StartsidenTips og rådProff

Lærlinglekene: pangstart i Elverum

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

Se våre supertilbud - gjelder t.o.m 27. juni

 

 

Over 80 lærlinger og elever fra videregående skoler var på plass da startskuddet for høstens store begivenhet gikk på Byggmakker Elverum. Lærlinglekene er endelig i gang.

FORNØYDE: Fra venstre: Daryosh Hassani, Abdulmaiz Jacob og Metkel Amenay Berhane går Vg2 på Bygg- og anleggsteknikk ved Solør Videregående skole.

Denne høsten arrangeres Lærlinglekene, en konkurranse for lærlinger og elever fra videregående skoler i Norge. Først ut var Byggmakker Elverum, der nesten 100 elever deltok.

Til tross for styrtregn på Hedmarken gikk lekene i gang, både inne i forretningen, på trelasten og utenfor på parkeringsplassen. Godt pakket inn i regntøy og slagstøvler fikk elevene og lærlingene bryne seg på teoretiske og praktiske oppgaver knyttet til bygg- og anleggsfaget – og mange ble sittende igjen med kunnskap de ikke hadde fra før.

– Vi har lært mye i dag. Det er veldig bra at vi kan være med på aktiviteter som dette. Vi ser hva faget handler om og skjønner bedre hvordan praksisen i yrket er, sier Abdulmaiz Jacob.

Abdulmaiz, Daryosh Hassani og Metkel Amenay Berhane går Vg2 på Bygg- og anleggsteknikk ved Solør Videregående skole. De er enige om at yrkesfag kan være veien å gå, men kan også tenke seg å kombinere yrkesretningen med andre muligheter i fremtiden.

– For meg er dette en god mulighet til å lære meg språk samtidig som jeg fordyper meg i noe jeg synes er interessant. Jeg vet ikke hva jeg gjør neste år, men det blir enten å bli lærling eller begynne på påbygg. Etter hvert vil jeg gå på høyskole, sier Daryosh Hassani.

Under Lærlinglekene er også leverandørene til Byggmakker på plass for å lære de unge håndverkerspirene nye ting gjennom informasjon og øvelser.

– Det er så mye å ta med seg herfra. For oss som er fra andre land er det kult å se at Norge ikke bare er trær, og at man ikke bare trenger hammer og spiker for å bygge. Vi har lært om treverk for både ute- og innebruk, mye om isolasjon og mye om tak. Jeg ønsker å komme igjen hvis det skjer neste år, avslutter Metkel Amenay Berhane.

 

Les også:

Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

 

KLARE TIL DYST: Lærlinger og elever fra Elverum klare for Lærlinglekene 2019.

Ikke bare BI som gjelder

Gutta fra Solør får støtte av Steffen Bjørnstad, proffansvarlig ved Byggmakker Elverum.

– Jeg har gått rundt og følt på stemningen, og merker at de fleste er positive. Elevene og lærlingene stiller spørsmål, følger med og syns dette er kjempemessig. Det er gøy å se at Byggmakker bryr seg om yrkesfaget, og at vi får løfta denne retningen opp igjen, sier Bjørnstad, og avslutter med et spørsmål vedrørende yrkesvalg hos dagens unge og håpefulle:

– Hvis alle går på BI – hvem bygger husene våre om ti år da?

STOLT SJEF: Proffansvarlig ved Byggmakker Elverum, Steffen Bjørnstad, var godt fornøyd med gjennomføringen.

 

Leverandører som deltar på Lærlinglekene:

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

I ARBEID: Flere av leverandørene til Byggmakker ga ungdommen ulike utfordringer.

Her foregår lærlinglekene:


5. September: Brobekk
11. september: Lillehammer
12. september: Lillestrøm
17. september: Bergen
19. september: Bodø
25. september: Førde
2. oktober: Steinkjer
3. oktober: Trondheim
14. november: Askim

 

 

 

 

 

 

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.