StartsidenTips og rådProff

Lærlinglekene: Den neste generasjonen


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Når Lærlinglekene blir arrangert i Trondheim, er det for å knytte kontakter mellom den nåværende og den neste generasjonen håndverkere. – De er fremtiden vår, sier proffselger.

KLARE TIL DYST: Elever og lærlinger fra Trondheim er klare for Lærlinglekene.

Byggmakker har reist land og strand rundt i Norge for å knytte kontakter med lærlinger og elever ved bygg- og anleggsteknikk ved Norges videregående skoler. Denne gangen stoppet de i Trondheim, der omtrent 60 ungdommer fikk bryne seg på praktiske og teoretiske oppgaver knyttet til bransjen. Vinneren stakk av med gavekort fra Byggmakker.

Initiativet til Lærlinglekene dreier seg om å sette fokus på den yngre generasjonen håndverkere, og gi dem et aldri så lite innblikk i hvordan bransjen opererer, hvilke aktører som er tilstede, samt hvilke produkter og tjenester som tilbys i markedet. At de skal tidlig krøkes, er noe proffselger Ole Krogstad er veldig opptatt av.

– Dette er kjempeartig. Nå får vi endelig satt fokus på den unge generasjonen som skal ta over etter oss. Det er godt å se at Byggmakker tar ansvar for de som skal ta ansvar for norsk arbeidskraft i fremtiden, sier Krogstad, proffselger ved Byggmakker Tiller i Trondheim.

På spørsmål om han har noen gode råd til lærlingene, er han klar i talen.

– Følg med på skolen. Vær med på det praktiske og vis engasjement. Det er ikke alle som får lærlingplass, men de som får det, er de som viser engasjement for faget og som stiller opp på de ulike aktivitetene, sier han.

SVÆRT FORNØYD!

Proffselger Ole Krogstad hos Byggmakker Tiller i Trondheim

 

LES OGSÅ: Rekordoppmøte i Steinkjer

Mark i rompa

Noen av ungdommene som deltar på Lærlinglekene, er elevene fra bygg- og anleggsteknikk fra Charlottenlund VGS. De forteller drømmende om fremtiden som tømrer og betongarbeider, en drøm som kom til av å ha for mye «maur i buksene».

– Jeg har for mye av det. Det er derfor jeg blir håndverker, fordi jeg ikke orker å sitte så mye på skolebenken, ler Sondre Sumstad.

– Neida, men det handler mye om at vi får holdt oss i aktivitet. Det er jo et yrke som er fysisk og praktisk, følger han opp med.

 

FORNØYDE MED VALGET: Fra venstre: Amin Abdi, Keerthigan Meganathan og Sondre Sumstad.

 

Han får støtte av kompisene Keerthigan og Amin, som også går bygg- og anleggsteknikk for å holde seg i aktivitet. Sammen er de enige om at Lærlinglekene var mer enn verdt besøket.

– Det har vært veldig gøy. Det er et kult arrangement, og vi kan ta bilder og vise frem til venner, slik at de forstår litt av hva vi egentlig driver med, sier Keerthigan Meganathan.

– Alle stasjonene har vært lærerike, men aller morsomst var det der vi fikk prøve ting, legger kompisen Amin Abdi til.

 

SULTNE PÅ KUNNSKAP: Elever og lærlinger fra Trondheim tar til seg det nyeste innen gulvavretting fra Weber.

LES OGSÅ: Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

Neste stopp for Lærlinglekene er:

  1. november: Askim

Les om Lærlinglekene så langt:

Leverandørene som deltar på Lærlinglekene er:

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

OPPMERKSOMME: Elever og lærlinger fra Trondheim.

Bli med i det beste teamet, Byggmakker Team Proff!

Byggmakker jobber for å gi deg en effektiv hverdag- hver dag! Registrer deg, og les mer om hvordan vi kan lette hverdagen din

Link
Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer? Byggmakker

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer?

27.03.2020

Forbedringene som har blitt gjort i BM Portalen det siste året, har gitt mange av proffkundene til Byggmakker gode gevinster. Integrasjon med kalkulasjonsprogrammer og et nytt BREEAM-filter er noen av funksjonene som skal gi deg en mer effektiv hverdag – hver dag!

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv! Byggmakker

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv!

06.01.2020

Byggmakkers skreddersydde nettjeneste for proffen har fått mange nye brukere i 2019. Enda enklere varebestilling og tilgang til informasjon og dokumentasjon gjør hverdagen mer effektiv.

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.