlinglekene så langt:

Leverandørene som deltar på Lærlinglekene er:

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

OPPMERKSOMME: Elever og lærlinger fra Trondheim.

Bli Byggmakker Proff kunde

Få tilgang til bransjens beste fordeler og nettbutikk. Registrer deg her.

Link
Tekniske Tjenester – en mer effektiv hverdag for deg som er proff Byggmakker

Tekniske Tjenester – en mer effektiv hverdag for deg som er proff

14.12.2021

Byggmakkers Tekniske Tjenester frigjør tid for deg og bedriften din, gir dere bedre inntjening, og sørger for trygg og lovlig boligbygging – uten bruk av dyre konsulenter.

Norema kjøkken – trygghet og kvalitet i hele leveransen Byggmakker

Norema kjøkken – trygghet og kvalitet i hele leveransen

14.12.2021

Neste gang du skal bestille kjøkken til et prosjekt er det mange grunner til å velge kjøkken fra Norema og Byggmakker.

God logistikk øker effektiviteten og lønnsomheten din Byggmakker

God logistikk øker effektiviteten og lønnsomheten din

14.12.2021

Bruker du og bedriften din mye tid på logistikk? Om det gjelder bestillinger, leveringer på byggeplassen eller transport – når du bruker tid på dette tar du vekk fokus fra det du faktisk tjener penger på. Så hvorfor gjøre logistikken selv når Byggmakkers skreddersøm hjelper deg til suksess?

Kährs Woodloc – legg parkett raskere og enklere enn noensinne Byggmakker

Kährs Woodloc – legg parkett raskere og enklere enn noensinne

01.12.2021

Kährs-gulv gjør jobben enkel for deg som håndverker. Og med rask legging, høy kvalitet, stort utvalg og matchende gulv- og funksjonslister, har spesielt Kährs Woodloc blitt svært populært blant Byggmakkers proffkunder.