StartsidenTips og rådProff

Lærlinglekene: pangstart i Elverum

Over 80 lærlinger og elever fra videregående skoler var på plass da startskuddet for høstens store begivenhet gikk på Byggmakker Elverum. Lærlinglekene er endelig i gang.

FORNØYDE: Fra venstre: Daryosh Hassani, Abdulmaiz Jacob og Metkel Amenay Berhane går Vg2 på Bygg- og anleggsteknikk ved Solør Videregående skole.

Denne høsten arrangeres Lærlinglekene, en konkurranse for lærlinger og elever fra videregående skoler i Norge. Først ut var Byggmakker Elverum, der nesten 100 elever deltok.

Til tross for styrtregn på Hedmarken gikk lekene i gang, både inne i forretningen, på trelasten og utenfor på parkeringsplassen. Godt pakket inn i regntøy og slagstøvler fikk elevene og lærlingene bryne seg på teoretiske og praktiske oppgaver knyttet til bygg- og anleggsfaget – og mange ble sittende igjen med kunnskap de ikke hadde fra før.

– Vi har lært mye i dag. Det er veldig bra at vi kan være med på aktiviteter som dette. Vi ser hva faget handler om og skjønner bedre hvordan praksisen i yrket er, sier Abdulmaiz Jacob.

Abdulmaiz, Daryosh Hassani og Metkel Amenay Berhane går Vg2 på Bygg- og anleggsteknikk ved Solør Videregående skole. De er enige om at yrkesfag kan være veien å gå, men kan også tenke seg å kombinere yrkesretningen med andre muligheter i fremtiden.

– For meg er dette en god mulighet til å lære meg språk samtidig som jeg fordyper meg i noe jeg synes er interessant. Jeg vet ikke hva jeg gjør neste år, men det blir enten å bli lærling eller begynne på påbygg. Etter hvert vil jeg gå på høyskole, sier Daryosh Hassani.

Under Lærlinglekene er også leverandørene til Byggmakker på plass for å lære de unge håndverkerspirene nye ting gjennom informasjon og øvelser.

– Det er så mye å ta med seg herfra. For oss som er fra andre land er det kult å se at Norge ikke bare er trær, og at man ikke bare trenger hammer og spiker for å bygge. Vi har lært om treverk for både ute- og innebruk, mye om isolasjon og mye om tak. Jeg ønsker å komme igjen hvis det skjer neste år, avslutter Metkel Amenay Berhane.

 

Les også:

Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

 

KLARE TIL DYST: Lærlinger og elever fra Elverum klare for Lærlinglekene 2019.

Ikke bare BI som gjelder

Gutta fra Solør får støtte av Steffen Bjørnstad, proffansvarlig ved Byggmakker Elverum.

– Jeg har gått rundt og følt på stemningen, og merker at de fleste er positive. Elevene og lærlingene stiller spørsmål, følger med og syns dette er kjempemessig. Det er gøy å se at Byggmakker bryr seg om yrkesfaget, og at vi får løfta denne retningen opp igjen, sier Bjørnstad, og avslutter med et spørsmål vedrørende yrkesvalg hos dagens unge og håpefulle:

– Hvis alle går på BI – hvem bygger husene våre om ti år da?

STOLT SJEF: Proffansvarlig ved Byggmakker Elverum, Steffen Bjørnstad, var godt fornøyd med gjennomføringen.

 

Leverandører som deltar på Lærlinglekene:

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

I ARBEID: Flere av leverandørene til Byggmakker ga ungdommen ulike utfordringer.

 

Her foregår lærlinglekene:


5. September: Brobekk
11. september: Lillehammer
12. september: Lillestrøm
17. september: Bergen
19. september: Bodø
25. september: Førde
2. oktober: Steinkjer
3. oktober: Trondheim
14. november: Askim

 

 

 

 

 

 

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.

Proffkunder med papirene i orden Byggmakker

Proffkunder med papirene i orden

31.10.2019

Det stilles strenge krav til dokumentasjon i norsk bygg- og anleggsbransje, samtidig som konsekvensene kan bli alvorlige hvis du ikke har alt på stell.

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint Byggmakker

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint

21.10.2019

Rørosbedriften Kjellmark sparer mye tid på å legge inn varebestillinger og hente ut dokumentasjon fra Byggmakkers smarte nettløsning for proffen.