StartsidenTips og rådProff

Lærlinglekene: Den neste generasjonen

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Når Lærlinglekene blir arrangert i Trondheim, er det for å knytte kontakter mellom den nåværende og den neste generasjonen håndverkere. – De er fremtiden vår, sier proffselger.

KLARE TIL DYST: Elever og lærlinger fra Trondheim er klare for Lærlinglekene.

Byggmakker har reist land og strand rundt i Norge for å knytte kontakter med lærlinger og elever ved bygg- og anleggsteknikk ved Norges videregående skoler. Denne gangen stoppet de i Trondheim, der omtrent 60 ungdommer fikk bryne seg på praktiske og teoretiske oppgaver knyttet til bransjen. Vinneren stakk av med gavekort fra Byggmakker.

Initiativet til Lærlinglekene dreier seg om å sette fokus på den yngre generasjonen håndverkere, og gi dem et aldri så lite innblikk i hvordan bransjen opererer, hvilke aktører som er tilstede, samt hvilke produkter og tjenester som tilbys i markedet. At de skal tidlig krøkes, er noe proffselger Ole Krogstad er veldig opptatt av.

– Dette er kjempeartig. Nå får vi endelig satt fokus på den unge generasjonen som skal ta over etter oss. Det er godt å se at Byggmakker tar ansvar for de som skal ta ansvar for norsk arbeidskraft i fremtiden, sier Krogstad, proffselger ved Byggmakker Tiller i Trondheim.

På spørsmål om han har noen gode råd til lærlingene, er han klar i talen.

– Følg med på skolen. Vær med på det praktiske og vis engasjement. Det er ikke alle som får lærlingplass, men de som får det, er de som viser engasjement for faget og som stiller opp på de ulike aktivitetene, sier han.

SVÆRT FORNØYD!

Proffselger Ole Krogstad hos Byggmakker Tiller i Trondheim

 

LES OGSÅ: Rekordoppmøte i Steinkjer

Mark i rompa

Noen av ungdommene som deltar på Lærlinglekene, er elevene fra bygg- og anleggsteknikk fra Charlottenlund VGS. De forteller drømmende om fremtiden som tømrer og betongarbeider, en drøm som kom til av å ha for mye «maur i buksene».

– Jeg har for mye av det. Det er derfor jeg blir håndverker, fordi jeg ikke orker å sitte så mye på skolebenken, ler Sondre Sumstad.

– Neida, men det handler mye om at vi får holdt oss i aktivitet. Det er jo et yrke som er fysisk og praktisk, følger han opp med.

 

FORNØYDE MED VALGET: Fra venstre: Amin Abdi, Keerthigan Meganathan og Sondre Sumstad.

 

Han får støtte av kompisene Keerthigan og Amin, som også går bygg- og anleggsteknikk for å holde seg i aktivitet. Sammen er de enige om at Lærlinglekene var mer enn verdt besøket.

– Det har vært veldig gøy. Det er et kult arrangement, og vi kan ta bilder og vise frem til venner, slik at de forstår litt av hva vi egentlig driver med, sier Keerthigan Meganathan.

– Alle stasjonene har vært lærerike, men aller morsomst var det der vi fikk prøve ting, legger kompisen Amin Abdi til.

 

SULTNE PÅ KUNNSKAP: Elever og lærlinger fra Trondheim tar til seg det nyeste innen gulvavretting fra Weber.

LES OGSÅ: Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

Neste stopp for Lærlinglekene er:

  1. november: Askim

Les om Lærlinglekene så langt:

Leverandørene som deltar på Lærlinglekene er:

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

OPPMERKSOMME: Elever og lærlinger fra Trondheim.

Bli Byggmakker Proff kunde

Få tilgang til bransjens beste fordeler og nettbutikk. Registrer deg her.

Link
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.