StartsidenTips og rådProff

Lærlinglekene: Den neste generasjonen

 

 

Når Lærlinglekene blir arrangert i Trondheim, er det for å knytte kontakter mellom den nåværende og den neste generasjonen håndverkere. – De er fremtiden vår, sier proffselger.

KLARE TIL DYST: Elever og lærlinger fra Trondheim er klare for Lærlinglekene.

Byggmakker har reist land og strand rundt i Norge for å knytte kontakter med lærlinger og elever ved bygg- og anleggsteknikk ved Norges videregående skoler. Denne gangen stoppet de i Trondheim, der omtrent 60 ungdommer fikk bryne seg på praktiske og teoretiske oppgaver knyttet til bransjen. Vinneren stakk av med gavekort fra Byggmakker.

Initiativet til Lærlinglekene dreier seg om å sette fokus på den yngre generasjonen håndverkere, og gi dem et aldri så lite innblikk i hvordan bransjen opererer, hvilke aktører som er tilstede, samt hvilke produkter og tjenester som tilbys i markedet. At de skal tidlig krøkes, er noe proffselger Ole Krogstad er veldig opptatt av.

– Dette er kjempeartig. Nå får vi endelig satt fokus på den unge generasjonen som skal ta over etter oss. Det er godt å se at Byggmakker tar ansvar for de som skal ta ansvar for norsk arbeidskraft i fremtiden, sier Krogstad, proffselger ved Byggmakker Tiller i Trondheim.

På spørsmål om han har noen gode råd til lærlingene, er han klar i talen.

– Følg med på skolen. Vær med på det praktiske og vis engasjement. Det er ikke alle som får lærlingplass, men de som får det, er de som viser engasjement for faget og som stiller opp på de ulike aktivitetene, sier han.

SVÆRT FORNØYD!

Proffselger Ole Krogstad hos Byggmakker Tiller i Trondheim

 

LES OGSÅ: Rekordoppmøte i Steinkjer

Mark i rompa

Noen av ungdommene som deltar på Lærlinglekene, er elevene fra bygg- og anleggsteknikk fra Charlottenlund VGS. De forteller drømmende om fremtiden som tømrer og betongarbeider, en drøm som kom til av å ha for mye «maur i buksene».

– Jeg har for mye av det. Det er derfor jeg blir håndverker, fordi jeg ikke orker å sitte så mye på skolebenken, ler Sondre Sumstad.

– Neida, men det handler mye om at vi får holdt oss i aktivitet. Det er jo et yrke som er fysisk og praktisk, følger han opp med.

 

FORNØYDE MED VALGET: Fra venstre: Amin Abdi, Keerthigan Meganathan og Sondre Sumstad.

 

Han får støtte av kompisene Keerthigan og Amin, som også går bygg- og anleggsteknikk for å holde seg i aktivitet. Sammen er de enige om at Lærlinglekene var mer enn verdt besøket.

– Det har vært veldig gøy. Det er et kult arrangement, og vi kan ta bilder og vise frem til venner, slik at de forstår litt av hva vi egentlig driver med, sier Keerthigan Meganathan.

– Alle stasjonene har vært lærerike, men aller morsomst var det der vi fikk prøve ting, legger kompisen Amin Abdi til.

 

SULTNE PÅ KUNNSKAP: Elever og lærlinger fra Trondheim tar til seg det nyeste innen gulvavretting fra Weber.

LES OGSÅ: Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

Neste stopp for Lærlinglekene er:

  1. november: Askim

Les om Lærlinglekene så langt:

Leverandørene som deltar på Lærlinglekene er:

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

OPPMERKSOMME: Elever og lærlinger fra Trondheim.

Bli Byggmakker Proff kunde

Få tilgang til bransjens beste fordeler og nettbutikk. Registrer deg her.

Link
Disse arbeidsklærne vil proffen ha Byggmakker

Disse arbeidsklærne vil proffen ha

28.01.2021

Utvalget av arbeidsklær har tidligere vært preget av enkle universalløsninger og kjedelig design. I takt med tiden har også funksjonalitet, tekniske løsninger, personlig sikkerhet – og stil, blitt viktigere enn noensinne.

Byggebransjen tar miljøansvar  Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.

Praktisk med container på byggeplassen Byggmakker

Praktisk med container på byggeplassen

27.01.2021

Høres det fristende ut med automatisk etterfylling av varer og innendørs lagring av utstyr? Hos Byggmakker kan du leie din egen byggeplasscontainer som effektiviserer arbeidsdagen.

Har arbeidsdagen for få timer? Byggmakker

Har arbeidsdagen for få timer?

20.01.2021

Byggmakker tilbyr profesjonelle tekniske tjenester slik at du får kabalen til å gå opp.