StartsidenTips og rådProff

Lærlinglekene: pangstart i Elverum

Over 80 lærlinger og elever fra videregående skoler var på plass da startskuddet for høstens store begivenhet gikk på Byggmakker Elverum. Lærlinglekene er endelig i gang.

FORNØYDE: Fra venstre: Daryosh Hassani, Abdulmaiz Jacob og Metkel Amenay Berhane går Vg2 på Bygg- og anleggsteknikk ved Solør Videregående skole.

Denne høsten arrangeres Lærlinglekene, en konkurranse for lærlinger og elever fra videregående skoler i Norge. Først ut var Byggmakker Elverum, der nesten 100 elever deltok.

Til tross for styrtregn på Hedmarken gikk lekene i gang, både inne i forretningen, på trelasten og utenfor på parkeringsplassen. Godt pakket inn i regntøy og slagstøvler fikk elevene og lærlingene bryne seg på teoretiske og praktiske oppgaver knyttet til bygg- og anleggsfaget – og mange ble sittende igjen med kunnskap de ikke hadde fra før.

– Vi har lært mye i dag. Det er veldig bra at vi kan være med på aktiviteter som dette. Vi ser hva faget handler om og skjønner bedre hvordan praksisen i yrket er, sier Abdulmaiz Jacob.

Abdulmaiz, Daryosh Hassani og Metkel Amenay Berhane går Vg2 på Bygg- og anleggsteknikk ved Solør Videregående skole. De er enige om at yrkesfag kan være veien å gå, men kan også tenke seg å kombinere yrkesretningen med andre muligheter i fremtiden.

– For meg er dette en god mulighet til å lære meg språk samtidig som jeg fordyper meg i noe jeg synes er interessant. Jeg vet ikke hva jeg gjør neste år, men det blir enten å bli lærling eller begynne på påbygg. Etter hvert vil jeg gå på høyskole, sier Daryosh Hassani.

Under Lærlinglekene er også leverandørene til Byggmakker på plass for å lære de unge håndverkerspirene nye ting gjennom informasjon og øvelser.

– Det er så mye å ta med seg herfra. For oss som er fra andre land er det kult å se at Norge ikke bare er trær, og at man ikke bare trenger hammer og spiker for å bygge. Vi har lært om treverk for både ute- og innebruk, mye om isolasjon og mye om tak. Jeg ønsker å komme igjen hvis det skjer neste år, avslutter Metkel Amenay Berhane.

 

Les også:

Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

 

KLARE TIL DYST: Lærlinger og elever fra Elverum klare for Lærlinglekene 2019.

Ikke bare BI som gjelder

Gutta fra Solør får støtte av Steffen Bjørnstad, proffansvarlig ved Byggmakker Elverum.

– Jeg har gått rundt og følt på stemningen, og merker at de fleste er positive. Elevene og lærlingene stiller spørsmål, følger med og syns dette er kjempemessig. Det er gøy å se at Byggmakker bryr seg om yrkesfaget, og at vi får løfta denne retningen opp igjen, sier Bjørnstad, og avslutter med et spørsmål vedrørende yrkesvalg hos dagens unge og håpefulle:

– Hvis alle går på BI – hvem bygger husene våre om ti år da?

STOLT SJEF: Proffansvarlig ved Byggmakker Elverum, Steffen Bjørnstad, var godt fornøyd med gjennomføringen.

 

Leverandører som deltar på Lærlinglekene:

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

I ARBEID: Flere av leverandørene til Byggmakker ga ungdommen ulike utfordringer.

Her foregår lærlinglekene:


5. September: Brobekk
11. september: Lillehammer
12. september: Lillestrøm
17. september: Bergen
19. september: Bodø
25. september: Førde
2. oktober: Steinkjer
3. oktober: Trondheim
14. november: Askim

 

 

 

 

 

 

Kährs Woodloc – legg parkett raskere og enklere enn noensinne Byggmakker

Kährs Woodloc – legg parkett raskere og enklere enn noensinne

01.12.2021

Kährs-gulv gjør jobben enkel for deg som håndverker. Og med rask legging, høy kvalitet, stort utvalg og matchende gulv- og funksjonslister, har spesielt Kährs Woodloc blitt svært populært blant Byggmakkers proffkunder.

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser Byggmakker

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser

18.11.2021

Håndverkere som benytter seg av Essve-universet skryter av enkelhet, effektivitet og holdbarhet. Siden 1970 har de kalt seg “din proffpartner på festemidler” gjennom å tilby produkter, tjenester og service du som håndverker trenger for å få gjort jobben skikkelig – og for å få fornøyde kunder.

Spar tid og penger med S-bjelken – proffens favoritt Byggmakker

Spar tid og penger med S-bjelken – proffens favoritt

17.11.2021

S-bjelken kommer fra Moelven Limtre. Dette er en lokalt norskprodusert, meget sterk og stiv splittet limtrebjelke som er optimal til bjelkelag og takkonstruksjoner. Den er laget av spesialsortert nedtørket trelast, er rett og nøyaktig å bearbeide og montere, har enkel innfesting og kan leveres direkte til byggeplassen med ferdige hakk, hull og skråskjæringer.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.